Girona

futbol

girona-reial madrid

El pànic a Madrid era esportiu!

Tarda històrica a Montilivi, amb un partit memorable del Girona i una excitació mai vista a la graderia després de l’inesborrable triomf contra el Real Madrid

Els de Machín van sobreposar-se al 0-1 i van acabar empetitint els blancs amb actitud, ambició i, per descomptat, futbol

girona 2 r. madrid 1

REAL MADRID:Kiko Casilla; Marcelo (Lucas Vázquez, 65’), Sergio Ramos, Varane (Nacho, 46’), Achraf (Marco Asensio, 65’); Modric, Kroos, Casemiro, Isco; Cristiano Ronaldo i Benzema. GIRONA:Bounou; Juanpe, Bernardo, Muniesa; Maffeo, Pere Pons, Granell, Aday; Borja García (Timor, 73’), Portu (Kayode, 80’); i Stuani (Mojica, 87’). GOLS:0-1 (11’) Isco. 1-1 (53’) Stuani. 2-1 (57’) Portu.ÀRBITRE:Hernández Hernández, del col·legi canari.T.G.: Als locals Aday (85’) i Mojica (90’), i als visitants Modric (45’).T.V.: Cap.PÚBLIC:13.383 espectadors a Montilivi.

I tant que hi havia pànic a Madrid, però no pas per l’ambient que els blancs es trobarien a les graderies de l’estadi, sinó pels onze colossos als quals els de Zidane s’havien d’enfrontar a la gespa. La por no era, doncs, per la inseguretat inventada i regada amb benzina des del país veí, sinó esportiva! I els 90 minuts es van encarregar de reflectir-ho i constatar-ho. No només en el marcador, sinó també sobre la perfecta catifa híbrida on el Girona va donar una autèntica lliçó al Real Madrid: d’actitud, d’intensitat, d’ambició i, per descomptat, de futbol. Sí. El campió d’Europa va ser empetitit i derrotat pel Girona, i Montilivi va viure instal·lat de manera gairebé permanent en un estat d’excitació mai vist. Ni amb el recent ascens a primera!

El Girona de sempre

Machín va deixar al laboratori els experiments i va fer jugar el seu Girona i no pas aquell equip artificial amb el qual va intentar frenar, sense èxit, el Barça. Contra el Madrid va tornar a ser el Girona dels carrilers profunds i dels centrals infranquejables. El Pere Pons de les grans ocasions, el Granell més precís i el Portu més desbocat. Vuit dels onze titulars ja hi eren de la temporada passada. Els locals van ser un equip amb les revolucions al límit que va jugar amb el cor però sense perdre mai el cap.

Els primers minuts ja van ser per fregar-se els ulls perquè poca gent hauria pronosticat que els blanc-i-vermells fossin capaços d’inclinar el camp cap a la porteria de Kiko Casilla. Va fer la impressió que el Real Madrid va començar amb el fre de mà posat. I potser va ser una de les raons per les quals va fer tant mal l’acció del 0-1: d’una rematada de Maffeo al pal es va passar al gol d’Isco en menys de vint segons. Sense fer res, el pitjor Madrid superava el millor Girona. Per engegar-ho tot a rodar! I això que encara faltava una segona rematada a la fusta, aquesta de Portu (38’), que Kiko Casilla i tot Montilivi ja veien a dins.

Segona part memorable

Els segons 45 minuts requerien fortalesa mental perquè sobre el paper era difícil millorar el primer acte. Tot i que Aday va salvar mig amb el cap i mig amb el braç el que hauria estat el 0-2 i possiblement la sentència (50’), els locals van trobar l’efectivitat perduda i una mica més en quatre minuts apoteòsics on es va posar a prova la resistència de Montilivi als terratrèmols. Perquè si en l’1-1 l’estadi va trontollar, en el 2-1 s’hauria pogut ensorrar. En l’empat, la progressió de Pere Pons i la rúbrica de Stuani van ser per treure’s el barret. En el 2-1 hi van intervenir Aday, Borja, Granell, Stuani (Casilla va refusar el seu xut), Maffeo i Portu. Èxtasi.

Amb el 2-1, el gran problema era el rellotge. El Madrid tenia més de mitja hora per reaccionar i en això els blancs són uns autèntics especialistes. Zidane va sacrificar els laterals per posar-hi extrems (Lucas Vázquez i Asensio). Però també va reaccionar Machín, primer posant múscul (Timor), després velocitat (Kayode) i finalment frescor (Mojica). Amb el 2-1, l’ocasió més clara la va tenir Stuani (66’). I el Madrid va envestir, però es va trobar tres torres a l’eix i ple de romegueres a la frontal. Cristiano, escridassat tot el partit, va aparèixer en comptagotes. Benzema, ni això. Els blancs van acabar perduts enmig de la festassa blanc-i-vermella.

MOLT INJUST

Altre cop, la fusta va frustrar el Girona i va tornar a salvar el Madrid (Portu, 38’)

APOTEOSI

Montilivi es va ensorrar amb el gol de Stuani (53’) i, tot seguit, el de Portu (57’)

ESCRIDASSAT I NUL

Cristiano Ronaldo va aparèixer en comptagotes i va jugar un partit molt deficient

POCS ENSURTS

Amb el 2-1 i més de mitja hora per endavant, els locals van resistir l’envestida blanca

SENSE INVENTS

A diferència del partit contra el Barça, el Girona va mantenir la seva identitat

DE L’1-0 AL 0-1 (11’)

Només 20 segons després que Maffeo rematés al pal, Isco va fer el 0-1 al contraatac

ELS ESCOLLITS

Un onze amb tres canvis respecte a Riazor, però amb set integrants del Girona de l’ascens
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)