2a divisió FEF

Raúl Garrido com a antídot

La cara nova. L’Olot escull el tècnic valencià com a relleu del destituït Martín Posse. Garrido té experiència al màxim nivell com a ajudant, però no ha tingut sort en les aventures en el grup 3

L’Olot ja té el substitut de Martín Posse a la banqueta després que diumenge anunciés la destitució de l’argentí. Raúl Garrido serà l’encarregat de redreçar el rumb de l’equip, eixugar la distància de set punts que actualment separa la plantilla olotina de la salvació i, en darrer terme, obtenir la permanència en la categoria, tot un repte. L’entitat de la Garrotxa tenia madurada la decisió de prescindir de Posse després que a les ordres de l’argentí l’equip encadenés cinc derrotes en la lliga. Per això, ni l’empat a zero contra el tercer classificat i un dels favorits a l’ascens a segona A, el Vila-real B, va salvar l’exjugador de l’Espanyol, a qui pocs minuts després d’acabar el matx ja van comunicar que el seu vincle amb el club s’extingia.

De l’elit a picar pedra

El nou entrenador de l’Olot va jugar durant més d’una dècada en diferents equips de segona B, com ara el Múrcia, el Nàstic, el Benidorm o l’Eivissa –va tastar la segona A amb el Lleida, club en el qual va acumular més partits en tota la seva carrera–, abans d’iniciar la seva trajectòria a les banquetes. L’any 2009 es va integrar al cos tècnic del filial del Vila-real com a entrenador ajudant del seu germà, Juan Carlos Garrido, amb qui va firmar una bona trajectòria a segona A que li va obrir les portes del primer equip arran de la destitució d’Ernesto Valverde. Capgirar la dinàmica del Vila-real va permetre als dos germans continuar una temporada més i firmar una de les millors campanyes de la història del club amb la classificació per a la Champions League després d’acabar en quarta posició a primera. El curs 2011/12, amb la participació de l’equip en la màxima competició continental, l’aventura dels Garrido al Vila-real es va acabar en la setzena jornada. Si bé el seu germà ha continuat lligat a l’elit –ha dirigit el Bruges, el Betis i actualment el Raja Casablanca–, Raúl Garrido, després d’uns mesos aturat, va iniciar la seva primera etapa en solitari a les banquetes en les categories inferiors de l’Huracán. Primer en l’equip cadet i més tard en el juvenil de divisió d’honor, Garrido va guanyar-se un lloc al primer equip a segona B després de la renúncia de Toni Seligrat, i és que el club valencià passava una greu crisi econòmica que el va obligar a desaparèixer i abandonar la competició –el tècnic només va poder dirigir deu partits un equip en el qual hi havia vells coneguts per a l’afició gironina com Jandro Castro i Migue.

El mateix curs, Raúl Garrido va agafar l’Olímpic de Xàtiva amb l’objectiu de salvar-lo. Els xativins van acabar jugant la promoció de permanència contra el Leioa, equip que els va fer baixar a tercera, tot i que amb el valencià la imatge de la plantilla va millorar. La darrera experiència de Garrido també va ser moguda i només va durar cinc partits. El tècnic va agafar l’Eldenc en la sisena jornada i en la novena el va deixar, poques setmanes abans que una part de la plantilla acabés esquitxada per arreglar partits.

A Olot, Raúl Garrido tindrà més tranquil·litat, però la mateixa obligació d’oferir un rendiment immediat de l’equip i sumar el màxim de punts.

LA FITXA

Raúl Garrido Fernández
València, 20-10-1972 (45 anys) Alçada: 1,78 metres Pes: 70 kg
TRAJECTÒRIA COM A JUGADOR
95/96
València B (2a B) 31 p. 5 g.
96/97
FC Andorra (2a B) 35 p. 7 g.
97/98
Múrcia (2a B) 35 p. 1 g.
98/99
Múrcia (2a B) 34 p. 4 g.
99/00
Nàstic (2a B) 34 p. 3 g.
00/01
Lleida (2a A) 37 p. 1 g.
01/02
Lleida (2a B) 28 p. 0 g.
04/05
Benidorm (2a B) 32 p. 1 g.
05/06
Benidorm (2a B) 34 p. 1 g.
07/08
Eivissa-Ibiza (2a B) 29 p. 0 g.
08/09
Eivissa-Ibiza (2a B) 29 p. 1 g.
TRAJECTÒRIA COM A AJUDANT
09/10
Vila-real B (2a A) 22 p.
09/10
Vila-real (1a) 20 p..
10/11
Vila-real (1a) 44 p..
11/12
Vila-real (1a) 26 p.
TRAJECTÒRIA COM A TÈCNIC
13-15
Huracán (cadet i juvenil)
15/16
Huracán (2a B) 10 p..
15/16
Olímpic (2a B) 14 p..
16/17
Eldenc (2a B) 5 p.

El sisè tècnic de l’Olot a segona B

Amb la destitució de Martín Posse i la contractació de Raúl Garrido, seran sis els entrenadors que hauran dirigit l’Olot a segona B. El camí del club olotí en aquesta categoria, iniciat el curs 2013/14, no ha estat gens fàcil. El primer tècnic que va entrenar l’equip va ser Edu Vílchez, durant la primera volta del campionat. Durant l’aturada nadalenca, Arnau Sala va substituir el vallesà i va acumular 33 partits ja que va estar com a entrenador tota la segona volta del mateix curs i les primeres catorze jornades del següent. Llavors Rodri va agafar les regnes i va encadenar 50 partits –el tècnic que s’hi ha estat més temps–, i va deixar pas a Santi Castillejo, que va dirigir l’equip en les últimes dotze jornades del curs 2015/16, el del descens a tercera. Enguany Martín Posse ha aguantat el càrrec catorze jornades i ha aconseguit només una victòria en la lliga, ha sumat tan sols nou punts i ha deixat l’equip a set punts de la salvació, marcada per l’Atlètic Balears (17).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)