Girona

Girona

Primera divisió

Cada punt té molt valor

El Girona veu tallada la ratxa victoriosa, però manté un balanç extraordinari de 10 punts dels últims 12 després de signar taules contra la Real Sociedad

El 0-1 del descans no augurava res de bo, però va aparèixer Stuani per fer l’1-1 i també Bounou per evitar l’1-2

girona 1 real sociedad 1

REAL SOCIEDAD:Rulli; Odriozola, Llorente, Íñigo Martínez, Kevin Rodrigues; Xabi Prieto, Illarramendi, Zurutuza (Zubeldia, 63’); Januzaj (Juanmi, 80’), Willian José i Oyarzabal (Canales, 88’). GIRONA:Bounou; Juanpe, Bernardo, Muniesa; Maffeo, Timor, Granell, Mojica (Aday, 79’); Borja García, Portu; i Stuani. GOLS:0-1 (6’) Willian José. 1-1 (63’) Stuani.ÀRBITRE:Iglesias Villanueva, del col·legi gallec.T.G.:als locals Maffeo (39’), Mojica (42’), Bernardo (44’) i Portu (91’), i als visitants Diego Llorente (36’), Januzaj (47’).T.V.:cap.PÚBLIC:10.134 espectadors a Montilivi.

El 12 de 12 hauria estat de matrícula d’honor, però el 10 de 12 és excel·lent. I el punt sumat ahir pel Girona, d’un valor incalculable tenint en compte la pinta que feia el partit a la mitja part. Els de Pablo Machín ja n’han sumat 16, un regal de Déu tenint en compte que, després de dotze jornades, els blanc-i-vermells ja s’han enfrontat amb els quatre equips que juguen la Champions i amb els tres que participen en l’Europa League. Ahir, la Real Sociedad va estar més a prop dels tres punts que el Girona, que va evitar la derrota amb dues aparicions, una a cada punta de camp. A dalt, Stuani, que va fer el seu setè gol en la lliga i encadena cinc partits marcant. Sota els pals, Bounou, que va estar providencial en dues aturades just després de l’1-1 de l’uruguaià.

El partit fa pujada

Per substituir Pere Pons, Machín va optar per Timor abans que Aleix Garcia. Possiblement va prioritzar intentar desactivar el joc a tres quartes parts de camp de la Real Sociedad, que amb futbolistes amb molta presència en zona ofensiva com Odriozola, Xabi Prieto, Januzaj i Oyarzabal tenen capacitat per descosir qualsevol rival. En el minut 7, el guió de Machín ja havia quedat fet miques després que Willian José fes volar unes quantes cintures en una acció individual de gran qualitat a dins l’àrea i acabés deixant retratat Bounou amb un xut molt subtil.

El gol va fer mal a la gespa i a la graderia. El 0-1 va deixar grogui l’equip gironí i congelada l’afició, que tampoc va trobar cap estímul per aconseguir fer pujar la temperatura arran de gespa. El Girona va tenir uns primers 45 minuts de perfil molt baix, incomodat per la pressió i la distribució ocupant molta superfície dels jugadors de la Real Sociedad. Si del que es tractava era intentar contrarestar el gol visitant, no es va salvar ningú. No hi va haver profunditat pels carrils, no va funcionar la sala de màquines i tampoc no van aparèixer els mitjapuntes. Sense trobar la fórmula per fer arribar pilotes a l’àrea, Stuani va tenir una primera meitat d’allò més desagraïda. Els d’Eusebio es van veure amb el partit tan ben controlat que, fins i tot, es van oblidar de mirar la porteria rival.

Reacció

Estava cantat que la millora del Girona depenia bàsicament de fer pujar les revolucions i també la intensitat. Quan Maffeo i Mojica van trobar més profunditat, quan Borja va poder tenir la pilota als peus i quan Granell va poder desempallegar-se de la pressió i mirar el GPS, l’equip va ser un altre. Els locals no van estar fins en l’estratègia, però van trobar la inspiració en una combinació entre Maffeo, Portu i Stuani per fer l’1-1.

Era el moment per acabar d’inclinar definitivament el camp i aspirar al 12 de 12. Però l’1-1 no va tenir els efectes esperats. Lluny d’enfonsar-se, la Real Sociedad es va activar. I, lluny d’aprofitar la inèrcia, el Girona va fer un pas enrere. Aleshores va aparèixer Bounou per salvar un gol cantat de Januzaj i un xut d’Oyarzabal que feien tota la pinta de ser l’1-2. Eusebio va buscar més pólvora amb els canvis i Machín gairebé es va quedar quiet (només Aday). Senyal que l’1-1 era un molt bon negoci.

LA REPRESA

El Girona va apujar les revolucions i Stuani va marcar per cinquè partit seguit (1-1, 63’)

EL PORTER, SALVADOR

A la Real l’1-1 no li va pesar tant com el 0-1 al Girona, però va topar amb un gran Bounou

LA BANQUETA

Eusebio va fer els tres canvis, però Machín només va fer entrar Aday al carril esquerre

SENSE ENSURTS

En els minuts finals, cap dels dos equips es va arriscar a perdre el punt que tenien

POQUES IDEES

L’equip no va trobar la clau ni pels carrils, ni triangulant ni amb els mitjapuntes

A REMOLC

Als locals els va afectar molt el 0-1, en la primera arribada de la Real Sociedad

DOS CANVIS

Machín va triar Timor per rellevar Pere Pons i va sorprendre amb Mojica per Aday
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)