Barça B

Atrapats en un bucle

Barça B. El filial blaugrana encadena contra l’Almeria la setena jornada sense guanyar després d’empatar un matx en què es va avançar, però va veure com el rival va neutralitzar el seu gol

barça b 1 almeria 1

BARÇA B:Ortolá; Palencia, Fali, Martínez, Cucurella; Aleñá (Vitinho, 75’), Oriol Busquets (Marc Cardona, 89’), Ruiz de Galarreta; David Concha (Abel Ruiz, 69’), Choco Lozano i Jose Arnaiz.ALMERIA:René; Marco Motta, Joaquin, Owona, Nano; Verza (Mandi, 68’), Rubén Alcaraz; Fran Rodríguez, Pozo (Tino Costa, 83’), Gaspar (Fidel, 80’); i Hicham.GOLS:1-0 (55’) Choco Lozano. 1-1 (65’) Verza, de penal.ÀRBITRE:Cordero Vega (col·legi cantàbric).T.G.:als locals Choco Lozano, Oriol Busquets, Palencia, Ortolá i Cucurella; i als visitants Joaquín Fernández, Gaspar i Rubén Alcaraz.T.V.:al visitant Tino Costa (88’), directa.PÚBLIC:2.124 espectadors.

El Barça B ja és com el personatge que Bill Murray interpreta a Atrapat en el temps, que cada matí s’alçava del llit i constatava que el calendari no avançava. Per al filial blaugrana, cada jornada és el dia de la marmota. Tot és molt previsible. Només canvien els matisos. L’equip agafa la pilota i l’acapara. La mima i la remena. D’un costat a l’altre. Domina el rival i l’obliga a ser un agent expectant, algú que viu de les errades dels altres. Eventualment, com ahir, obre la llauna. Però amb això no n’hi ha prou. Ensuma la sang, però no ataca la presa. Ni la remata ni se la cruspeix. Falta aquest instint assassí. El rival, això, ho aprofita, que la segona divisió és una categoria de supervivents. I així van passant les jornades.

El conjunt de Gerard va encadenar ahir el setè partit sense vèncer –cinc empats i dues derrotes–i ho va fer seguint aquest habitual guió. En la primera part va dominar, però va ser indolent a la zona on es resolen les coses. Després de passar pels vestidors va millorar i es va avançar amb un gol del Choco. Amb l’1-0, i el rival estabornit, Arnaiz va tenir a les seves botes la sentència, però René es va fer gegant i va frustrar el manxec. L’àrbitre, que va treure de polleguera els de casa, no va trigar gens a assenyalar un penal a Palencia. Verza el va resoldre i la història es va acabar, tot i que el Barça B hi va posar molta voluntat. Una setmana més, tocarà fer teràpia emocional. S’ha de recuperar l’ànim. L’equip segueix a sota i la dosi d’autoestima que necessita per ressorgir no arriba.

La pilota va tenir un sol propietari en la primera part. Va ser de qui la va voler: el Barça B. De fet, la possessió va ser de gairebé un 70% per als blaugrana. Per desgràcia, però, va estar més lluny de la porteria de René del que convindria. L’Almeria va tapar molt bé els espais, va marcar de ben a prop els fabricants de futbol –especialment Carles Aleñá– i la pilota va córrer massa en horitzontal i massa poc en vertical. Per dins no hi havia fluïdesa i, per fora, ni Arnaiz ni sobretot David Concha van aportar el desequilibri que se’ls pressuposa. En aquest aspecte, encara sort que els laterals es van esforçar per oferir profunditat. El resultat de tot plegat va ser un 0-0 com una catedral en el descans. El bagatge ofensiu havia estat pobre: un xut de falta de Fali, una rematada d’Aleñá des de la frontal i un cop de cap del Choco. Per part de l’Almeria, poques notícies. El partit havia seguit el guió que havia plantejat Lucas Alcaraz.

Una alegria i un calbot

L’Almeria, conscient que al Barça B se li ennueguen els primers compassos de les segones parts, es va mostrar més ambiciós després de la represa. Es va obrir i va generar més sensació de perill, tot i que també es va destapar. Això ho va acabar aprofitant el filial blaugrana, que es va mostrar més vertical. Així, després de patir un ensurt en una rematada de Fran Rodríguez, el conjunt de casa va obrir la llauna. En una acció directa, Palencia va córrer fins a la línia de fons i va assistir Choco Lozano. L’hondureny, aprofitant un marcatge tou, es va col·locar la pilota i la va enviar al fons de la porteria (55’).

L’1-0 va deixar grogui l’Almeria, i tot just després Arnaiz va tenir el segon gol a tocar. Es va plantar sol davant René i la seva rematada va topar amb el cos del porter andalús. Va tocar lamentar-ho. Deu minuts després, en una disputa aèria, Palencia va colpejar Gaspar i l’àrbitre va assenyalar penal. Verza no el va desaprofitar i va establir l’empat definitiu. I és que, després de l’1-1 el partit es va trencar. El Barça B ho va buscar amb molta empenta i va assetjar els visitants, però va faltar la clarividència que cal per trobar el camí del gol.

ELS VESTIDORS

Futbolísticament, hem fet un dels partits més complets. Tot i la ratxa, confio a mort en els nanos
Gerard López
ENTRENADOR DEL BARÇA B
Hem estat molt superiors i gairebé no ens ha generat perill. Un detall ens ha sentenciat
Rafael Giménez, ‘Fali’
mig del barça b

Gerard López, molt crític amb l’arbitratge

En acabar el partit, el tècnic del Barça B no es va mossegar la llengua a l’hora de parlar de l’actuació del col·legiat, Cordero Vega, que va considerar clau per entendre el resultat. “No es pot fer res quan pateixes un arbitratge pèssim, i no és el primer cop que ens passa”, va dir el tècnic granollerí, que va afegir: “Els àrbitres són influents amb el resultat i amb com va el partit; i hi ha hagut decisions clau en què s’ha equivocat [...] Ho heu vist tots, jugades com la del penal, n’hi ha moltes a l’àrea.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)