Reus

Exercici de supervivència

2a divisió A. El Reus aconsegueix un valuós empat al camp d’un Saragossa molt necessitat, que va topar amb el rigor defensiu roig-i-negre i amb la solvència sota pals d’Edgar Badia

saragossa 0 reus 0

SARAGOSSA:Cristian Álvarez; Delmás, Verdasca, Mikel González (Grippo, 41’), Ángel Martínez; Zapater, Íñigo Eguaras; Aleix Febas, Vinicius (Toquero, 76’), Papunashvili (Buff, 76’); i Borja Iglesias.REUS:Edgar Badia; Miramón, Pichu Atienza, Olmo, Migue García; Carbonell, Gus Ledes, Borja Fernández (Vítor, 61’); Cámara (Lekic, 66’), Edgar Hernández i David Haro (Tito, 86’).ÀRBITRE:Arcediano Monescillo (col·legi manxec).T.G.:Al local Borja Iglesias, i als visitants Pichu Atienza, Carbonell i Tito.PÚBLIC:14.943 espectadors.

Per la via racional, el Reus va tornar, ahir, de la seva visita a La Romareda amb un senyor punt al sarró. L’equip roig-i-negre va anar a Saragossa a rascar alguna cosa i va tornar amb la feina feta. Ben feta, en realitat. L’únic que va privar els de López Garai d’una recompensa major és la seva crònica manca de definició. Per fer un gol, els del Baix Camp han d’aclaparar el rival. I ahir no ho van fer. Tampoc no calia. La idea era una altra. Conscient que a Saragossa es respira ansietat, el Reus s’hi va plantar amb una idea molt clara, que és senzilla de plantejar però difícil d’executar, sobretot amb la nòmina d’atacants que té el quadre aragonès. La consigna era tapar-se bé i córrer pocs riscos. Evitar cap clatellot. Si després, en alguna fogonada o algun xut de falta de Gus Ledes, baixava la mare de Déu i s’aconseguia algun botí major, doncs perfecte. Per no va ser així. El gust de boca amb què els roig-i-negres van tornar a casa, en tot cas, va ser d’allò més dolç, que un punt a La Romareda no és un punt, és un puntàs.

El millor jugador del Reus ahir va ser Edgar Badia. Res que, a aquestes altures, estranyi a ningú. Sota pals, Aritz López Garai no té un porter, té un tresor. Cada cop que van posar-lo a prova, el barceloní va respondre de la mateixa manera: frustrant rivals. En el primer temps, en què va manar l’apatia, l’únic equip que va disposar d’ocasions va ser el Saragossa. Ho van intentar Febas i Borja Iglesias, amb un parell d’ocasions per barba, però es van trobar amb la resposta contundent d’Edgar Badia. Es va arribar al descans amb el 0-0 en el marcador i amb l’afició dels dos equips preguntant-se què feien, seguint aquell partit. Sense vincle emocional amb cap dels dos clubs, i des de la perspectiva del seguidor mitjà de futbol, veure una primera part com la d’ahir a La Romareda és un exercici més pròxim al masoquisme que a la diversió.

Tot més obert

Per fortuna, després de la represa, la cosa va canviar. El segon temps va començar amb Edgar Badia traient a córner una arribada de Borja Iglesias (52’), però a mesura que va anar avançant el cronòmetre, la tendència va revertir-se i el Reus va començar a aproximar-se a l’àrea de Cristian Álvarez. Madurar el partit formava part dels plans. Aleshores, López Garai va fer entrar al camp Vítor i Lekic i l’equip va guanyar quant a dinamisme. El problema és el de sempre: els del Baix Camp no tenen un depredador de l’àrea i tot i la major sensació de perill, d’ocasions clares n’hi va haver ben poquetes. Lekic en va tenir una que li van anul·lar per fora de joc i, ja en el tram final (85’), Carbonell gairebé sorprèn tothom amb una centrada xut que va marxar fregant la fusta sense trobar rematador. Els locals, per la seva banda, estaven bloquejats pels nervis i pels xiulets de la seva pròpia afició. Edgar Badia ho va resoldre tot, tot i que va endur-se un ensurt en el 89, quan va veure com una rematada de cap de Grippo marxava llepant el pal de la seva porteria. Ahir no era el dia del Saragossa i el marcador no es va moure. El Reus, doncs, va tornar a casa somrient.

ELS VESTIDORS

El resultat que hem aconseguit és bo. Puntuar aquí significa que continuem creixent
Aritz López Garai
ENTRENADOR DEL REUS
No hem estat eficaços i tot el que hem generat a l’àrea contraria no ha acabat en gol
Natxo González
ENTRENADOR DEL SARAGOSSA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)