Girona

L’escenari es resisteix

La setena. El Girona torna al Ciutat de València, on encadena dues derrotes i on no ha guanyat ni en les tres visites a segona A ni tampoc quan van coincidir a segona B

Llevant 1 girona 1

LLEVANT:Reina, Molinero, Yago, Ballesteros, Ángel, Gorka Larrea, Samuel, Jorge Pina (Pallardó, 83’), Parri (Xisco Nadal, 68’), Geijo i Miguel Pérez (Adrián, 60’).GIRONA:Rafa Ponzo, Jose, Rangel (Xumetra, 45’), Cañas, Migue, Matamala, Serra, Gabri (Jito, 90’), Manga, Arnal (Chechu, 35’)i Raúl Martín.GOLS:1-0 (23’) Parri, de penal. 1-1 (85’) Chechu.ÀRBITRE:Pino Zamorano.T.G.:a Larrea, Molinero, Geijo i Yago; a Cañas, Manga i Serra.T.V:directa a Adrián (64’) i Geijo (93’), del Llevant.PÚBLIC:4.161 espectadors.

Llevant 3 girona 2

LLEVANT:Manu Herrera, Cendrós, Serra, Ballesteros, Dani Carril, Samuel (Marc Mateu, 62’), Iborra (Cerra, 81’), Xisco Nadal (Gorka Larrea, 74’), Juanlu, Rubén i Javi Guerra.GIRONA:Jorquera, Galán, Tortolero, Migue, Jose (Marc Bernaus, 58’), Matamala, Dorca, Chechu (Xumetra, 71’), Moha (Juanma, 79’), Peragón i Kiko Ratón.GOLS:0-1 (10’) Kiko Ratón. 1-1 (20’) Xisco Nadal. 1-2 (25’) Tortolero. 2-2 (27’) Rubén. 3-2 (56’) Javi Guerra.ÀRBITRE:Trujillo Suárez.T.G.:a Samuel, Iborra, Serra i Carril; a Galán, Peragón, Bernaus i Tortolero.T.V.:cap.PÚBLIC:4.762 espectadors.

Llevant 2 girona 1

LLEVANT:Oier; Pedro López, Chema, Postigo, Toño; Rober Pier, Lerma; Morales (Abraham, 76’), Casadesús (Natxo Insa, 85’), Jason (Iván López, 88’); i Roger.GIRONA:Bounou; Ramalho (Felipe Sanchón, 76’), Alcalá, Juanpe; Cifu, Pere Pons, Granell (Eloi Amagat, 68’), Aday (Mojica, 58’); Portu, Borja García; i Longo.GOLS:1-0 (7’) Morales. 2-0 (64’) Rober Pier. 2-1 (76’) Longo.ÀRBITRE:Sagués Oscoz, del col·legi basc.T.G.:als locals Abraham (83’), i als visitants Ramalho (42’), Granell (68’),Eloi (83’).T.V.:cap.PÚBLIC:12.658 espectadors.

Amb 600 gironins a les graderies, el Girona arribava fa cinc mesos i mig al Ciutat de València amb ganes de fer un pas gairebé definitiu cap a l’ascens a primera divisió. Faltaven cinc jornades, el Getafe havia ensopegat el dia abans contra el Sevilla Atlético, i el Llevant ja tenia garantit l’ascens. Tot bufava a favor, però els gironins es van encallar, després de dues victòries seguides. El Llevant va marcar aviat l’1-0, va fer el segon a mitjan segona part i, tot i que els gironins van acabar despertant, van fer tard. La sisena visita al Ciutat de València tornava a sortir creu per als gironins, que només n’han tret un empat a segona A i un altre a segona B. Aquest migdia, en el primer enfrontament a primera divisió, el conjunt gironí buscarà sortir amb molt millor cara de la seu del Llevant.

El primer duel un cop instal·lats a la Lliga de Futbol Professional va arribar l’octubre del 2008. Va ser en un partit delirant, sobretot per a l’equip dirigit llavors per Raül Agné. Parri va fer avançar els blaugrana de penal, però en el minut 40 Manga i en el 64 Migue van errar dues penes màximes per remuntar. Al final, i encara gràcies, Chechu va igualar el matx en el minut 85 establint l’1-1 definitiu.

La temporada següent, els dos equips es van tornar a trobar a segona A –el Llevant va acabar pujant– i al Ciutat de València es va tornar a veure un enfrontament mogut. El Girona, amb Narcís Julià, va avançar-se dues vegades en el marcador –amb el 0-1 de Kiko Ratón i amb l’1-2 de Tortolero–, però els dos avantatges van ser efímers per als blanc-i-vermells, que van veure com en els primers minuts de la segona part els valencians els remuntaven. La primera part es va tancar amb quatre gols, i en la segona, Javi Guerra va decidir.

Un punt trist a 2a B

El Llevant i el Girona van coincidir a segona B de manera consecutiva entre les temporades 1992/93 i 1994/95. I, com a segona A, les visites al Ciutat de València van ser ben poc productives per al conjunt gironí. El Llevant va guanyar en les dues primeres campanyes –4-1 i 2-1–, mentre que els de Montilivi van esgarrapar un punt en la jornada 33 del curs 1994/95 (2-2). L’empat va servir de poc, perquè el Girona va acabar baixant a tercera després d’una temporada pèssima. Molt més enrere, havien coincidit el curs 1948/49 (4-0 a València).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)