Girona

futbol

girona

Els bons hàbits no es perden

El Girona té l’oportunitat d’avançar un dels equips més destacats de la lliga si és capaç d’encadenar la quarta victòria

Minvat per la baixa de Pere Pons, l’equip vol reproduir el nivell amb què va arribar a la tercera aturada

Les sensacions amb què el Girona va arribar al tercer parèntesi de la lliga van ser immillorables, amb una lliçó de futbol al Ciutat de València i la tercera victòria consecutiva. Dotze dies després d’aquell partidàs contra el Llevant, el Girona obre el foc de la dotzena jornada amb l’aspiració d’exhibir el mateix nivell de confiança, atreviment i solvència. L’exigència torna a ser alta –res de nou–, perquè Montilivi rep un dels conjunts amb més llums de la lliga, i s’hi afegeix el handicap de perdre Pere Pons, un dels referents. El premi, però, és gros. El Girona, en el seu partit 400 a la LFP, té a l’abast igualar la millor sèrie de victòries seguides amb Machín i avançar en la classificació la Real Sociedad. I, sobretot, continuar fent camí i coixí, ara que el marge respecte a la zona de descens s’ha inflat fins als nou punts.

La Real és el sisè equip que disputa competició europea que trepitja Montilivi, després de l’Atlético (2-2), el Sevilla (0-1), el Barça (0-3), el Vila-real (1-2) i el Madrid (2-1). El duel d’aquest vespre marca un punt i a part, perquè els següents visitants –l’Alavés, el Getafe i el Las Palmas– abans d’arribar a mitja lliga seran d’un perfil inferior. L’equip d’Eusebio Sacristán va començar a dalt de tot, en guanyar les tres primeres jornades, però després ha estat força irregular. Carregats de jugadors amb molt de talent i perill, els bascos solen dominar el rival a partir de la possessió.

Més enllà del maldecap que genera la baixa de Pere Pons i de l’estat dels internacionals, el Girona continuarà sense tenir a punt Pedro Alcalá, que ha vist complicat i frenat el procés de recuperació. La baixa del murcià pot ser encara més rellevant si el Girona manté el ritme de targetes grogues que està veient, perquè dos dels centrals, Bernardo i Juanpe, acumulen quatre targetes grogues, com també el carriler Aday, a més de Pere Pons i Douglas Luiz.

El partit d’avui serà el primer de lliga a Montilivi fora del cap de setmana. El següent serà un dilluns, el 4 de desembre contra l’Alavés. La resposta de la graderia, després de cites majúscules en millors horaris, és una incògnita.

DEFENSA ADVERTIDA

Sense Alcalá, encara lesionat, Bernardo, Juanpe i Aday són a una groga de la sanció

TANCA UN CICLE

La Real és el sisè equip europeu que visita Girona, abans d’una fase menys cridanera

La lesió de Pons i els internacionals, condicionants

X.M.

Pere Pons té un trencament al bessó que li impedirà jugar com a mínim un parell de partits, tot i que el període de recuperació és indeterminat perquè el club no ha estat gens precís a l’hora de determinar l’abast de la lesió. De fet, Machín ni tan sols el va voler descartar del tot per al duel d’aquest vespre: “En principi és dubte, tot i que crec que segurament ho tindrà complicat per poder estar amb l’equip”. El jugador de Sant Martí Vell havia assolit un nivell molt alt en els últims partits, i Machín sempre havia defensat, ja a segona A, que és un jugador diferent sense un relleu clar. David Timor i Aleix Garcia es disputen el lloc a l’onze. El valencià, fora de combat els primers mesos perquè arrossegava una lesió, ha anat entrant en joc, sovint com a primer canvi. “Ens està ajudant, sobretot quan busquem solidesa. És un dels jugadors amb més experiència, sabem que té un nivell alt i crec que encara està agafant el seu vertader to”, va comentar l’entrenador sobre Timor.

L’absència de Pere Pons impedirà a Machín repetir l’alineació dels dos últims partits, contra el Madrid i el Llevant. És probable, però, que el tècnic no faci més retocs. Està pendent, això sí, de l’estat dels jugadors que han tornat de compromisos internacionals i que gairebé no s’han entrenat amb l’equip. Qui més va jugar és Pablo Maffeo, que va disputar sencers dos partits amb la selecció espanyola sub-21. “Esperem que no ho pagui i pugui jugar amb tota l’energia. Confio que la joventut i les seves característiques li permetin rendir”, va dir Machín.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)