2a divisió FEF

El Mallorca, el primer cim de categoria especial

2a divisió B. L’Olot afronta el tram més complicat del calendari contra el líder invicte. Si donen la sorpresa, els olotins aconseguirien un sac de moral

L’Olot rep la visita del Mallorca, el líder invicte del grup 3 de segona B, dominador des del primer dia –ja té un avantatge de tretze punts respecte del segon classificat, el Vila-real B– i favorit indiscutible per ascendir i tornar al futbol professional. L’Olot, que encadena set enfrontaments sense conèixer la victòria després de perdre cinc partits i empatar els dos darrers haurà de fer-ho tot molt bé si vol tenir possibilitats d’esgarrapar algun punt a l’equip més poderós del grup. Per història, pressupost, afició i jugadors, el conjunt balear hauria d’esmicolar els olotins, que això sí, saben que damunt un terreny de joc durant 90 minuts les forces es poden igualar: “Som dos equips del mateix grup, de la mateixa categoria i jugarem onze contra onze. No penso que ens enfrontem al millor equip. Intentarem que les grans diferències no es notin damunt el terreny de joc. Hem d’estar ben posicionats i tenir mecanismes preparats per quan passin coses estar ben protegits. En el futbol no hi ha lògica i ho hem de fer tot bé per tenir opcions, contra el Mallorca, però també contra qualsevol altre rival”, comenta el tècnic de l’Olot, Raúl Garrido, que s’estrenarà a la banqueta al municipal davant l’afició garrotxina.

El Mallorca ha demostrat una adaptació brillant a la categoria de la mà d’un antic coneixedor del grup tercer com l’exentrenador del Nàstic Vicente Moreno. Avançar categories obliga els clubs i els equips a passar per un període d’adaptació, però retrocedir-ne, també: “Respecte al Mallorca som un equip amb recursos limitats però som grans en il·lusió i orgull. L’afició ha de ser conscient d’això. És l’equip i el club de la seva ciutat, que vinguin i ens ajudin” reclama Garrido, que respecte del rival i els números que presenta abans d’arribar a Olot només pot fer que lloar-lo –dotze victòries, tres empats, cap derrota i només cinc gols encaixats en quinze jornades–. “El Mallorca és un equip amb moltes alternatives i amb jugadors contrastats en categories superiors. Tenen molt talent, i juguen bé, ja que si no no anirien primers invictes. Intentarem ser protagonistes quan puguem”, explica el valencià.

En deu dies al càrrec, Raúl Garrido afronta el duel amb la màxima ambició. “Estic tranquil ja que tots els jugadors treballen bé en els entrenaments i davant les baixes tinc recursos per utilitzar. Els futbolistes necessiten una recompensa ja que els veig amb ganes de revertir la situació i els ànims per treballar, és molt emocionant. Per aconseguir un objectiu és principal creure-hi”, sentencia Garrido, que no podrà comptar amb els lesionats Iván Guzmán i Moha, amb el sancionat Roger Vidal, ni amb Alberto Toril, per una clàusula en el contracte de cessió del seu club d’origen, el Mallorca, i l’Olot.

LA PRÈVIA

No penso que ens enfrontem al millor equip. Intentarem que les grans diferències no es notin damunt el terreny de joc
El Mallorca té grans jugadors, molt talent i juga bé, ja que, si no, no anirien primers invictes
Raúl Garrido
entrenador de l’Olot
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)