2a divisió FEF

Tres punts per treure’s el barret

2a divisió B. El Peralada guanya a El Collao el primer partit a fora del curs fent un partit pràctic i efectiu

alcoià 0 peralada 2

ALCOIÀ:Koke, Barreda, Galas (Ruso, 18’), Mario Fuentes (Mariano, 83’), Navarro, Ribelles, José Garcia, Álvaro (Lino, 56’), Lado, Gato i David Torres.PERALADA:Gianni, Maxi Villa, Estellés, Bambo, Pablo Carbonell, Pol Blay, Andrés Romero, Paik (Javi Sánchez, 75’) , Boniquet (Cesc Clotet, 52’), Soni i Joel Arimany (Álamo, 75’).GOLS:0-1 (38’) Joel Arimany. 0-2 (93’) Cesc Clotet.ÀRBITRE:Collado López.T.G.:als locals Barreda, Mario Fuentes; i als visitants Boniquet.T.V.:directa al local Lino (83’).PÚBLIC:Uns 800 espectadors a l’estadi El Collao.

El Peralada continua fent passos de gegant i consolidant-se cada dia a més a 2a B. I és que els alt-empordanesos ahir van aconseguir guanyar el primer partit de la seva història a la categoria de bronze i ho van fer a El Collao, un dels fortins més sòlids de la lliga. Joel en la primera part i Cesc Clotet en el temps afegit van certificar una victòria xampanyera molt merescuda després de resistir l’empenta inicial dels locals i ser molt superiors a partir de la mitja hora de joc fent un partit pràctic.

Qüestió d’eficàcia

En la primera part el Peralada va haver de treballar de valent en defensa, tot i que Soni va disposar de la primera ocasió del partit amb un xut desviat després d’aprofitar una errada en la sortida de pilota dels locals. A partir del minut 20 el domini va ser completament de l’Alcoià, que va tenir cinc ocasions clares de gol. Ruso va rematar de cap desviat (20’), Gato no va arribar per mil·límetres a rematar una passada de la mort a l’àrea petita (24’), David Torres ho va provar primer des de la frontal amb un xut que Gianni va aturar en dos temps (27’) i després amb una gran rematada després d’una jugada col·lectiva que va obligar el porter xampanyer a lluir-se i ja en el 37’ Mario Fuentes va rematar al travesser una jugada d’estratègia.

Que continués el 0-0 ja semblava gairebé un miracle, però el 0-1 va ser per quedar bocabadat. Joel va aprofitar el refús de Koke després d’un xutàs de Soni per marcar a pler i avançar el Peralada en el marcador. No va ser un gol i prou, sinó que va servir per canviar dràsticament la tendència del partit. De cop els xampanyers van millorar en tots els aspectes i les ocasions van canviar de banda. Abans del descans, de fet, un dels millors ahir, Pablo Carbonell –que jugava contra el seu exequip– va estar a punt de fer el segon amb un molt bon xut de falta, però Koke va estar molt atent.

D’equip de nivell

En la segona part el Peralada va fer un partit molt intel·ligent i complet que va fer que tant els jugadors com l’afició de l’Alcoià s’anessin desesperant amb el pas dels minuts. De fet, els alcoians només van tenir dues ocasions per igualar el marcador. La primera, sense gaire perill, va arribar en el 67’ amb un xut de José Garcia i la segona i última ja en el temps afegit amb una rematada de Barreda desviada per poc. El Peralada, molt còmode al camp sense patir en cap moment i amb el control del partit, va disposar de més d’una ocasió per fer el segon, que al final va arribar en el 93’ en un contraatac culminat per Clotet.

Guanyar aquí vol dir que l’equip ha millorat molt, però si pensem que per això hem aconseguit alguna cosa ens equivocarem
En la primera part ens ha costat i ens han dominat, però en la segona hem tingut ocasions per guanyar sense patir
Arnau Sala
entrenador del peralada

Segona victòria consecutiva

A més de ser la primera victòria lluny del municipal de Peralada de la història a 2a B, ahir els xampanyers també van encadenar dues victòries per primer cop en la seva estrena a la categoria de bronze –la setmana passada els d’Arnau Sala van superar el Llagostera (1-0)–. Fins ahir el Peralada sempre havia empatat després de guanyar un partit i l’última vegada que els xampanyers van guanyar dos partits seguits va ser en la penúltima i última jornada de la temporada passada: contra l’Ascó (3-0) i el Júpiter (1-4).

La victòria de la setmana passada va servir per treure l’equip de la zona de descens directe per primera vegada, mentre que la d’ahir manté l’equip en la setzena posició –la de promoció de permanència–, a només un punt de l’Atlètic Balears, quinze i fora de tot perill, i tres per sobre del Llagostera, en descens.