Girona

Girona

Primera divisió

Victòries que són la vida

El central afirma que la setmana fantàstica del Girona en la lliga, amb els sis punts sumats contra el Deportivo i el Real Madrid, “ens dona molt d’aire”, però el lloretenc alerta que no poden frenar

“Llàstima que guanyar el Madrid només són tres punts, però ens ha carregat d’alegria i confiança”

El Girona va saltar a Riazor sense cap marge respecte als llocs de descens i va acabar el partit contra el Real Madrid amb +6 punts respecte al divuitè classificat. En una setmana –de dilluns a diumenge–, s’ha girat la truita. “Són triomfs que ens han donat molt d’aire, molta vida. Però no ens podem aturar, perquè el que tenim al davant és tant o més important”, va valorar Marc Muniesa, que també va viure una setmana important en l’aspecte personal perquè va ser la del seu retorn després d’haver-se lesionat el 20 de setembre a Leganés. “Em vaig perdre el partit contra el Barça, que tenia marcat amb vermell. Aleshores, em vaig marcar arribar al partit del Madrid. No m’esperava, però, jugar dos partits sencers en quatre dies [Machín li va donar els noranta minuts de copa contra el Llevant] després d’un mes sense competir”, va admetre el lloretenc.

Els dubtes del Madrid

Marc Muniesa va afirmar que ell ja té al cap el partit contra el Llevant, però també va reconèixer que és difícil d’abstreure’s del duel encara ben fresc contra el Madrid. “Guanyar el campió d’Europa no passa cada dia. Llàstima que no et dona punts extres, però en el nostre cas ens ha carregat d’alegria i de confiança”, va argumentar.

Al final del partit, Muniesa va revelar que va parlar una estona amb Isco –el millor dels blancs– i que l’exjugador del Màlaga li va expressar una certa preocupació: “S’han quedat a vuit punts del Barça i són conscients que ho tenen difícil.” Muniesa també va comentar que el sistema de Machín va desconcertar força els jugadors de Zidane. “És un esquema que crea dubtes als laterals i als interiors rivals. Marcelo i Modric no sabien on anar ni què fer en moltes fases del partit”, va revelar el central, un dels tres únics fitxatges –els altres dos van ser Bernardo i Stuani– que van ser titulars contra el Madrid. “És d’admirar que vuit jugadors que l’any passat estaven a segona A juguessin d’entrada, contra el Madrid i contra altres rivals. Això és la constatació que s’han adaptat perfectament bé a primera divisió.” Muniesa també va afirmar que se sent a gust amb una defensa de tres centrals: “L’adaptació ha estat relativament fàcil, perquè jo ja havia jugat així a l’Stoke i Bernardo també al Middlesbrough”, va argumentar.

El futur més proper

El defensa del Girona considera un partit estratègic el de diumenge al camp del Llevant. Del triple enfrontament en un mes contra l’equip valencià –el Llevant ja té encarrilat l’accés als vuitens de final de la copa després del 0-2 a Montilivi–, el més important és el de lliga. “Si enllacem un tercer triomf i ens plantem al parèntesi de seleccions amb quinze punts, el panorama serà extraordinari.” Al Ciutat de València, Muniesa espera un Llevant amb un plantejament diferent: “A casa ens van esperar al darrere i van buscar la velocitat de Morales i Boateng. Suposo que ells voldran dur més la iniciativa davant la seva afició.”

Muniesa és dels que veu el got mig ple amb els 12 punts de 30 possibles després que la flor i nata ja hagi passat per Montilivi. El central, però, considera imprescindible que l’equip no es desviï del camí que el Girona està traçant a Montilivi. “Si aconseguim la mateixa intensitat que contra el Madrid, l’Atlético, el Sevilla i la segona part del Vila-real, serem molt i molt forts a casa. I si som capaços de ser forts a la nostra àrea, ho serem a casa i també a fora perquè som un equip que sempre genera ocasions.”

EL RETORN A L’ONZE

“M’ha sorprès jugar dos partits seguits [Llevant i Madrid] després d’un mes fora”

EL 3-4-2-1

“L’esquema crea dubtes als laterals i interiors rivals. Marcelo i Modric no sabien què fer”

SEGELL 2016/17

“És d’admirar que vuit titulars contra el Madrid juguessin el curs passat a segona”

EL SECRET DE L’ÈXIT

“Amb la intensitat dels partits del Madrid, el Sevilla i l’Atlético, som un equip molt fort”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)