Reus

Reus

Creixent en família

Carbonell i Cámara, dos futbolistes amb passat recent al Barça B, es retrobaran dissabte amb el seu exequip per primer cop des que en van marxar

Tots dos remarquen que a Reus han trobat una manera de treballar i un ecosistema perfecte per continuar amb la seva evolució

El Barça és una fàbrica de futbolistes, però el seu primer equip no pot absorbir tot el talent que genera any rere any. Del club blaugrana cada temporada emigren jugadors buscant el seu lloc en el futbol. N’hi ha casos a cabassos. A Reus, per exemple, se’n poden trobar un parell: Àlex Carbonell i Juan Cámara, que dissabte vinent es retrobaran amb el Barça B per primera vegada des que el van abandonar. Àlex Carbonell va aconseguir l’ascens la temporada passada amb el filial blaugrana, però el salt al futbol professional l’ha fet a les files roig-i-negres, que el va fitxar, mentre que Cámara està cedit pel club barceloní després d’un any a préstec al Girona.

“Serà un partit especial, perquè retrobar-se amb amics als quals has deixat de veure sempre és bonic. Això sí, estem centrats a fer la nostra feina i sumar els tres punts”, afirma Carbonell, un futbolista format des de petit al club blaugrana que a l’estiu el va abandonar per buscar protagonisme. De moment, està molt content amb allò que ha trobat a Reus: “Pel moment en què estava i pel que buscava, vaig considerar que aquest era un gran club per créixer i hi he trobat el que volia. Aquí hi ha un entorn molt familiar, amb un grup molt unit.” El mig de 20 anys, de fet, ha vist com l’aposta tàctica de López Garai el beneficia, tot i ser conscient que, lluny de can Barça, cal reforçar altres aspectes del joc. “El 4-3-3 de l’Aritz m’està ajudant a adaptar-me, perquè he jugat tota la vida igual, però en el futbol professional has de dominar altres registres, i en aquest aspecte encara hi ha coses que he de millorar”, diu Carbonell, satisfet perquè està tenint protagonisme: “Em vaig lesionar, però ara el tècnic m’està fent jugar i em prova en diverses posicions, cosa que m’agrada, ja que jo faré el que faci falta per jugar.” El seu company Juan Cámara (23 anys) també remarca com es treballa a la capital del Baix Camp. “Primer pots pensar que el Reus és un club petit, però després el coneixes i és un bon lloc on estar, aquí es treballa amb tranquil·litat”, analitza l’extrem de Jaén, que viu records evocadors: “S’han de guardar les distàncies, però a mi el Reus, pel tracte familiar que rep el futbolista, em recorda el Vila-real.” Això, però, no significa que no s’hi respiri ambició. Ans al contrari. “Per les sensacions que transmetem, podríem tenir més punts i podem aspirar a millorar l’onzena posició de la temporada passada”, diu Cámara.

Una gran plataforma

Tant Carbonell com Cámara tenen molt present un record similar: el moment en què van debutar amb el primer equip, ja que tots dos ho van fer. Més enllà d’això, però, valoren el fet d’haver pogut treballar amb el primer equip, a les ordres de Luis Enrique i al costat de figures del futbol mundial. “Allà lluites per jugar amb els millors i n’aprens moltíssim”, afirma Cámara, unes paraules que Carbonell referma: “L’any passat no vaig jugar tot el que volia, però ser cridat amb el primer equip em va anar bé per treballar amb aquests grandíssims futbolistes. Quan ho fas, et fixes en tots els detalls i intentes aplicar-los al teu joc.”

Més enllà de veure’s les cares amb alguns excompanys, els dos mitjos del Reus es retrobaran amb un extècnic, Gerard López. Del tècnic granollerí en destaquen el tracte personal: “És un entrenador proper, que està bastant connectat amb el futbolista.” Respecte a l’èxit del seu exequip aquesta temporada, tots dos tenen clar el potencial que té el Barça B. Juan Cámara preveu que els blaugrana ressorgeixin tot i el mal moment: “La segona divisió és molt llarga i tenen una plantilla de molta qualitat, aniran escalant posicions.”

Les xifres
5
futbolistes
del Reus han jugat en algun moment al Barça B. Més enllà de Cámara i Carbonell, també ho han fet Olmo, Gus Ledes i Campins.
61
partits
amb el Barça B va jugar Juan Cámara entre la segona A i segona B, en què va fer 12 gols.
25
duels
va disputar Carbonell a les ordres de Gerard López. Va marcar 2 gols.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)