Girona

Un poder que no s’acaba

Com a visitant. El Girona, que només va perdre en la seva primera sortida, és el setè equip que més punts ha fet (8 de 15) a camp contrari

Acostumat amb Pablo Machín a oferir un rendiment espectacular com a visitant, el Girona va aterrar a primera divisió conscient que l’exigència creixeria molt respecte al que havia viscut les últimes temporades a segona A. En la primera visita, a San Mamés, l’equip va començar fent un bon joc, però va crear poc perill i va pagar la falta de contundència al darrere. Aquella derrota contra l’Athletic (2-0) podia fer preveure que la vida seria dura per als gironins a camp contrari. La sensació, però, s’ha capgirat del tot, fins al punt que el conjunt blanc-i-vermell no ha perdut cap dels quatre partits següents com a visitant. El poder que el Girona havia mostrat a segona A lluny de Montilivi no s’acaba tampoc en la màxima categoria.

El Girona va treure el primer punt com a visitant al camp del Leganés, on es va mostrar sòlid i fins i tot va tenir ocasions per aconseguir la victòria (0-0). La següent visita va ser a Balaídos, en un partit boig contra el Celta que va acabar amb empat gràcies a un gol a última hora de Juanpe (3-3). La tercera sortida va ser a Riazor, on el Girona va celebrar el primer triomf com a visitant a primera divisió, en un partit amb més encert que control (1-2). I diumenge, al Ciutat de València, el Girona va encadenar el quart partit sense perdre i la segona victòria a camp contrari (1-2).

Millor que el Leganés

El Girona és el setè equip que més punts acumula com a visitant. De fet, el seu balanç és el sisè millor, perquè el Leganés ha obtingut un punt més, però ha jugat un partit més a fora. Els gironins han fet el 53% de punts a fora (8 de 15) i els madrilenys, el 50%. Per damunt del Girona i el Leganés, els millors equips visitants ocupen posicions europees. L’Atlético és el que més punts acumula (15), però havent jugat dos partits més que el Barça –els blaugrana han guanyat quatre partits i n’han empatat un– per les obres al Wanda Metropolitano.

1. ATLÉTICO (*) 15
4 victòries, 3 empats i 0 derrotes (15 de 21)
2. BARÇA 13
4 v., 1 e. i 0 d. (13 de 15)
3. R. MADRID 12
4 v., 0 e. i 1 d. (12 de 15)
4. VALÈNCIA 11
3 v., 2 e. i 0 d. (11 de 15)
5. REAL SOCIEDAD 9
3 v., 0 e. i 2 d. (9 de 15)
6. LEGANÉS 9
3 v., 0 e. i 3 d. (9 de 18)
7. GIRONA 8
2 v., 2 e. i 1 d. (8 de 15) (*) L’Atlético ha fet més punts, però jugant dos partits més a fora que el Barça
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)