Girona

Un canvi que dona fruits

Ple. El Girona ha sumat dos triomfs en els dos primers partits de Bounou com a titular en la lliga. A més dels gironins, només el València, Las Palmas, el Sevilla i el Dépor havien rellevat el porter per decisió tècnica

Després de perdre a casa contra el Vila-real (1-2) el Girona acumulava sis jornades sense guanyar i necessitava un canvi de rumb per no complicar-se la vida, i ho ha aconseguit amb dues espectaculars victòries en els dos últims partits de lliga contra el Deportivo (1-2) i el Real Madrid (2-1), respectivament.

La gran reacció dels gironins ha anat lligada amb les dues primeres titularitats a la porteria de Yassine Bounou, que ha vist complert el somni de debutar en l’elit i, a més, amb dues victòries seguides que han donat vida al seu equip. El porter marroquí, que també va jugar a Llagostera en els quarts de final de la copa Catalunya (els gironins van perdre als penals després d’un empat sense gols) i contra el Llevant en el partit d’anada dels setzens de final de la copa (0-2 a Montilivi), ha aprofitat l’oportunitat que li ha donat Pablo Machín, que va decidir rellevar Gorka Iraizoz després de vuit jornades. En aquests primers vuit partits de lliga l’exporter de l’Athletic va alternar grans intervencions amb errades clares, cosa que segurament va fer que el tècnic del Girona decidís buscar una reacció a la porteria.

El conjunt gironí es va convertir en el desè equip dels vint de primera divisió que feia un canvi de porter, tot i que per decisió tècnica aquest grup es redueix únicament al València (Jaume Domènech va suplir Neto en un partit), Las Palmas (dilluns passat Lizoain va tenir la primera oportunitat en detriment de Chichizola), el Sevilla (David Soria i Sergio Rico s’han alternat) i el Deportivo, que de moment ja ha utilitzat quatre porters aquest campionat: Rubén, Pantilimon, Francis i Tyton.

També hi ha equips –alguns repeteixen en aquesta secció– que han hagut de canviar de porter de forma obligada, sigui per lesió (Rubén al Dépor, Keylor Navas al Madrid, Soria al Sevilla, Andrés al Vila-real i Roberto al Màlaga), sanció (Rubén Blanco al Celta) o malaltia (Kepa a l’Athletic i precisament contra el Girona a San Mamés).

L’arribada de Bounou a la titularitat ha donat bons resultats al Girona, que intentarà enllaçar la tercera victòria diumenge al camp del Llevant (12 h). Tot i així, Pablo Machín ja ha deixat molt clar que el canvi a la porteria no tanca la porta a Gorka, ja que el tècnic veu en igualtat de condicions els dos porters i considera que és molt positiva la competitivitat que hi ha en cada posició de l’equip.

LA MEITAT

Barça
Ter Stegen 10 partits
València
Neto 9
Jaume 1
Madrid
Keylor Navas 6 (**)
Kiko Casilla 4
Atlético
Oblak 10
Sevilla
Sergio Rico 8
David Soria 3 (*)
Vila-real
Andrés Fernández 2 (*)
Barbosa 9
Leganés
Cuéllar 10
Betis
Adán 10
Real Sociedad
Rulli 10
Espanyol
Pau López 10
Getafe
Guaita 10
Llevant
Raúl Fernández 10
Girona
Gorka Iraizoz 8
Yassine Bounou 2
Celta
Sergio Álvarez 7
Rubén Blanco 4 (***)
Athletic
Kepa 9 (****)
Iago Herrerín 1
Deportivo
Pantilimon 5
Rubén Martínez 2 (**)
Francis 2
Tyton 1
Eibar
Dmitrovic 10
Las Palmas
Chichizola 9
Lizoain 1
Màlaga
Roberto 9 (**)
Andrés Prieto 1
Alavés
Pacheco 10
(*) El porter en qüestió es va lesionar durant un partit de lliga.
(**) El porter ha estat baixa per lesió en una o més jornades.
(***) El porter va ser expulsat durant un partit de lliga.
(****) El porter ha estat baixa per malaltia en el partit contra el Girona.
10
equips
dels 20 que té la primera divisió només han utilitzat un porter en les primeres deu jornades.

IRREGULAR

Gorka Iraizoz va alternar grans aturades amb errades clares en els primers 8 duels

Suárez accelera en la recuperació

Aquest estiu el Girona va fer diferents moviments a la porteria. Primer va firmar un contracte de dues temporades amb Gorka Iraizoz i va rescindir el que estava vigent amb René Román, ara a les files de l’Almeria (2a A), mentre que Pablo Machín va fer confiança a Bounou per a l’estrena a primera. Pel que fa a la plaça de tercer porter, el Girona va apostar pel jove José Aurelio Suárez (21 anys), però l’asturià es va lesionar a finals d’agost en l’escalfament del que havia de ser el seu debut amb el filial, el Peralada (2a B). Suárez, que va ser operat d’una ruptura a la càpsula articular de l’espatlla i es va calcular que estaria uns quatre mesos de baixa, està accelerant la recuperació i podria reaparèixer a principis de gener.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)