2a divisió FEF

El sud torna al poder

2a divisió B. Amb sis dels set representants en la meitat alta de la taula de classificació, els equips del País Valencià són els grans dominadors del grup tercer de la categoria de bronze

Mentre Catalunya batia rècords de participació a la segona B i posava equips i equips a la promoció d’ascens, amb un ple històric l’any 2013, el País Valencià estava en plena crisi. L’economia havia afectat un dels territoris més dominadors de la segona B des de sempre, però gràcies als filials i a històrics de la categoria de plata vinguts a menys, ha tornat, i amb força, a la categoria de bronze. Sis dels set equips valencians ocupen les deu primeres posicions i, per tant, són candidats a la promoció d’ascens. A l’altra cara de la moneda hi ha Catalunya, que, amb el mateix nombre d’equips, en té a tres lluitant per no descendir.

La potència dels filials del Vila-real i el València, més el fet que el País Valencià no tingui cap representant a la segona divisió, ha provocat que en el grup tercer hagi pujat el nivell, i de valent. Tot i la delicada situació d’entitats com l’Hèrcules, l’Ontinyent i l’Elx, aquests han supeditat la seva supervivència a l’ascens a segona. Per això han destinat recursos a poder ascendir. “La diferència entre els equips catalans i els d’allà és de pressupost. Hi ha equips valencians com ara l’Elx, l’Hèrcules, el Vila-real, el València i l’Alcoià que han posat diners per pujar. Nosaltres, en canvi, maneguem un pressupost mitjà a causa de la nostra realitat”, explica Manolo González, del Badalona, un dels entrenadors més veterans del grup: “I això es veu en la part de davant. Mentre que a nosaltres fer gol ens costa moltes ocasions, ells en una oportunitat o dues ja aconsegueixen marcar”, hi afegeix el tècnic.

Toni Seligrat, entrenador a Xàtiva, Alcoi i a l’Huracán, i també a Lleida i Sabadell diu que la diferència principal són els pressupostos: “Com més sucre posis a una cosa, més dolça et quedarà. Doncs amb el futbol, igual. Com més diners tinguis, més qualitat de producte compres. A Elx tenen 8.000 o 9.000 abonats; imagineu-vos a Sabadell amb tants.” Seligrat també fa una distinció en els terrenys de joc: “L’Ontinyent és un a casa seva i un altre a la Nova Creu Alta. I nosaltres intentem no quedar-nos només amb una identitat, perquè si no amb l’altre futbol perdríem molts partits.”

DINERS

La supervivència d’alguns equips històrics està supeditada a l’ascens a segona
2017/18
Equips catalans 7
Promoció d’ascens: Cornellà (3r).
Equips valencians 7
Promoció d’ascens: Vila-real B (2n) i Elx (4t).
2016/17
Equips catalans 10
Promoció: Barça B (1r).
Equips valencians 7
Promoció: Alcoià (2n) i Mestalla (3r).
2015/16
Equips catalans 10
PromociÓ: Reus (1r) i Lleida (4t).
Equips valencians. 8
Promoció: Vila-real B (2n) i Hèrcules (3r).
2014/15
Equips catalans 9
Promoció: Nàstic (1r) i Reus (3r).
Equips valencians. 8
Promoció: Huracán (2n) i Hèrcules (4t).
2013/14
Equips catalans 10
Promoció: Llagostera (1r), Hospi (2n), Lleida (3r) i Nàstic (4t).
Equips valencians. 8
Promoció: Cap.
2012/13
Equips catalans 8
Promoció: Hospi (1r).
Equips valencians. 7
Promoció: Huracán (2n), Llevant B (3r) i Alcoià (4t).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)