Girona

Els reptes no s’acaben

Un cop assaborida la victòria per recordar contra el Madrid, el Girona aspira a continuar avançant feina en la visita a un rival dels de la seva lluita

Allargar la productivitat de les dues últimes jornades seria la millor manera d’arribar al tercer parèntesi, contra un equip amb més necessitat després de cinc partits de lliga sense guanyar

El Girona viurà pocs moments tan màgics com els de fa una setmana, amb tota l’afició corejant l’himne després d’una victòria històrica contra el Real Madrid. Aquell 2-1 no només ha passat directament a la memòria col·lectiva dels gironins, sinó que també ha fet viure l’equip en un núvol, com a protagonista directe del ressò que sempre genera una desfeta imprevista del Madrid. Dels records, però, no se’n pot viure, i el conjunt blanc-i-vermell farà bé de no confondre’s. L’equip ha treballat sempre amb la humilitat per bandera, i per més repercussió que agafés el triomf de fa vuit dies, té encara molt camí per recórrer i molts escenaris per viure, més terrenals que els del dia de Sant Narcís. Començant per aquest migdia al Ciutat de València, on el Girona té una prova exigent contra un rival que sí que és de la seva lluita. Superar-la amb una altra alegria seria la millor notícia abans d’arribar a la tercera aturada de la competició per partits internacionals.

El Llevant i el Girona, que van pujar junts a primera divisió, comparteixen diversos fets característics. Tots dos s’han identificat bé amb la filosofia del seu entrenador i, tot i fer el salt de categoria, mantenen no només la mateixa estructura, sinó un grapat de jugadors que competien el curs passat a segona A i que formen el bloc amb què el tècnic ha confiat d’entrada. El Llevant va començar la lliga amb una productivitat molt més alta, però s’ha encallat i ha vist com el Girona l’atrapava, després que els de Machín hagin fet els mateixos punts en dues jornades que en les vuit anteriors. Els gironins no només arriben al Ciutat de València amb la injecció de confiança del triomf contra el Madrid, sinó perquè acaben d’enllaçar per primera vegada dues victòries. A més, l’equip ha tingut un bon rendiment en les seves visites, tot i començar el balanç amb una derrota sense pal·liatius a San Mamés (2-0). Des d’aleshores, els blanc-i-vermells van puntar al camp del Leganés (0-0) i del Celta (3-3) i van celebrar a Riazor la primera victòria a camp contrari a primera divisió (1-2).

Des de la mitjapunta

Com és habitual amb Juan Ramón López Muñiz, el Llevant ha procurat formar un bloc sòlid i ha mantingut la parella de centrals (Chema i Postigo) que tan bon rendiment li va oferir la temporada passada, en què es va passejar per la segona A. L’equip valencià ha rebut dos gols menys que el Girona i, tenint en compte que el Betis li’n va marcar quatre en un vespre negre. L’amenaça principal és a la mitjapunta. Morales, que els va donar mitja classificació per als vuitens de final de la copa amb dues fogonades a Montilivi fa deu dies, torna a estar fi. Ivi, que va destacar amb el Sevilla Atlético a segona A, ha tingut una bona arribada a primera. I el macedoni Bardhi, amb una execució de la pilota aturada magnífica, és una de les revelacions. En canvi, el maldecap és a la punta d’atac. Sense Roger, lesionat, l’equip no ha trobat un relleu. De fet, cap davanter ha marcat en la lliga. La preocupació era tan evident que el club va accelerar la feina, es va entendre amb el Vila-real i va obtenir la cessió d’Enes Ünal, activat per la lesió de llarga durada de l’exlateral del Girona Iván López. Muñiz no vol demorar gens l’estrena d’Ünal.

ES CONEIXEN BÉ

Tots dos equips competeixen amb patrons i homes molt similars als de l’ascens

EL BALANÇ A FORA

Després del 2-0 a Bilbao, el Girona va obtenir un punt a Leganés i a Vigo, i tres a Riazor

EL RIVAL

Muñiz troba a faltar els gols dels puntes i confia que Enes Ünal els ho solucioni
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)