Barça B

Que en siguin tres de cop

Barça B. El filial blaugrana, que encadena tres empats, visita el camp de la Cultural Leonesa, equip que li va arrabassar l’ascens directe a l’estiu, amb l’objectiu de retrobar-se amb la victòria

Diu el tòpic que sumar és sempre bo. De mica en mica s’omple la pica. En futbol, però, l’alegria són els tres punts. Els empats solen dur a l’apatia. Empatar és avorrit. Ara el Barça B passa un d’aquells moments en què, per una cosa o per una altra, no acaba de sortir-se’n. No perd, però tampoc no guanya. Ja són tres les jornades que fa que el filial blaugrana acaba signant les taules amb el rival. En un escenari gran com El Sadar, els de Gerard van desaprofitar un 0-2 a favor, i contra el Sevilla Atlético i el Nàstic va faltar aquell punt de fluïdesa que cal per imposar la teva llei. Avui, doncs, l’objectiu és molt clar: oblidar-se dels empats amb una victòria al Reino de León. Al davant, el Barça B hi trobarà un equip amb el qual guarda paral·lelismes i hi té un compte pendent. I és que la Cultural Leonesa va ser l’equip que va eliminar el Barça B en la fase de campions la temporada passada. El conjunt blaugrana, per fortuna, va pujar en la repesca i, aquesta tarda, a l’hora de les postres, tots dos es trobaran en una situació gairebé calcada en la classificació: al bell mig de la taula amb 15 punts. On urgeix més un bon resultat, això sí, és a Lleó. I és que els de Rubén de la Barrera, que van començar la temporada sorprenent –en la jornada cinc eren quarts–, encadenen set partits de lliga sense guanyar (5 punts de 21).

Per afrontar aquesta cita, Gerard López va recuperant la normalitat després que les lesions hagin condicionat les seves convocatòries en el primer tram de lliga. El tècnic granollerí, per exemple, ja té a la seva disposició l’interior Íñigo Ruiz de Galarreta, un home clau per controlar i asserenar partits, cosa que ha faltat darrerament a l’equip. El mig basc va viatjar ahir a León i podria tenir minuts per recuperar sensacions.

Gerard adverteix que el repte de vèncer al Reino de León no serà fàcil, però s’espera un matx entretingut. “La Cultural és equip imprevisible, amb moltes alternatives. Hi haurà una batalla per la possessió i serà un partit maco tàcticament”, va dir l’entrenador vallesà, que vol “una revenja positiva” després del que va passar en el play-off.

L’AVANTMATX

La Cultural és equip imprevisible, amb alternatives. Hi haurà una batalla per la possessió i serà un partit maco
Gerard López
ENTRENADOR DEL BARÇA B
Som dos equips amb conceptes similars i plantilles canviades respecte a quan ens vam trobar en el ‘play-off’
Rubén de la Barrera
entrenador de la cultural

Gerard, indignat pel cas dels presos polítics

Gerard López és un entrenador que no sol eludir qüestions polítiques i és transparent mostrant les seves opinions. Ahir, en la prèvia del partit, ho va tornar a demostrar. El vallesà va criticar obertament l’empresonament de membres del govern català. “Condemno les actuacions del govern espanyol que han desembocat aquesta setmana en empresonaments. Fa unes setmanes que volem que tot acabi i torni a la normalitat”, va dir el també seleccionador català, que considera que la situació és molt injusta: “En una societat tan pacífica i democràtica com la catalana, no hi ha dret que ens tractin com a criminals.” Gerard, això sí, tampoc no es va estar de mostrar-se crític també amb algunes actuacions del govern català: “El full de ruta no hem sabut quin era o com seria de clar, ha deixat molts dubtes.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)