Amb la veu ben alçada

El Girona manté un estat de gràcia absolut i assalta el Ciutat de València amb el tercer triomf seguit, que el situa més a prop de l’Europa League que del descens

Els gironins van desmuntar el Llevant amb dos gols en la segona part, de Borja García (58’) i Stuani (83’), però en la primera ja havien estat molt superiors als locals

LLEVANT 1 GIRONA 2

GIRONA:Bounou; Juanpe, Bernardo, Muniesa; Maffeo, Pere Pons, Granell, Aday; Borja García (Timor, 67’), Portu (Douglas Luiz, 88’); i Stuani. LLEVANT:Raúl; Pedro López (Samuel, 82’), Chema, Postigo, Toño; Campaña, Lerma; Morales, Bardhi (Boateng, 65’), Jason (Ivi, 46’); i Enes Ünal. GOLS:0-1 (58’) Borja García. 0-2 (83’) Stuani. 1-2 (91’) Enes Ünal.ÀRBITRE:Munuera Montero, del comitè andalús.T.G.: als locals Chema (11’), Postigo (70’), Lerma (85’), i als visitants Juanpe (17’), Muniesa (44’), Maffeo (60’), Pere Pons (71’).T.V.: cap.PÚBLIC:18.324 espectadors al Ciutat de València.

El moment és tan dolç que fins i tot sap greu que la lliga s’aturi quinze dies. El descans segur que anirà meravellosament bé, però el Girona és ara un equip desbocat. Va superar una situació complicada a Riazor, va fer saltar la banca contra el Real Madrid i ahir va continuar amb la veu ben alçada al Ciutat de València. De flirtejar amb el descens a estar més a prop de l’Europa League gràcies a un nou de nou per emmarcar, de pell de gallina. Amb arguments, gols i bon futbol. Per pessigar-se.

Ningú no pot posar una coma a la victòria d’ahir al camp del Llevant. La superioritat del Girona en la primera part va ser gairebé insultant: control absolut de la situació, possessió altíssima, ocasions que no es poden desaprofitar i gairebé cap neguit a l’àrea pròpia. En el descans, el que estava més content era el Llevant, que ni tan sols es creia el 0-0. En la segona part, el Girona va canviar el domini per l’efectivitat i va descosir els locals amb dues estocades: un míssil de Borja García impossible per a Raúl i un contraatac de llibre conduït per Portu i culminat per Stuani després que Pere Pons li donés mastegat el 0-2.

Contra dotze

L’exhibició del Girona va ser amb un arbitratge per indignar-se, la qual cosa ho fa tot encara més meritori. L’acció capital va ser no sancionar amb una falta a la frontal i la segona groga una acció de Chema sobre Portu que clamava el cel (14’). Munuera Montero va continuar castigant el Girona a pessigades, amb dues targetes en dues faltetes que van hipotecar dos centrals (Muniesa i Juanpe) i equivocant-se sempre en contra del Girona en tres o quatre córners gairebé seguits. Però, ni així, els de Pablo Machín van perdre el nord ni se’n van anar del partit. El bany a la gespa va ser absolut i les ocasions (Stuani, Granell, Portu i Bernardo) no van trobar ni tan sols el 0-1 quan el més lògic hauria estat un 0-2 o un 0-3 a la mitja part.

L’efectivitat, per fi

El Llevant, que havia prioritzat sorprendre el Girona al contraatac i li va cedir descaradament la pilota en el primer acte, va fer un pas endavant després del descans. Amb la línia de pressió més avançada, els locals van veure més de prop Bounou, tot i que els va costar entrar a l’àrea perquè el Girona va sembrar romegueres a la frontal.

Els de Machín sí que van aprofitar els espais que va deixar el Llevant. El 0-1 va tenir com a protagonistes Aday, Granell –descomunal primera part del gironí– i Borja García. El trio del 0-2 van ser Portu, Pere Pons i Stuani. Dues urpades en 25 minuts que van deixar el Llevant fora de combat. Muñiz ho va intentar amb Ivi, Boateng i Samuel, però l’actitud defensiva dels gironins va ser bestial. I amb l’entrada de Timor encara hi va haver menys fissures, tot i que el valencià no va entrar amb bon peu el partit (una pèrdua en zona de risc i una falta a la frontal).

Amb el 0-2, els locals es van rendir. I el Ciutat de València es va buidar. Ningú del Llevant creia en la remuntada. Ni tan sols quan Ünal va aprofitar una acció aïllada en el primer dels dos minuts d’afegit. L’1-2 va ser un premi excessiu per als locals.

LA PRIMERA PART

Bany absolut del Girona al Llevant, amb possessió i oportunitats de gol de sobres

L’ARBITRATGE

Tendenciosa actuació de Munuera, que al 14’ va perdonar la vermella a Chema

SUPERIORITAT TOTAL

Stuani, Granell, Portu i Bernardo van tenir el 0-1 i fins i tot el 0-2 i el 0-3 al primer acte

LA SEGONA PART

El Llevant va fer un pas endavant, però el Girona va trobar espais i el va crucificar

DUES ESTOCADES

Borja García va fer un golàs des de fora de l’àrea i Pere Pons i va donar el 0-2 mastegat a Stuani

UNA TERANYINA

El Llevant es va quedar enredat en la teranyina del Girona i no va tenir ocasions

UNA ANÈCDOTA

Amb dos minuts d’afegit, el gol d’Ünal més enllà del 90 no va encendre cap llum d’alarma