2a divisió A

El protagonista de la jornada

Cucho Hernández (Osca)

L’‘assassí’ dels bràquets

Amb 18 anys, el davanter colombià ha liderat l’Osca a ocupar la primera posició per primera vegada en la història del club

“En cada entrenament està preocupat per millorar”, explica Rubi, el seu entrenador

No hi havia gaire gent, però la tribuna del Miniestadi es va aixecar en el minut 85 de partit per aplaudir el jugador rival que estava sent substituït. El recital que va donar Juan Camilo, Cucho, Hernández (Pereira, Colòmbia, 1999) quedarà en la memòria de tots aquells que van presenciar el seu doblet. El colombià va deixant a la retina actuacions memorables, ja que dilluns passat va decidir el partit contra el Saragossa amb un altre doblet i, gràcies a les nou dianes que acumula aquest curs, és el principal responsable d’una fita història per a l’Osca: el conjunt aragonès, ara líder, ha tocat sostre en el futbol estatal amb el lideratge de la segona divisió.

El cara a cara amb Cucho Hernández canvia radicalment segons si està dins o fora del terreny de joc: mentre que una humilitat eclesiàstica, un somriure innocent i l’ortodòncia indiquen que és un adolescent, el desplegament físic abassegador, un instint de col·locació innat i els gols a cabassos descriuen un futbolista, ara mateix, únic. Més enllà del capritxós futur, Cucho Hernández, als 18 anys, ja és un jugador de present. “Se’ns acaben els qualificatius amb ell. Després del que ha fet avui ja es veu que no és un jugador de segona divisió”, va dir el seu entrenador, Rubi, després de la victòria contra el Barça B (0-2).

L’Osca és líder gràcies a la solidesa i a l’encert d’Hernández (nou gols, segon màxim golejador de la categoria) per primera vegada en la seva història. Ho ha aconseguit aquesta jornada pel seu triomf i per la patinada del Granada, que va caure contra el cuer. Precisament, el Granada havia de ser el seu destí aquesta temporada, cedit pel Watford, però finalment va acabar a l’Osca. I és que el conjunt andalús, en l’època en què la família Pozzo (propietària del Watford) era la màxima accionista, va comprar el davanter amb només 17 anys quan brillava en la segona divisió colombiana. La marxa dels Pozzo de Granada, el maig passat, va provocar que els drets del futbolista viatgessin a la Premier League.

Lloances i resposta

Amb 18 anys, a Cucho Hernández no li ha donat temps de fer gaires voltes pel món futbolístic. Els 21 gols amb el Pereira, en la primera B, de Colòmbia, li van permetre fitxar pel Granada, que el va deixar de préstec a l’Amèrica de Cali durant sis mesos. Allà, les lesions i la falta d’oportunitats, el van mantenir en un segon pla fins que va decidir provar a l’Osca. “No havia estat jugant a Colòmbia i no m’esperava aquest inici a Europa”, afirma el davanter, que es marca la fita dels quinze gols com a satisfactòria: “De moment vaig a bon ritme. Ho puc superar”, explica somrient. Cucho Hernández s’ha convertit en un malson per als rivals. “És una revelació. Hi va, té instint i, a més, té un gran nivell tècnic. M’explicava Rubi que és d’aquells jugadors que qualsevol entrenador vol tenir”, reconeixia Gerard López, tècnic del Barça B, després de patir-lo. “Sempre està preocupat per millorar. És un jugador molt complet”, admet Rubi, el seu entrenador. “Se’m posa la pell de gallina quan sento tantes lloances. Però m’he de mantenir humil. Sé que encara he de millorar en moltes coses”, replica el davanter.

3
doblets
ha marcat aquesta temporada: contra el Barça B (j. 14), el Saragossa (j. 13) i l’Almeria (j. 8).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)