Barça B

Guanyar és l’única opció

Barça B. El filial blaugrana, que encadena sis jornades sense vèncer, rep avui l’Almeria amb la consigna de recuperar la bona línia i evitar que una derrota situï l’equip en zona de descens

La tristesa, quan es prolonga en el temps, es converteix en depressió. I això és el que vol evitar el Barça B. El filial blaugrana és un dels blocs de més nivell de la categoria. El talent que hi ha a la plantilla és inqüestionable. En aquest aspecte, Gerard és l’enveja de la resta d’entrenadors de segona divisió. El seu equip, però, passa un d’aquells moments en què la falta de confiança –i d’encert– fa que les coses no flueixin. La qualitat requereix fe, i ara per ara en falta. Això només ho arregla un bon resultat. Ja són sis jornades sense guanyar i, després de dues derrotes, la victòria és avui l’única opció per al Barça B. Tot el que no sigui un bon resultat complicaria molt les coses al conjunt blaugrana, que es podria veure en zona de descens. En tot cas, precipitar esdeveniments, en una categoria oberta com aquesta, és tan innecessari com imprudent. Els de Gerard López han d’oblidar el context i centrar-se a superar un altre rival en crisi: l’Almeria. El conjunt andalús, de fet, és qui està immediatament a sota. D’urgències, doncs, n’hi ha a les dues cases. Ara bé, els de Lucas Alcaraz arriben en un estat mental força més positiu: la jornada passada van trencar una dinàmica de vuit partits sense vèncer amb un bon triomf contra el Saragossa.

Tot i els últims resultats negatius, i la imatge dubitativa que el Barça B va exhibir en la visita a Vallecas, Gerard López té una fe infinita en els seus pupils. “Tenim ganes de trencar aquesta dinàmica negativa, que afecta psicològicament i fa que puguis patir un punt respecte a la confiança que teníem fa un mes, però no estic preocupat quant a la imatge de l’equip, estem a punt d’enganxar aquesta bona ratxa”, explicava ahir en la prèvia l’entrenador granollerí, que remarca el valor de la identitat d’aquest bloc: “Som un equip que juga bé, proposa i té la possessió, tot i que últimament ens està costant una mica més arribar a dalt i aprofitar les ocasions.” Recuperar aquella eficiència de l’inici, doncs, serà clau contra un rival que també té molts problemes per definir: l’Almeria ha fet només 12 gols.

Hem d’intentar no jugar un partit vertical, perquè tenen una velocitat superior a la resta
Lucas Alcaraz
entrenador de l’almeria
La mala ratxa llastra en l’aspecte psicològic, però no estic preocupat quant a la imatge
Gerard López
ENTRENADOR DEL BARÇA B
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)