2a divisió FEF

L’Olot, ofegat a l’Ebre

La cinquena. L’Olot pateix el repòquer de derrotes consecutives al camp d’un rival directe. L’Ebre s’emporta els punts amb un córner i un penal, i esgota el crèdit del projecte de Posse

EBre 2 Olot 1

EBRE:Salva, Regino, Ubay, Alfonso, Diego Simón, Gerrit, Adri Cuevas, Cabezas, Álex Cruz (Borja, 63’), Salinas (Teo Tirado, 77’) i David Mainz (Diego, 86’).OLOT:Ginard; Aspar, Barnils, Carles Mas; Micaló (Guzmán, 53’), Masó (Alfredo, 80’), Roger (Pedro, 66’), Hèctor, Bigas; Marc Mas i Toril.GOLS:1-0 (15’) Álex Cruz. 1-1 (47’) Toril. 2-1 (57’) Salinas.ÀRBITRE:Fernández Vidal.T.G.:als locals Gerrit i Ubay; al visitant Toril.T.V.:cap.PÚBLIC:Uns 350 espectadors a l’estadi La Almozara-El Carmen.

L’Olot va firmar la pitjor ratxa dels últims anys a Saragossa i va repintar de negre una setmana que havia marcat en vermell al calendari. La seva esperança era aprofitar els enfrontaments contra l’Alcoià, el Cornellà i l’Ebre per enlairar-se en la classificació però, lluny d’això, l’equip de Martín Posse no ha sumat cap punt i s’ha enfonsat encara més. Tant és així que ara té la permanència a 6 punts, i encara s’ha de veure les cares amb la majoria dels equips de la part alta de la classificació.

La situació és límit i Martín Posse no troba la manera de canviar la sort de l’equip. Els jugadors no es rendeixen i s’adapten a l’estil de joc del tècnic argentí, però estan instal·lats en una ratxa de derrotes en què tot esdevé creu. L’última prova va ser al camp de l’Ebre, on els olotins van sucumbir per culpa d’un llançament de córner olímpic i d’un refús en un penal aturat prèviament per Ginard. Els dos gols que van encaixar reflecteixen perfectament la desgràcia garrotxina.

Una vegada més, la derrota no va ser el signe de resultat més just. L’Olot es va adaptar a un terreny de joc de dimensions reduïdes i va cedir un bon tros de quota de possessió de la pilota a canvi d’entrar en el joc directe que volia practicar l’Ebre. Va ser un partit avorrit amb moltes passades llargues, interrupcions constants i molt poques ocasions de gol. De fet, sense haver-ne creat cap, els aragonesos es van avançar força aviat (15’). Segur que el mateix Álex Cruz va al·lucinar quan va veure que el seu llançament tancat de córner es convertia en un gol olímpic que, amb la col·laboració del vent, superava Ginard.

L’Olot va haver de remar contra corrent, però va poder sobreviure. Va agrair que David Mainz topés amb el porter mallorquí i amb la seva falta de punteria, en dues ocasions consecutives al final de la primera meitat, per arribar al descans només amb l’1-0. Que el resultat fos curt va permetre als garrotxins afrontar la segona part amb un altre aire. Ho van fer i, de seguida, van rebre la recompensa. En un córner provocat per un xut de Toril que Salva va enviar al travesser, el mateix davanter va rematar la centrada d’Hèctor al fons de la xarxa.

Tot just era el minut 2 de la represa del joc i l’Olot tenia tota la segona part per buscar la victòria. Posse va intuir l’oportunitat –va afegir més carn a la graella fent entrar Guzmán de carriler en el lloc de Micaló– i l’equip va tenir 10 minuts de bon joc que van acabar amb una nova garrotada inesperada. Quan més bé se sentia, una pèrdua de pilota al mig del camp va produir una jugada ràpida de l’Ebre que va acabar amb un penal de Carles Mas per una agafada clara a dins de l’àrea. Ginard va aturar el xut de Salinas però el refús va afavorir el davanter local, que va sentenciar el conjunt de la Garrotxa.

L’equip ha fet el millor joc i ha tingut ocasions arran de l’1-1, però ens han fet el 2-1.Ens hem encomanat al joc del rival en l’inici
Ens veiem amb ganes de continuar i capgirar la situació. Pel que fa a joc, no tenim cap queixa
Martín Posse
entrenador de l’Olot

El club decidirà avui el futur de Martín Posse

L’àrea esportiva i la junta directiva de l’Olot podrien destituir al llarg del dia d’avui el tècnic argentí Martín Posse. La dinàmica nefasta que travessa el conjunt de la Garrotxa amb cinc derrotes consecutives en la lliga que l’han enfonsat fins a la penúltima posició de la classificació ja a 6 punts de la permanència gairebé obliga a actuar l’entitat presidida per Joan Agustí. L’equip respon pel que fa al joc però podria necessitar una sacsejada per reactivar-lo pel que fa a resultats. I és que els arguments de Martín Posse s’han esgotat després de sumar només 8 punts dels 39 possibles, una dada lapidant que malauradament sol posar fi a la trajectòria d’un entrenador a la banqueta de qualsevol equip de futbol. Al llarg del dia d’avui, el club prendrà la decisió final i, en cas que sigui la més dràstica, haurà de cercar un nou tècnic.