Reus

La rutina de la fiabilitat

Reus. Edgar Badia va celebrar a La Romareda, amb una bona actuació, el partit 150 en el club roig-i-negre. El barceloní, que continua regular i segur, és l’exponent de la progressió de l’equip

El partit que va protagonitzar Edgar Badia dissabte a La Romareda va ser característic dels 150 que ha disputat defensant la porteria del Reus. El barceloní va comandar una defensa molt segura que, malgrat el domini del Saragossa en moltes fases del joc, va permetre poques rematades clares dels davanters rivals. I les que finalment van poder anar entre els tres pals, van trobar la seva resposta, sempre encertat i segur. El Reus no es va endur el triomf (0-0), però ell va poder celebrar el centenar i mig de partits amb l’equip roig-i-negre mantenint, una vegada més, la porteria a zero.

Les xifres d’Edgar Badia en el Reus des que hi va arribar en el mercat d’hivern de la temporada 2013/14 expliquen la progressió que ell i l’equip han viscut en paral·lel, de la segona B a la consolidació en la categoria de plata. En els 150 partits, només ha encaixat 125 gols, és a dir, sensiblement per sota de la mitjana d’un gol per partit (0,83). És una estadística que tenint en compte només els partits a segona A, malgrat ser una categoria molt més competitiva, és encara millor: 41 gols en 56 partits (0,73 per partit). Badia va ser clau en l’ascens a segona A i en la primera temporada en la categoria de plata va ser una de les sensacions del campionat, amb aturades decisives i grans xifres. Aquesta temporada, en què s’ha perdut dos partits per lesió –en què ha estat substituït per Roberto Santamarí–, no té, probablement, l’espectacularitat del curs passat, però continua molt regular i fiable i per sota del gol encaixat per partit.

Badia va renovar amb el Reus el març d’aquest any. Ara té contracte fins al juny del 2019, amb una tercera temporada opcional en cas d’ascens a primera divisió, i una clàusula de rescissió d’1 milió d’euros. No és una xifra ni de bon tros prohibitiva per als equips de la màxima categoria que s’hagin fixat en Edgar Badia per les seves xifres i actuacions i per la projecció que li donen els 25 anys d’edat.

LA XIFRA

125
gols ha encaixat
el porter en els 150 partits amb el Reus. Menys d’un per enfrontament (0,83).

LA XIFRA

1 milió
d’euros
és la clàusula de rescissió del barceloní, de 25 anys, amb contracte fins al juny del 2019.

LA XIFRA

12
gols ha encaixat
Badia en els 14 partits jugats aquesta temporada. El curs passat, 29 en 42.

LA XIFRA

63
partits sense rebre cap gol
dels 150. En les dues temporades a segona divisió A, 23 de 56.

Jesús Olmo, renovat fins al juny de 2019

Un altre dels futbolistes claus per explicar el gran rendiment defensiu del Reus és el central Jesús Olmo. El club roig-i-negre va anunciar ahir que ha arribat a un acord amb el futbolista, que acabava el contracte al final d’aquesta temporada, per allargar la vinculació fins al juny del 2019, amb una altra campanya opcional. Jesús Olmo, capità de l’equip, ha estat intocable des que va arribar el Reus la temporada 2014/15. En la quarta campanya com a roig-i-negre, l’exjugador del Sabadell i el Barça B, de 32 anys, ha arribat als 118 partits oficials.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)