Girona

Un buit i dues alternatives

La baixa de Pere Pons. David Timor i Aleix Garcia són les dues cartes que té Pablo Machín per compensar l’absència del migcampista de Sant Martí Vell, un dels puntals de l’equip

La baixa de Pere Pons no és una qüestió menor. El de Sant Martí Vell és un dels tres jugadors de la plantilla que han intervingut en els onze partits de lliga –els altres són Bernardo i Portu– i l’únic que ha estat sempre titular, perquè el colombià i el murcià van començar l’enfrontament a Leganés a la banqueta. Serà, doncs, la primera alineació a primera divisió sense el “8”, malgrat que el Girona no ha informat sobre l’estat físic del migcampista. Amb els entrenaments a porta tancada, el primer comunicat sobre Pere Pons l’haurà de fer Machín quan comparegui aquest migdia en la roda de premsa prèvia al partit de demà contra la Real.

Alternatives clares

Tot i la condició d’insubstituïble de Pere Pons, el mal menor és que el tècnic té peces per cobrir la baixa del gironí. Machín, a més, podrà escollir entre dos perfils ben diferents. Si vol dominar el partit a través de la pilota, Aleix Garcia tindria més números que no pas David Timor. El valencià, però, és una garantia de consistència i equilibri, cosa que també agrada, i molt, al tècnic. De fet, Machín ja li va donar els 90 minuts en el partit de copa contra el Llevant –Timor va formar un doble pivot amb Àlex Granell, tots dos esquerrans– i dues estonetes en els dos darrers partits –15 minuts contra el Madrid i 23 al Ciutat de València–, cosa que no ha fet amb Aleix Garcia, que ha vist aquests dos últims partits des de la banqueta.

De fet, el migcampista cedit pel Manchester City probablement és un dels jugadors més desorientats per les decisions de Machín. Ha estat tres partits titular (contra el Barça i el Celta va jugar els 90 minuts i a Riazor, 83), n’ha vist quatre íntegrament des de la banqueta (Atlético, Vila-real, Real Madrid i Llevant) i tres més des de la graderia o per televisió ja que no va ser ni convocat (Màlaga, Athletic i Leganés). Tampoc no va jugar ni un minut en el partit de copa, en què va ser suplent.

Superat per Bernardo?

Fins avui, Pere Pons és el futbolista del Girona amb més minuts aquesta temporada (949). Demà perdrà amb tota probabilitat aquesta condició en benefici de Bernardo, que ha jugat 18 minuts menys que el de Sant Martí Vell. L’altre jugador que l’avançarà si juga el partit sencer serà Maffeo, que s’enfilaria fins als 954 minuts.

DAVID TIMOR

Ja va formar amb Granell un doble pivot d’esquerrans en el partit de copa contra el Llevant

ALEIX GARCIA

Ha estat a l’ombra de Pere Pons, i Machín només l’ha fet jugar en quatre d’11 partits

PERFILS DIFERENTS

Timor aporta més consistència i equilibri i Aleix garanteix més possessió i fluïdesa

PERE PONS

El club continua sense informar sobre la baixa del mig, titular en els 11 duels a primera
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)