Girona

Alegries en cadena

El Girona té la possibilitat d’enllaçar demà al Ciutat de València la tercera victòria en la lliga, mèrit que només han aconseguit vuit dels vint equips de primera divisió

Dels equips de mitja taula en avall, només el Girona, l’Athletic i Las Palmas han encadenat dos triomfs

En només sis dies, el Girona va acumular els mateixos punts que havia fet en els primers dos mesos de competició. Els sis punts de sis possibles, amb l’1-2 a Riazor i l’històric 2-1 contra el Real Madrid, han impulsat el Girona, que té sis punts de marge respecte a la zona de descens directe. Avançar de tres en tres permet fer salts molt significatius, i encadenar alegries és complicat per a la majoria d’equips –n’hi ha que mengen a part– de primera divisió. El Girona tindrà demà al Ciutat de València l’oportunitat d’enllaçar la tercera victòria en la lliga, cosa que li permetria arribar al tercer parèntesi de la competició en un estat idíl·lic.

Dels vint equips de primera, només n’hi ha vuit que hagin aconseguit encadenar com a mínim tres victòries. Tots vuit, com és natural, estan situats de mitja taula en amunt. En canvi, als equips a partir del desè classificat, els costa fins i tot fer sis punts seguits. El Girona acaba de fer –i amb possibilitats d’allargar-ho– el que ja havien fet abans l’Athletic, que va celebrar precisament contra els gironins el seu segon triomf seguit, i Las Palmas, encara amb Manolo Márquez. Hi ha fins a vuit equips que no han estat capaços d’encadenar dues alegries, entre els quals hi ha el Llevant, que rebrà demà el Girona. El conjunt de Juan Ramón López Muñiz ha guanyat tot just dos partits –el de l’estrena contra el Vila-real (1-0) i el de la cinquena jornada contra la Real Sociedad (3-0)– i, sense victòries a camp contrari, li ha estat impossible fer sis punts seguits. Tampoc se n’han sortit l’Alavés, el Celta, el Deportivo, l’Eibar, l’Espanyol, el Getafe i el Màlaga.

A un altre nivell

El Girona és l’únic equip de primera divisió que encadena dues victòries amb possibilitats d’allargar la sèrie aquesta setmana, perquè el Leganés (dues vegades), l’Athletic i Las Palmas ja la van veure tallada. En qualsevol cas, el rècord de victòries seguides queda molt lluny. El Barça va començar la lliga amb una sèrie de set victòries –abans d’empatar al camp de l’Atlético, que li va impedir igualar la millor arrencada del club blaugrana– inabastable per als conjunts modestos. El València, però, té a l’abast igualar els set triomfs seguits del Barça, si supera aquest migdia el Leganés a Mestalla i arrodoneix una trajectòria espectacular que li ha permès enfilar-se fins al segon lloc. Per darrere d’aquestes sèries, el Madrid i el Sevilla van veure tallada la continuïtat de victòries en quatre, i el Vila-real, l’Atlético, el Betis i la Real Sociedad, en tres.

Tretze sèries a 2a A

Un cop va arribar a la LFP, el Girona no va tenir fàcil lligar sèries de victòries. Va tancar la primera temporada sense haver aconseguit més de dos triomfs seguits, cosa que li va tornar a passar el curs següent (2009/10) i el 2011/12. En canvi, d’aquella primera etapa hi ha el rècord absolut en la categoria, amb les cinc victòries seguides que van fer somiar l’equip d’Agné amb el play-off: Girona-Nàstic (2-1), Osca-Girona (0-1), Girona-Alcorcón (3-1), Vila-real BGirona (0-1) i Girona-Granada (2-0). Tot i fer més endavant temporades molt més completes, com la dels 82 punts i la de l’ascens, el Girona ja no va tornar a igualar aquell 15 de 15. A segona A, els gironins van acumular set ratxes de 12 punts de 12, i cinc més de 9 punts de 9. L’anterior sèrie productiva amb Machín van ser els quatre triomfs seguits del curs passat –Girona-Mallorca (1-0), Mirandés-Girona (0-2), Girona-Getafe (5-1) i Reus-Girona (1-2)– tallats pel Cadis (1-2).

ELS MÉS FORTS

El València té avui l’oportunitat d’igualar les set victòries seguides del Barça

EL RIVAL DE DEMÀ

El Llevant, sense cap triomf a fora, és un dels vuit equips que no ha fet 6 punts de 6

A SEGONA A

En nou cursos, els gironins van lligar una ratxa de cinc victòries i set més de quatre
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)