Girona

Una setmana per augmentar el confort

Lluny del descens. El Girona va iniciar la novena jornada sense marge i ara té un coixí de sis punts

Veure el Girona tretzè és un fet poc significatiu. L’important és el coixí que l’equip s’ha fet. Va acabar la novena jornada de lliga amb únicament sis punts i ja en té dotze. I de no tenir gens de marge amb el divuitè, se li ha fet la llum: els sis punts que té respecte a la zona de descens és una diferència més que notable perquè els equips de sota continuen frenats. El Màlaga tot just va guanyar el primer duel, però li costa enlairar-se. L’Alavés i Las Palmas tampoc no acaben de sortir-se’n i són ja deu jornades enredats a la bardissa.

Diferència màxima

El Girona va començar la lliga com una moto, amb quatre punts dels sis possibles. Va ser el coixí que va aconseguir, perquè hi va haver cinc equips que no van puntuar en les dues primeres jornades (el Celta, el Màlaga, l’Alavés, el Vila-real i Las Palmas). La desacceleració que va patir el Girona el va dur a encadenar sis partits sense guanyar (dos punts de divuit). Tot i que la preocupant ratxa, l’equip va evitar caure en descens. Això sí, va perdre el coixí que tenia i en la vuitena jornada de lliga no estava en llocs de descens només perquè tenia millor diferència de gols (-6) que Las Palmas (-8). Curiosament, el Girona tampoc no hi hauria caigut si hagués perdut a Riazor per l’encallada sideral dels canaris, però en el desplaçament a la Corunya els de Machín corrien el risc seriós que es fes un tall important per sobre seu.

Amb les dues victòries seguides (1-3 a Riazor i 2-1 contra el Madrid), els gironins han fet un negoci rodó perquè la seva reacció no ha coincidit amb la revifalla dels perseguidors. Las Palmas continua sent l’equip que marca la zona de descens, però ja està sis punts per sota dels gironins. Els de Machín, a més, han escalat quatre posicions en una setmana rodona en la lliga: del dissetè lloc al tretzè després d’avançar l’Eibar i el Deportivo (jornada 9), l’Athletic i el Celta (jornada 10). De fet, els gironins estan més a prop de la zona europea (5 punts) que no pas del descens directe. I malgrat ser tretzè, té els mateixos punts que l’onzè.

11è

+3

+4

+1

17è

+1

16è

0

17è

0

15è

+3

15è

+1

13è

+6

15è

+3

CALENDARI DUR

Dels set primers classificats, només no s’ha enfrontat contra el València

LES DIFERÈNCIES

Té més a prop la zona d’Europa League (5 punts) que no pas els llocs de descens

EL COIXÍ MÉS GRAN

El Girona va arribar a tenir quatre punts de marge, però mai els sis actuals
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)