Girona

Els llançaments de falta, protagonistes al Villamarín

Els precedents. En les tres visites al camp del Betis, el Girona només hi ha sumat un triomf, però els enfrontaments han estat marcats per grans gols a pilota aturada dels blanc-i-vermells

BETIS 0 GIRONA 1

BETIS:Goitia, Damià (Rivas, 30’), Melli, Carlos García, Nacho, Arzu, Irinei, Emana (Caffa, 45’), Juanma (Sergio León, 64’), Jonathan Pereira i Sergio García.GIRONA:Jorquera, Galán, Cañas, Migue, Jose, Xumetra (Germán Beltrán, 77’), Matamala, Dorca, Moha, Peragón (Juanma, 85’) i Calle (Kiko Ratón, 69’).GOL:0-1 (22’) Cañas.ÀRBITRE:Teixeira Vitienes.T.G.:als locals Melli, Iriney, Carlos García, Rivas, Jonathan Pereira i Nacho, i als visitants Matamala, Xumetra, Jose i Moha.

BETIS 2 GIRONA 1

BETIS: Goitia, Miguel Lopes, Miki Roqué, Dorado, Nacho, Beñat, Cañas (Juande, 46’), Ezequiel (Jorge Molina, 46’), Momo, Israel (Juanma, 57’) i Rubén Castro.GIRONA:Santamaría, Jose, Serra, Migue, Dani Bautista, Ángel (Marcos Tébar, 61’), Dorca, Jandro, Moha (Kiko Ratón, 74’), Peragón i Despotovic (Chechu, 57’).GOLS:0-1 (40’) Moha. 1-1 (54’) Miki Roqué. 2-1 (69’) Dorado.ÀRBITRE:Valdés Aller (Castella i Lleó).T.G.:al local Momo i als visitants Jose i Moha.T.V.:al tècnic del Girona, Raül Agné (70’).

BETIS 2 GIRONA 1

BETIS:Adán; Molinero, Varela, Figueras, Rodas; Portillo (Renella, 71’), N’Diaye,Lolo, Ceballos; Jorge Molina (Vadillo, 90’) i Rubén Castro (Fabián, 83’).GIRONA:Becerra; Cifu, Ramalho, Richy, Lejeune, Aday; Pere Pons (Christian Alfonso, 80’), Cristian Gómez (Coris, 61’), Granell; Felipe (Mata, 46’) i Sandaza.GOLS:1-0 (60’) Jorge Molina. 2-0 (86’) Dani Ceballos. 2-1 (90’) Granell.ÀRBITRE:Piñeiro Crespo.T.G.:als locals Héctor Rodas (65’), Molinero (66’), Jorge Molina (67’) i N’Diaye (81’), i als visitants Lejeune (29’) i Pere Pons (38’).

El Girona visitarà dissabte l’estadi del Betis, el Benito Villamarín, per quarta vegada en la seva història. Les xifres demostren que el rendiment dels gironins a l’escenari verd-i-blanc no és gens positiu, ja que fins ara el Girona només hi ha sumat una victòria per tres derrotes. La trajectòria dels dos equips fins a aquest curs ha marcat les possibilitats dels blanc-ivermells de poder puntuar en un estadi clàssic de la màxima categoria del futbol estatal. En els enfrontaments disputats a segona divisió A, el Betis s’hi presentava amb projectes dissenyats exclusivament per pujar de categoria i tornar a la primera divisió, mentre que l’equip de Montilivi alineava equips molt més humils, sobretot en les dues primeres visites a Heliópolis: el segon i el tercer any del club en el futbol professional. En la primera (març del 2010) i en l’última visita (febrer del 2015), la pilota aturada va ser protagonista: en una, Cañas va donar la victòria al Girona amb un bon llançament, i en l’altra, Granell va marcar un dels millors gols de falta dels últims anys en la categoria de plata, però no va servir de res.

Una victòria d’impacte

La primera visita al Benito Villamarín es va produir amb el Girona situat en la zona còmoda de la taula i el Betis lluitant per aconseguir l’ascens. En el minut 23, una falta a la frontal executada per Cañas es va colar pel mig de la barrera i va sorprendre Goitia per fer pujar el 0-1. Aquell resultat suposava la primera derrota de la temporada dels bètics al seu camp.

En la segona visita al Villamarín, el protagonista no van ser la pilota aturada ni els llançaments de falta, sinó el col·legiat, Valdés Aller, que amb les seves decisions va impedir que els gironins tornessin amb alguna cosa positiva de Sevilla. En primer lloc va anul·lar un gol legal a Peragón, i quan el resultat era d’empat a un va validar un llançament de córner ple de faltes a la defensa del Girona, acció que va acabar amb Dorado fent el 2-1 definitiu i deixant l’equip que entrenava Raúl Agné força tocat després de vuit jornades.

Granell es llueix

La tercera visita, i últim precedent entre gironins i bètics al Villamarín, es va produir el febrer del 2015. A diferència dels altres enfrontaments, el club de Montilivi es va presentar a l’estadi verd-i-blanc mirant pel retrovisor el seu rival: el Girona era tercer i el Betis, en ple ascens, cinquè. L’equip de Machín va plantar cara, però davant d’una plantilla de gran potencial i en dinàmica positiva –encadenaven tres mesos sense perdre en la lliga– no van poder sumar. Per al record queda un gol de falta de videoteca de Granell. El gironí, des de la zona de tres quarts, va enviar la pilota amb molta potència a l’escaire de la porteria d’Adán.

Els Betis i el Girona es veuran les cares en el retrobament amb l’equip que va obrir la porta de primera a l’Sporting i amb el tècnic que va ser part implicada del no ascens dels gironins.

Adán i Fabián, els únics repetidors

G.F.

De l’últim enfrontament entre bètics i gironins ja en fa tres temporades, i des de llavors, la plantilla dels verd-i-blancs ha canviat molt més que la dels de Montilivi. El salt i la consolidació a primera de ben segur que ha contribuït en el fet que des del curs 2014/15 només dos futbolistes es mantinguin a la disciplina del Betis: el porter Adán i el mig Fabián. Adán s’ha convertit en tot un emblema al Villamarín. La seva arribada va anar acompanyada d’un descens a segona divisió, es va mantenir al club, va retornar-lo a primera un any després i sent una peça clau i ja suma quatre temporades i mitja de verd-i-blanc. Fabián va disputar 7 minuts del duel contra el Girona el curs 2014/15 amb només 18 anys. Després de dos cursos amb poca presència i una cessió a l’Elx, enguany té més minuts. Al Girona, hi ha cinc futbolistes que ja van jugar al Benito Villamarín ara fa tres temporades: Ramalho, Granell, Pere Pons, Eloi i Aday.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)