Barça B

Baixant la pilota a terra

Barça B. Els blaugrana continuen en la recerca d’equilibrar la voracitat del seu joc ofensiu amb la pausa que necessiten els partits, especialment quan el filial s’avança en el marcador

Les diferències en la segona divisió A són tan minses que el detall és qui obre i tanca les portes de la glòria. Els últims resultats entre el Barça B i l’Osca no són tan diferents però un triomf més en els últims cinc partits han fet que els de Rubi siguin l’equip de moda, mentre que els de Gerard estiguin immersos en la tediosa monotonia de l’empat, aquella que silencia els opinadors i redueix els minuts de ràdio i televisió, avesats a la glòria i a la crisi instantània.

Així doncs, la primera plana del filial blaugrana, acostumats a la brillantor contínua d’Aleñá i observant el petit tram d’inconsistència d’Arnáiz, passa per les declaracions de Gerard López. Ahir, mentre mitja Espanya buscava, omplint la normalment buida sala de premsa de la ciutat esportiva, un titular cridaner sobre l’opinió del tècnic sobre el procés català com el que va fer la setmana passada (“No hi ha dret que als catalans ens tractin com a criminals”, va dir fa set dies), Gerard va baixar la pilota a terra i va etzibar: “Estic tranquil amb els empats perquè estem més a prop de les victòries que no pas de les derrotes.”

Buscant l’equilibri

I és que quatre de seguits no han variat la filosofia del tècnic del Barça que continua a la recerca de combinar la voracitat dels seus davanters amb la pausa que requereixen els partits, especialment quan els seus agafen avantatge en l’electrònic. La dada és clara: en tres dels quatre últims empats, el Barça s’ha avançat i el rival li ha igualat la renda. “Preveig un partit amb moltes ocasions”, diu Rubi, entrenador de l’Osca, conscient de la velocitat que prenen els partits al Miniestadi. Per això, el duel d’avui serà una prova per veure si el Barça ha après la lliçó. Els aragonesos són un equip que mossega al darrere i colpeja al davant. “Serà difícil prendre’ls la pilota, necessitem organitzar-nos bé per fer-ho”, va explicar el tècnic maresmenc. “Hem demostrat que, contra rivals de gran categoria, creixem. Per tant, no dubto gens que farem un molt bon partit”, animava Gerard López.

LA PRÈVIA

Estic tranquil amb els empats perquè estem més a prop de les victòries que no pas de les derrotes. No dubto que farem un bon partit
Gerard López
entrenador del barça b
Estem orgullosos d’estar a dalt però m’agradaria que hi hagués més espai. Estem a prop del setè. Serà difícil mantenir-nos
J. Francesc Ferrer ‘Rubi’
entrenador de l’osca

La incògnita per substituir Choco Lozano

Tot i que els números no han són impressionants, el Choco Lozano (3 gols) ha estat sempre un fix per Gerard López. Per això, la baixa del davanter –ajudant a Hondures a classificar-se pel mundial– és sensible. Cardona, sovint el suplent del centreamericà, és el millor posicionat per ocupar la titularitat, però Gerard també pot optar pel jove Abel Ruiz.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)