Barça B

Una inherència preocupant

Barça B. El filial blaugrana fa un partit molt gris en la seva visita al camp del Rayo, es veu superat per un gol d’Óscar Trejo en la segona part i encadena ja sis jornades sense guanyar

rayo 1 barça b 0

RAYO VALLECANO:Alberto; Baiano, Velázquez (Abdoulaye, 81’), Dorado, Àlex Moreno; Fran Beltrán; Embarba (Lass, 65’), Comesaña, Unai López, Diego Aguirre (Javi Guerra, 72’); i Óscar Trejo.BARÇA B:Ortolá; Palencia, David Costas, Martínez, Cucurella; Ruiz de Galarreta, Sarsanedas (Fali, 71’), Oriol Busquets (Choco Lozano, 59’); Aleñá, Abel Ruiz (Alfaro, 77’) i Jose Arnaiz.GOLS:1-0 (74’) Óscar Trejo.ÀRBITRE:Ais Reig (col·legi valencià).T.G.:al local Trejo i al visitant Palencia.PÚBLIC:9.016 espectadors.

Ha arribat el moment de preocupar-se. El Barça B va encadenar a Vallecas la sisena jornada sense guanyar i la segona derrota. Si fins ara hi havia un argument que sostenia l’optimisme malgrat els resultats –la sensació que l’equip feia un joc que li havia de reportar rèdits tard o d’hora–, ahir aquest argument va ser posat en dubte. Primer, perquè el filial blaugrana va fer un mal partit i va ser indolent. Però sobretot perquè va quedar palès el fet que, en una categoria de pencaires, el bon futbol i el control de la possessió no són garantia de res. Cal alguna cosa més. El duel d’ahir contra el Rayo el va guanyar l’equip que va tenir més fam. És així de simple. Se li poden buscar mil explicacions, i se’n trobaran mil i una. Al final, però, el que va marcar la diferència és que els de casa van ser molt més intensos que el Barça B. Després, és clar, cal tenir efectivitat en moments clau, i als de Gerard els en va faltar. Que aquest és un joc d’encert i de detalls, però, és una cosa que es dona per assumida cada cop que se salta a la gespa. Després, cal fluïdesa i profunditat per generar perill, i ahir qui va tenir-ne va ser el Rayo, que en va fer prou amb un gol d’Óscar Trejo en el tram final per aconseguir la victòria.

El fet que el Barça B tingués una sola ocasió en el primer temps –un xut als núvols d’Arnaiz– era un mal presagi. El Rayo va pressionar els de Gerard i va discutir-los la possessió. Els blaugrana van disposar una mica més de la pilota, però van tenir moltes dificultats per fer-la arribar a aquella part del camp on pots marcar diferències; mentre que el Rayo, amb les seves incursions per les bandes, sí que s’aproximava a l’àrea d’Ortolá. Sense arribar a concretar res, això sí. Míchel podia estar content: va arribar al descans amb la sensació que al davant hi tenia un rival espès.

Un gol definitiu

Si el partit feia mala pinta havent vist la primera part, l’inici de la segona confirmava els pronòstics dels més pessimistes. El Rayo va fer un pas endavant i va ofegar el Barça B. Això sí, en el minut 51, els de Gerard van tenir una ocasió que hauria pogut canviar el desenllaç de la història. Abel Ruiz va oferir una passada genial a Arnaiz, que es va internar a l’àrea i va intentar batre Alberto en l’un contra un. El porter local, però, va resultar providencial i va desviar la rematada del manxec. El preu del perdó va ser altíssim. Així, després d’un parell d’avisos del Rayo, va arribar la clatellada. Una pèrdua de pilota d’Abel Ruiz, que acabaria plorant a la banqueta en recordar l’acció, va derivar en una acció ofensiva del Rayo per la banda dreta. Al final, Lass va assistir Óscar Trejo, que va entrar sol a l’àrea, es va col·locar la pilota i va batre Ortolá amb una bona rematada creuada. Encara hi havia temps. Un quart d’hora. Tocava alçar-se. El Barça B, però, encaixa molt malament els cops. Els blaugrana ho van buscar amb empenta però sense la clarividència que fa falta. Així, va ensumar-se més la sentència del Rayo que no pas un empat que no va arribar.

LES FRASES

Ens han superat quant a intensitat i ens ha costat crear joc. El gol que ens marquen fa justícia
Gerard López
entrenador del barça b
Estem molt tristos, en una dinàmica en què ens costa sumar punts. El Rayo ha fet un bon partit
Íñigo Ruiz de Galarreta
mig del barça b
Hem corregut 116 quilòmetres, rècord aquest curs. No ens hem desajustat i hem llegit bé el partit
Míchel Sánchez
entrenador del rayo

La zona de descens, a només 1 punt

Amb la derrota d’ahir, el Barça B continua immers en una mala ratxa que ja dura sis jornades. Els de Gerard López han sumat en aquest tram de partits 4 punts de 18 possibles, fet que els ha acostat perillosament a la zona de descens, que ara és a només 1 punt. El partit de diumenge que ve, amb tot, serà clau per evitar que la crisi s’agreugi, ja que el filial blaugrana rebrà la visita de l’Almeria, que és precisament el quart per la cua. Guanyar serà bàsic contra un conjunt que acumula set jornades sense guanyar com a visitant (1 punt de 21).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)