Girona

Pablo Machín

Entrenador del Girona

“L’Espanyol no és un rival de la nostra lliga”

Com és tradició, i també obligació, Pablo Machín, l’entrenador del Girona, va atendre els mitjans en la roda de premsa prèvia al partit que el seu equip jugarà al RCDE Stadium contra l’Espanyol. Amb l’expectació dels prolegòmens de tot un duel català en la màxima categoria, el tècnic va aparèixer conscient que seria preguntat per l’estat físic dels seus jugadors, molts d’ells amb molèsties de diversa consideració, però també per l’estat anímic, i és que la patacada de dilluns passat contra l’Alavés –l’equip guanyava 2-0 en el minut 71 i va acabar perdent en el 94– és de les que queden a la retina dels aficionats i, és clar, dels mateixos protagonistes al terreny de joc: “Quan ja ha passat, tot és més senzill. El rival també juga i té unes característiques i qualitats. Ens ho hem de prendre amb més tranquil·litat i no obsessionar-nos-hi. Contra l’Alavés potser amb l’empat a dos, calia assegurar el resultat. El més complicat és, en calent i amb 10.000 persones al camp, que des de la banda puguis transmetre el que vols. Per això sempre diem que la veterania dins del camp és clau per evitar això. Intentarem que no es torni a repetir, ja que dels mals moments hem de treure conclusions que ens puguin anar bé per al futur”, comentava Machín a la sala de premsa de Montilivi sobre el desenllaç del darrer partit contra l’Alavés.

El de Gómara no considera el partit contra l’Espanyol de més de tres punts. Evidentment el fet d’anar al davant del conjunt periquito permet que el tècnic pensi que puntuar seria molt beneficiós: “No sé si el partit és de tres punts. Tenim la possibilitat de puntuar i de demostrar que som un equip competitiu com ho hem estat gairebé sempre. No crec que l’Espanyol sigui un rival de l’anomenada lliga del Girona. És cert que està per sota, però a ningú li passa pel cap que el Girona té millor plantilla o és millor club que l’Espanyol. Ens haurem de sobreposar a les adversitats per tenir possibilitats”, explicava el tècnic del Girona, que es desfeia en elogis envers el contrincant: “És un equip històric de primera i amb jugadors de recorregut en la categoria. És un equip ben treballat, complicat de batre i tenen clares les virtuts jugant amb dues línies de quatre juntes, amb dues referències a dalt que tenen ofici, molt olfacte de gol i qualitat. Utilitzen, moltes vegades, davanters per les bandes, però també jugadors especials com Jurado, amb habilitats per dins i per fora. Quan ell està bé, l’equip ho nota i a casa estan obtenint els millors resultats. Hem de mirar de no facilitar ocasions al rival. De tres segur que en fan dos”, analitzava Machín, que respecte al fet d’escurçar el marge amb la zona de descens després dels resultats de la jornada sentenciava: “Quan teníem deu punts de diferència ja us deia que mantenir-se és molt complicat per al 50% dels equips i per a equips com el nostre, encara més. Serà complicat, haurem de patir, però no perdem la calma, que ho aconseguirem.”

ELS DESENLLAÇOS

El rival també juga. Hem de tenir més tranquil·litat i no obsessionar-nos amb això”

RESPECTE AL RIVAL

“És cert que està per sota, però a ningú li passa pel cap que el Girona sigui millor”

ATENCIÓ

“L’Espanyol és un equip treballat, que sap molt bé quines són les seves virtuts”

“Mentre hi hagi alternatives, el sistema no es toca”

A més de perdre tres punts en el tram final, el partit contra l’Alavés va deixar dos contratemps per a Machín en forma de lesió. A la ja sabuda d’Alcalá, de llarga durada, s’hi van sumar les de Bernardo i Muniesa, dues lesions que deixen la plantilla amb dos centrals naturals per a tres posicions. I és que el de Gómara va afirmar que mentre la plantilla tingui alternatives per suplir les baixes, el sistema no es tocarà: “El sistema no és tan important. De fet, és la posada en escena d’un plantejament, però no determinant. Tots els jugadors saben què s’ha de fer amb el nostre plantejament i mentre tinguem futbolistes que s’hi adaptin, hem de seguir amb la mateixa idea. Encara que en els entrenaments provem amb línia de quatre i haguem fitxat jugadors que s’hi puguin adaptar, com que ens està anant bé no ho canviarem”, deia el tècnic del Girona, que va esmentar Planas, Timor i Maffeo com a principals candidats a ocupar la posició vacant a l’eix de la defensa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)