Girona

Triple cop d’efecte

De zero a nou. El tercer triomf seguit en la lliga deixa el Girona amb un coixí de nou punts respecte a la zona de descens. L’equip és més a prop dels llocs d’Europa League, a quatre punts

Bounou no ha aconseguit mantenir encara la seva porteria immaculada, però amb ell sota els pals, el Girona no ha cedit ni un sol punt. Té el 100% d’efectivitat: tres partits, tres victòries. Tot i que el punt d’inflexió de l’equip de Montilivi ha coincidit amb el canvi de porter, ni la irrupció de Bounou ni la desaparició d’Iraizoz són uns dels factors clau. De fet, la propulsió del Girona té molt més a veure amb la millora col·lectiva que no pas amb la porteria. L’internacional marroquí ha tingut relativament poca feina perquè la disciplina defensiva de l’equip ha estat màxima. Ahir, quan ja assaboria el seu primer “zero” de la temporada, Enes Ünal el va batre d’un cop de cap des de molt a prop. Durant els 90 minuts va tenir poca feina i els moments més compromesos van ser dues cessions de dos companys.

Aquests nou punts sumats pel Girona han estat de màxima rendibilitat a efectes classificatoris. De no tenir marge respecte al descens, els de Machín ara gaudeixen d’un coixí de tres victòries. Ha coincidit que Las Palmas (l’equip que estava empatat amb el Girona en la novena jornada) ha perdut els tres partits. El gir ha estat tan impactant que els blanc-i-vermells s’han acostat a només quatre punts de la zona d’Europa League, que la marca el Vila-real. Fa tres jornades la zona europea era a vuit punts del conjunt blanc-i-vermell. Els gironins ocupen el desè lloc de la classificació, després d’haver avançat el Llevant, el Getafe –els tres equips que van pujar de segona A començaven la jornada empatats a punts– i l’Espanyol, que té ara dos punts menys.

Stuani i Borja

L’equip va fent feina en atac. En els últims cinc partits, la mitjana ofensiva és de dos gols. Ahir Cristhian Stuani va fer el seu sisè gol en la lliga i ell sol ja en suma més que tot l’Eibar i l’Alavés (5). L’uruguaià, que havia estat baixa per sanció a Riazor, va obrir la llauna contra el Madrid i ahir va fer el 0-2, en aprofitar la primera assistència en la lliga de Pere Pons. El partit d’ahir al Ciutat de València també va servir com a estrena golejadora de la temporada a Borja García, que va fer el 0-1 amb un xut sec i col·locat des de fora l’àrea. El madrileny, que ja havia marcat un gol en la màxima categoria –en un Còrdova-Sevilla del setembre del 2014 (1-3)–, és el sisè jugador del Girona que veu porteria aquesta temporada. Borja s’afegeix a Juanpe, Alcalá i Aday, amb un gol cadascun. Portu n’ha marcat tres, la meitat dels que acumula el pitxitxi de l’equip, Cristhian Stuani.

L’ESCALADA

L’equip avança l’Espanyol, el Getafe i el Llevant, i se situa en el desè lloc

INSPIRATS

Borja s’afegeix a la llista de golejadors i Stuani continua enfilant-se

AMB TALISMÀ

La presència de Bounou a la porteria ha coincidit amb el ple de victòries
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)