Girona

Girona

Primera divisió

Els gols tenen un nom

El Girona agraeix la ràpida i còmoda adaptació al sistema de Cristhian Stuani, que ha marcat la meitat dels gols de l’equip en la lliga

No hi ha cap golejador a primera amb un pes tan determinant al grup com l’uruguaià, content, feliç i en molt bona forma

Portu acumula tres gols i Alcalá, Aday, Juanpe i Borja García també han vist porteria. L’home gol del Girona, però, és indiscutible. Cristhian Stuani és l’autor de la meitat dels catorze gols de l’equip blanc-i-vermell en la lliga, una relació de la qual no pot presumir cap altre golejador de primera divisió. Peça fonamental en una punta d’atac que Pablo Machín li ha confiat de manera fixa, l’uruguaià està mostrant una inspiració molt superior al ritme que va marcar en el seu sostre de gols a primera (12, amb l’Espanyol) i més similar a la dels 22 gols a segona A amb l’Albacete.

“Estic en un gran moment de forma”, reconeixia ahir el davanter només arribar a la sala de premsa de Montilivi, després de l’entrenament. “Hem jugat partits molt difícils i la resposta ha estat molt bona. Estem tots molt contents, i em sento molt feliç de poder ajudar així l’equip”. Amb set gols en deu partits disputats –es va perdre el Girona-Barça el dia que Machín va fer més rotacions i la visita a Riazor per sanció–, té a l’abast el seu rècord a primera. “Quan arriba a un equip, un jugador sempre pensa que farà la millor temporada. Vaig arribar molt optimista, ple de confiança. He fet força gols i espero superar els meus millors registres. Però no em vull fixar una marca personal, sinó que prefereixo anar fent partit a partit. Tant de bo en pugui fer molts més i l’equip ho noti.”

L’exdavanter de l’Espanyol reconeix que ha assimilat molt bé les peculiaritats del patró de joc de Pablo Machín i que s’hi troba molt còmode. “Estic marcant, i també és gràcies a la feina que fem durant la setmana. La meva prioritat és que l’equip funcioni. I els gols arriben perquè l’equip està bé.” Amb deu punts dels últims dotze i nou de marge respecte a la zona de descens, la situació del Girona és idíl·lica. Però la plantilla no vol perdre el nord. “L’equip ha demostrat que està per lluitar, i molt bé, a primera. Tenim claríssim que això és llarg, que cada història és diferent i que cada rival té els seus objectius. Ara potser ens enfrontem a una altra classe de rivals, i n’hi ha que estan més necessitats de punts, però nosaltres sabem que hem d’aprofitar cada partit com si fos l’últim. No crec que afrontem cap partit amb la mentalitat que som superiors al rival”, explica Stuani, que des del primer dia va detectar molta il·lusió al vestidor i al club. “Es nota que tots volem continuar creixent. El club també està fent un gran esforç.”

Rémy, quatre de vuit

No hi ha cap jugador de primera que hagi marcat més de la meitat dels gols del seu equip. El percentatge de Stuani (50%) és el mateix que el de Loïc Rémy a Las Palmas, amb la diferència que el francès ha celebrat quatre gols, tres menys que l’uruguaià. Entre els més inspirats, qui s’acosta més al percentatge de Stuani és Bakambu, autor de 8 dels 19 gols del Vila-real. Hi ha, això sí, equips que tenen dos jugadors a la llista de màxims golejadors. Al Celta, entre Iago Aspas i Maxi Gómez, s’han responsabilitzat de 12 dels 23 gols (un 52,2%) de l’equip. I al València, entre Simone Zaza i Rodrigo, 16 dels 33 (48,5%). I si hi afegim Santi Mina, el percentatge puja fins al 64%. A Girona, Stuani s’ho fa tot sol, com a mínim a la davantera, perquè ni Kayode, ni Olunga ni Marlos han vist porteria. “Tots els davanters que hi ha són en un equip de primera, i és normal que hi hagi una competència sana. En aquest cas, m’està tocant jugant a mi i intento fer la meva feina en benefici de l’equip. I quan els altres tinguin l’oportunitat, també ho intentaran. Tant de bo els surti bé”, diu el punta, que entén que hi hagi tanta continuïtat a les alineacions: “Si les coses van bé, és normal. Els que juguen menys han d’intentar aprofitar el seu moment. És la base d’un equip, i va una mica amb la mentalitat de cadascú.”

Sento que és molt important que pugui continuar fent gols en benefici de l’equip, que està responent bé. Estem molt contents
“Estic en un gran moment”, diu el punta, a un ritme molt superior al del seu sostre de gols a primera
5
partits consecutius de lliga veient porteria, el seu rècord com a professional.
49
gols acumula a primera, entre el Llevant (8), el Racing (9), l’Espanyol (7+6+12) i el Girona (7).
19
partits de lliga (9 més que ara) va trigar a arribar a 7 gols amb l’Espanyol el curs 2014/15, el més productiu a primera (12 a final de temporada).
9
jornades de lliga va trigar a arribar a 7 gols amb l’Albacete (2a A, 2009/10), el curs del seu rècord en una lliga professional (22).
ELS SEUS 7 GOLS
1. Girona - Atlético 2-2
1-0 (23’) Marca de cap, assistit per Granell. 2-0 (25’) Torna a marcar de cap, en la segona rematada després d’una falta lateral.
2. Celta - Girona 3-3
1-2 (15’) Recull una pilota despenjada per Juanpe i marca de cap.
3. Girona - Vila-real 1-2
1-2 (40’) Remata amb l’esperó una centrada de Bernardo.
4. Girona - R. Madrid 2-1
1-1 (53’) Recull una conducció de Pere Pons, dribla i fa un xut sec amb la dreta que supera Casilla.
5. Llevant - Girona 1-2
0-2 (83’) Aprofita la passada de Pere Pons i marca amb la dreta.
6. Girona - Real Sociedad 1-1
1-1 (63’) Guanya el salt i remata de cap una centrada de Portu.

CAMÍ CAP A RÈCORD

És un any de molts desafiaments, i això motiva. Tots volem continuar creixent. Hi ha molta il·lusió
Cristhian Stuani
DAVANTER DEL GIRONA
No crec que afrontem cap partit amb la mentalitat que som superiors. Hem de jugar com si fos l’últim. No hem aconseguit res
Els gols arriben perquè l’equip està bé. Espero superar els meus registres i vaig pel bon camí, però la prioritat és sempre l’equip
Per sort, he entès i m’he adaptat bé al sistema, i m’hi trobo còmode. De fet, he pogut aprofitar moltes ocasions i convertir-les en gol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)