Girona

Tornar a l’elit per quedar-s’hi

El rival. Després de baixar a segona A el curs 2015/16, el Llevant va recuperar la màxima categoria en només un any amb l’objectiu de no tornar a cometre errors passats i consolidar-se a primera

El Girona i el Llevant s’enfrontaran al Ciutat de València empatats a dotze punts en la taula classificatòria i amb la zona vermella a una distància prou important: 6 punts. Els dos equips van pujar directament a primera divisió el curs passat –juntament amb el Getafe, que va haver de jugar el play-off d’ascens– i s’han marcat com a únic objectiu la permanència, una fita gens fàcil per la gran competitivitat existent entre els 20 equips. Si no que ho diguin al Llevant, que la temporada 2015/16 va caure a l’infern després de sis anys ininterromputs a l’elit (en el curs 2012/13 el club granota fins i tot va disputar l’Europa League, gràcies a la sisena posició aconseguida en la lliga anterior).

En el seu retorn a la màxima categoria el conjunt dirigit per Juan Ramón López Muñiz no volia cometre errors passats i va començar la lliga amb força, sense conèixer la derrota en els primers cinc partits i instal·lat en el sisè lloc de la classificació. A partir d’aquí, però, el Llevant s’ha encallat i ja fa cinc jornades que no guanya, amb un últim empat al camp de l’Eibar (2-2) que va tenir gust de derrota (els granota es van deixar igualar un 0-2 en la segona meitat).

Entremig el Llevant va superar precisament el Girona a Montilivi (0-2) en el partit d’anada dels setzens de final de la copa –la tornada serà a finals de novembre.

Un equip de contrastos

Força en sintonia amb el Girona, en aquest inici de curs el Llevant ha demostrat una gran competitivitat en la majoria de partits, i ha estat un equip molt intens en defensa i difícil de superar. José Luis Morales continua sent el líder de l’equip i ja ha marcat quatre gols en la lliga, els mateixos que el macedoni Bardhi, tot un perill en el llançament de faltes. Tot i així, el Llevant té l’hàndicap de la poca pólvora en atac dels seus davanters centres, i és que Alegría, Boateng i Nano –ara lesionat, com també Roger Martí– encara no han vist porteria en la lliga i han accelerat l’arribada d’un nou punta, Enes Ünal, que ha aterrat al Ciutat de València aquesta mateixa setmana com a cedit pel Vila-real. En la plantilla granota també destaquen altres jugadors, com ara l’extrem Ivi López, el migcampista Campaña, els centrals intocables Chema i Postigo, o el porter Raúl Fernández.

A TOT ARREU

També rival en els setzens de la copa, el Llevant es va imposar en l’anada a Montilivi (0-2)

ENCALLATS

El Llevant no va perdre cap dels 5 primers duels de lliga, però ara en fa 5 que no guanya

UN EMBLEMA

Morales (4 gols) continua sent el líder de l’equip de Juan Ramón López Muñiz

HÀNDICAP I REFORÇ

Els puntes no marquen en la lliga i el Llevant ha aconseguit la cessió d’Enes Ünal

La malastrugança d’Iván López amb les lesions

A les files del Llevant hi ha un vell conegut de l’afició gironina, Ivan López, que va defensar la samarreta blanc-i-vermella durant el curs 2013/14 com a cedit pel conjunt granota. A Montilivi, a més de causar una gran impressió gràcies a les seves actuacions a segona A, Iván López també es va fer diverses lesions, sobretot musculars, una tònica que ha acompanyat el lateral durant els últims anys. Aquesta temporada Iván López va començar gaudint de la confiança del tècnic, Juan Ramón López Muñiz, però a mitjan octubre el jugador valencià es va fer una greu lesió al genoll durant un entrenament –trencament del lligament encreuat– que el mantindrà de baixa uns sis mesos, o el que és el mateix, el que queda de temporada. Mala sort per a Iván López, que amb 24 anys encara és considerat un jugador amb un gran futur al davant, sempre que les lesions el respectin.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)