2a divisió FEF

Futbol

Segona divisió B

Bambo s’ha d’aturar en el moment més dolç

2a divisió B. El jugador amb més minuts del Peralada i un dels pilars de la defensa es lesiona dies després de debutar en partit oficial amb el Girona

Cap lesió és oportuna, i en el cas de Bambo Diaby el contratemps al genoll que l’obligarà a aturar-se fins al gener arriba en el moment més dolç de la temporada en l’aspecte individual. Consolidat del tot a l’eix de la defensa del Peralada, el mataroní va cridar l’atenció del cos tècnic del primer equip, i això li va valer perquè fos convocat per al partit de copa contra el Llevant. L’endemà del debut amb la primera plantilla, els elogis guanyaven per sobre de les crítiques, col·locant-lo com una peça apta per ajudar el Girona en cas de necessitat. La mala fortuna, però, va provocar que en el partit que diumenge passat el Peralada va jugar al camp de l’Ebre, Bambo es lesionés en l’últim quart d’hora i hagués d’abandonar el terreny de joc.

El central té una afectació al menisc, una lesió que l’obligarà a aturar-se fins al mes de gener, amb les conseqüències que això tindrà per al potencial del Peralada. De fet, Bambo és el jugador de camp més utilitzat pel cos tècnic que encapçala Arnau Sala. El futbolista verd-i-blanc només s’ha perdut un partit de lliga aquest curs, i va ser en la jornada dotze, contra l’Ontinyent, per complir el partit de sanció que va rebre després de veure la targeta vermella. Bambo acumula 1.389 minuts, i és el jugador que més n’ha jugat, només superat pels 1.530 del porter Gianni.

La lesió de Bambo, a més, arriba en un moment en què el primer equip segurament es veurà obligat a mirar cap al filial per reforçar la seva zona defensiva, ja que els centrals Alcalá, Muniesa i Bernardo seran baixa també per lesió.

Amb alternatives

Tot i no disposar del central més utilitzat i el principal referent de la defensa, el cos tècnic sí que disposa d’alternatives contrastades per ocupar el seu buit. El futbolista que més ha jugat al costat de Bambo ha estat Vallho, amb 14 aparicions i un total de 1.256 minuts. En les darreres setmanes, i un cop aparcat el sistema amb tres centrals, Estellés ha estat un habitual quan el Peralada jugava a domicili, mentre que Montes i Vallho s’han alternat a casa. En els últims quatre partits, l’equip només ha encaixat dos gols contra el Cornellà.

LA XIFRA

1.389
minuts
acumula Bambo amb el Peralada. Només el porter Gianni n’acumula més que el central.

El juvenil Pedro Porro fa triplet

L’última setmana també ha estat intensa per al jugador del juvenil Pedro Porro. Fix en el principal equip del futbol de base gironí, les seves bones actuacions en la vessant ofensiva d’una plantilla que està competint a un alt nivell en la divisió d’honor juvenil no han passat desapercebudes a ningú. Pablo Machín va premiar el futbolista extremeny convocant-lo en el partit de copa contra el Llevant i fins i tot fent-lo debutar i donant-li 11 minuts. Cinc dies després, era el Peralada i Arnau Sala qui l’utilitzava durant 7 minuts contra l’Ebre, fent així que també s’estrenés en la 2a divisió B i amb el filial gironí. D’aquesta manera, Porro va participar en menys d’una setmana en els tres principals equip del Girona: primer equip, filial i juvenil.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)