Reus

Punts de maduresa

Reus. L’equip roig-i-negre s’imposa a l’Sporting amb un golàs de Gus Ledes, que va enviar un xut de falta a l’esquadra quan faltaven vint minuts pel final, i s’acosta a la zona privilegiada

REUS 1 SPORTING 0

REUS DEPORTIU:Edgar Badia; Miramón, Atienza, Olmo, Álex Menéndez (Campins, 75’); Tito; Querol (Pablo Íñiguez, 87’), Gus Ledes, Borja, Carbonell (Vítor, 78’); i Edgar Hernández.SPORTING:Mariño; Calavera, Álex Pérez, Barba, Canella; Sergio Álvarez, Álex Bergantiños (Moi Gómez, 78’); Carmona (Isma López, 63’), Borja Viguera (Castro, 70’), Rubén García; i Santos.GOLS:1-0 (68’) Gus Ledes.ÀRBITRE:Ocón Arraiz (col·legi de la Rioja).T.G.:al local Pichu Atienza i al visitant Barba.PÚBLIC:1.548 espectadors.

El Reus tenia ahir un d’aquells testos d’estrès per saber fins a quin punt són sòlids els fonaments del bloc que ha construït López Garai. I el va superar. Amb nota, a més. Contra un d’aquells rivals de quirats, fets per tornar a primera, el quadre roig-inegre va exhibir aquelles virtuts que el van fer gran la temporada passada –el rigor defensiu, sobretot– i va tenir el punt d’inspiració que fa falta per sorprendre el rival. Enguany, la guspira és Gus Ledes, un golejador inesperat. Davant la falta d’encert dels jugadors d’atac, el mig portuguès s’està atipant de marcar. La seva precisió en les accions a pilota aturada està reportant un grapat de punts als del Baix Camp. Ahir, tres. Quan faltaven vint minuts pel final, i feia la sensació que la parròquia roig-i-negra se n’aniria cap a casa sense veure cap gol, Ledes va disposar d’una falta des de la frontal, molt a prop de l’àrea. Va xutar-la com ho fan els mestres. Per sobre de la barrera, i amb el punt de força necessari perquè el porter no hi arribi i la pilota no marxi alta. Després, al Reus només li va fer falta ser el Reus. Ordre i capacitat de sofriment. El resultat de tot plegat no hauria pogut ser més positiu: una senyora victòria que situa els roig-i-negres més a prop de la zona on es flairen les ambicions que no pas d’aquelles posicions que fan olor de socarrat.

L’aiguat que va caure sobre la capital del Baix Camp en els instants previs i els primers minuts del partit va condicionar el joc que es va veure al municipal. Sobretot, d’entrada. La pilota no rodava bé i l’aposta va ser no complicar-se la vida. Així, d’ocasions n’hi va haver ben poquetes. El Reus, en tot cas, va acaparar les dues millors, obra del mateix futbolista: Edgar Hernández. El davanter gavanenc va avisar en el minut 9, quan va anar a pressionar una mala passada enrere i gairebé sorprèn Mariño i, poc després, va veure com una rematada de cap seva feia cap a la creueta i acabava fora (21’). Per part visitant, domini de la pilota però poques notícies en atac. La salseta, per a la segona part.

Un guant al peu

L’Sporting no havia inquietat gaire el Reus en el primer temps i, després de la represa, va sortir disposat a canviar el guió. Els asturians van ser més ambiciosos i van sortir sense temor a buscar les pessigolles a Edgar Badia. Al davant, però, hi van trobar la resposta del barceloní, un futbolista entestat a demostrar que és un porter enorme. Així, primer va treure un xut enverinat de falta de Carmona i, després, va ser salvador amb un u contra u amb Santos (53’). Això va desactivar els visitants. I va arribar el moment del Reus. Minuts després d’una rematada massa alta de David Querol, l’atacant va ser objecte de falta a la frontal, molt a prop de l’àrea. Era el lloc ideal perquè Gus Ledes fes una de les seves classes magistrals de com s’ha d’aprofitar la pilota aturada. Xutàs amb l’esquerra del portuguès i la pilota que va colar-se per l’esquadra (68’). 1-0 i a patir. Això, però, els de López Garai ho fan de meravella. Van mantenir a ratlla un rival precipitat, que només va estar a punt de trobar la porteria amb una rematada acrobàtica de Santos que va marxar per sobre de la porteria (70’). La victòria no es va escapar.

Ha estat un partit anivellat que s’ha decantat a favor nostre perquè hem estat millors en detalls. La pilota aturada ens ha somrigut
Tot i l’acció puntual de Gus Ledes, el protagonista és l’equip, que té cor i molta ànima
Aritz López Garai
ENTRENADOR DEL REUS
Estic molt satisfet amb el gol i la victòria, que ens dona aire. Aquesta és la línia a seguir

Vítor Silva juga els primers minuts de la temporada

Més enllà de la victòria, la gran notícia per al Reus va ser el retorn als terrenys del seu futbolista amb més qualitat: Vítor Silva. El mig portuguès de 33 anys encara no havia pogut disputar cap partit aquesta temporada a causa d’uns problemes al genoll dret que fa temps que el martiritzen. De fet, el lusità no jugava des del darrer partit de la temporada passada, al camp de l’Almeria, en què va disputar els 90 minuts. Ahir, va disputar el darrer quart d’hora en substitució de Carbonell, deixant en alguna acció detalls de qualitat. “Vítor és un jugador especial, tothom espera veure’l, i jo també, tot i que no pot tenir un tracte diferencial i ha d’estar bé físicament per jugar”, va dir després del partit López Garai, que treballa perquè recuperi el ritme: “Vull anar-lo introduint i que tingui minuts.”