Primera divisió

Bounou, un candidat més a ser al mundial del 2018

Classificats. El porter del Girona va aconseguir ahir amb el Marroc el bitllet per ser a Rússia l’estiu vinent. Bounou fa augmentar la llista de possibles mundialistes de la plantilla gironina

Repte assolit. El Marroc, amb el porter del Girona Bounou en la plantilla, va aconseguir la victòria per 0-2 en la seva particular final contra Costa d’Ivori, i la selecció marroquina ja té el bitllet per ser al mundial de l’estiu vinent. En la última jornada de la fase de grups, els lleons de l’Atles necessitaven puntuar contra un rival que també s’hi jugava el passi al mundial. Així, doncs, si el seleccionador Hervé Renard ho considera oportú, Bounou pot ampliar la llista de jugadors del Girona amb presència a la màxima cita del futbol mundial del proper estiu. Ahir, a la ciutat més gran de Costa d’Ivori, Abidjan, Bounou va tornar a quedar-se a la banqueta i va ser el porter del Numància, Munir, l’encarregat de defensar la porteria. De fet, Renard ha confiat en aquesta parella en la part decisiva de la fase de classificació per al mundial, i malgrat que no estigui tenint minuts en un equip de segona divisió com el Numància, Munir ha estat sempre l’escollit per ser titular davant de Bounou.

Gesta marroquina

Malgrat no tenir minuts, Bounou va poder viure una jornada històrica per al futbol marroquí. Contra Costa d’Ivori, el Marroc es va avançar amb dos gols en la primera part obra de Dirar i del futbolista del Juventus Benatia. La victòria representa el retorn del combinat marroquí a un mundial vint anys després. L’última participació va ser l’any 1998 a França, on el Marroc no va passar la fase de grups, on competia contra el Brasil, Noruega i Escòcia. Bounou, de 26 anys, intentarà fer un bon curs a Girona per mantenir la confiança del seleccionador i ser a Rússia 2018.

SUPLENT

Bounou va viure el triomf del Marroc contra Costa d’Ivori des de la banqueta

PER PRIMER COP

Els candidats serien els primers mundialistes de la història del club gironí

Un objectiu més per brillar amb el Girona

Més enllà de Bounou, a la plantilla gironina hi ha futbolistes de tres països que ja tenen el bitllet per al mundial de Rússia: l’Uruguai, Nigèria i Colòmbia. Stuani, que va ser present en la cita mundialista del Brasil el 2014 i que és habitual en la llista charrúa, buscarà amb els gols a Montilivi mantenir-se entre els davanters de l’Uruguai amb vista al mundial. Kayode, que ha entrat per lesió d’un company en l’última llista de Nigèria per disputar el partit amistós programat contra l’Argentina, també té la motivació de fer un bon curs i tenir possibilitats de disputar la copa del món amb Nigèria. Per la seva banda, els colombians Mojica, Marlos i Bernardo, tot i haver estat convocats en alguna ocasió per jugar amb Colòmbia, tenen opcions més remotes de fer-se un lloc en la llista de Pekerman.