2a divisió FEF

futbol

2a divisió b

Esteban hi va deixar petjada

2a divisió B. Esteban, ara a les files del Llagostera, s’enfrontarà per primer cop amb l’Atlètic Balears, el club on va jugar set temporades, del qual va ser el capità i on se’l recorda com tota un símbol

Si hi ha un futbolista en la categoria que coneix bé l’Atlètic Balears, aquest és l’actual central del Llagostera Esteban. Nascut a Palma, el futbolista mallorquí va arribar a l’entitat balear el curs 2007/08, quan competien a tercera divisió. Mesos abans, un accident de trànsit no li va permetre allargar la seva aventura a la tercera divisió d’Andalusia, i de tornada a les illes, el club blanc-i-blau apostava per ell. Allà s’iniciava un vincle molt estret que es va acabar allargant set temporades i que va permetre a l’Atlètic Balears i al jugador créixer agafats de la mà. En una primera etapa, de tres cursos, Esteban va viure dos ascensos a segona B amb la samarreta blanc-i-blava, el primer, històric, ja que suposava el retorn del club a la categoria de bronze vint anys després.

Tancat un breu període de tres temporades al Constància –amb el qual també va assolir la fita de pujar i jugar a segona divisió B–, Esteban va tornar a aterrar a les files de l’Atlètic Balears el curs 2013/14, aquest cop per formar part d’un projecte molt ambiciós. “Tots els records són positius: els ascensos a segona divisió B, la fase d’ascens de l’any passat, quan vaig aixecar la copa Federació i un munt de vivències del dia a dia. Més enllà de tot això, però, em quedo amb els amics que he fet i amb l’estima que sempre em va mostrar l’afició”, diu Esteban, que reconeix que serà especial tornar com a rival al lloc que va ser casa seva.

Amb els balears, el defensa va afegir a les seves qualitats al terreny de joc la seva personalitat, i això el va convertir en capità de l’equip, primer, i en tota una icona per a l’afició tot seguit. Esteban va tocar la glòria amb els dits el curs passat quan va disputar la fase d’ascens a segona divisió A. L’Albacete els va despertar del somni en la segona eliminatòria, però aquesta no va ser l’única patacada per al futbolista, ja que poc després li van comunicar que no li renovarien el contracte i que, als 32 anys i amb més de 200 partits amb la samarreta de l’Atlètic Balears, havia d’abandonar el club de la seva vida: “La meva sortida va ser estranya. Al club no li retrec res, però crec que les coses no es van fer de la manera més correcta, amb mi. Creien que no havia de continuar, el futbol té aquestes coses, però les formes potser no van ser les més adequades.”

Un duel fratricida

Diumenge, el retorn serà especial, però tindrà una dificultat afegida per a Esteban: la situació delicada dels dos equips. El Llagostera rema per sortir de la zona de descens i ara mateix el primer equip al qual ha d’atrapar és un Atlètic Balears que marca la permanència: “M’hauria agradat enfrontar-me amb ells en altres circumstàncies, perquè tinc clar que qui perdi quedarà tocat. Com nosaltres, crec que la seva plantilla no està complint les expectatives”, reconeix Esteban.

Més enllà del balear, Lucas Viale, ja recuperat de la lesió, també es pot enfrontar amb un club conegut, ja que hi va jugar la temporada 2008/09.

EL PROTAGONISTA

Al club no li retrec res, però crec que les coses no es van fer de la manera més correcta, amb mi. Diria que la sortida va ser estranya
Tots els records són bons i n’hi ha molts. Em quedo amb els companys i l’estima de l’afició
Esteban Muñoz
Defensa del Llagostera
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)