Girona

futbol

girona

Un visitant que espanta tothom

El Girona només ha perdut un dels vuit partits a camp contrari entre la lliga i la copa: el del primer desplaçament a primera, a San Mamés (2-0)

Agafant els partits a fora, únicament l’Atlético, el Barça, el València i el Madrid han sumat més punts que els gironins

Només l’Atlético, el Barça, el València i el Real Madrid sumen més punts que el Girona a camp contrari quan la lliga ja s’acosta a l’equador. Això sol ja indica la fiabilitat dels de Machín lluny de Montilivi, on només han perdut un partit –el primer, a San Mamés (2-0)–, i d’això ja fa més de tres mesos, el dia 10 de setembre.

Són set desplaçaments consecutius guanyant o empatant, entre els quals el de copa al Ciutat de València contra el Llevant (1-1), que no va evitar l’eliminació. En la lliga de primera, cal remuntar-se fins a la temporada 1991/92 per trobar un debutant que enllacés mitja dotzena de partits puntuant a camp contrari. Va ser l’Albacete de Benito Floro, que tenia a les seves files l’actual president del Girona, Delfí Geli. Aquell equip va sucar de manera consecutiva als camps del Deportivo (2-2), el Mallorca (0-1), la Real Sociedad (0-1), l’Oviedo (0-1), el València (1-1) i el Cadis (1-1) per calcar la ratxa dels gironins: 12 punts de 18.

Millor que a casa

El Girona és un dels quatre equips de primera que ha sumat més punts a fora (12) que a casa (8). Els altres són l’Atlético (21 i 12), el Barça (20 i 19) i la Real Sociedad (10 i 9). I si en la hipotètica classificació com a local el Girona ocuparia lloc de descens –és el tercer pitjor equip de primera, només per sobre de l’Alavés i el Las Palmas (6 punts)–, en la classificació de camp contrari els de Machín ocuparien plaça d’Europa League. I no estarien al mateix nivell que el València i el Real Madrid (14 punts a camp contrari) perquè als gironins els van faltar deu segons de concentració al camp del Betis i van encaixar el 2-2 en el minut 95 després d’haver fet l’1-2 en el 94. Només que haguessin aconseguit tallar l’últim atac dels andalusos, la productivitat del Girona ara mateix seria el doble de bona a fora (dos punts per partit) que a Montilivi (mitjana d’un punt per partit).

Més sortides a la vista

El calendari ha volgut que el Girona tingui a curt termini més partits a camp contrari (4) que no pas a Montilivi (2). Després del partit de diumenge contra el Getafe, els de Machín tindran dues sortides seguides (Eibar i València, amb el parèntesi de Nadal pel mig). Els blanc-i-vermells tancaran la primera volta a Montilivi contra Las Palmas, però tot seguit afrontaran dues sortides més (Atlético i Màlaga) després de la permuta que hi va haver en el primer partit de lliga contra l’equip colchonero, que no tenia a punt de solfa el seu nou estadi, el Wanda Metropolitano.

QUATRE EQUIPS

Com l’Atlético, el Barça i la Real, el Girona ha sumat més punts a fora que a casa

VA SER L’ALBACETE

Cap debutant havia encadenat sis sortides sense perdre des del curs 1991/92
1r Atl. Madrid 21 punts
9 partits 2,3 punts / partit
2n Barça 20
8 partits 2,5 punts / partit
3r València 14
7 partits 2 punts / partit
4t Real Madrid 14
7 partits 2 punts / partit
5è Girona 12
7 partits 1,7 punts / partit
6è Real Sociedad 10
7 partits 1,4 punts / partit
7è Leganés 9
8 partits 1,1 punts / partit
8è Sevilla 9
8 partits 1,1 punts / partit
9è Athletic 8
8partits 1 punt / partit
10è Vila-real 8
8 partits 1 punt / partit
11è Celta 7
8 partits 0,8 punts / partit
12è Getafe 7
7 partits 1 punt / partit
13è Llevant 7
6 partits 1,1 punts / partit
14è Eibar 7
8 partits 0,8 punts / partit
15è Alavés 6
7 partits 0,8 punts / partit
16è Deportivo 5
7 partits 0,7 punts / partit
17è Betis 4
7partits 0,57 punts / partit
18è Las Palmas 4
8 partits 0,5 punts / partit
19è Espanyol 3
7 partits 0,42 punts / partit
20è Màlaga 3
8 partits 0,37 punts / partit

LOCAL I VISITANT

La mitjana del Girona a Montilivi és d’1 punt per partit i a camp contrari, d’1,7

EL CAMP DEL BETIS

Les diferències serien més grans si no haguessin encaixat el 2-2 al Villamarín (95’)

Primera porteria a zero de Bounou

Yassine Bounou va debutar en la lliga al camp del Deportivo i la seva estrena a primera divisió va coincidir amb l’inici de la millor ratxa del curs del Girona, de cinc partits sense perdre. Malgrat això, Bounou no va aconseguir mantenir la seva porteria immaculada ni aquell dia a Riazor (1-2) ni en les victòries contra el Real Madrid (2-1) ni al camp del Llevant (1-2) ni tampoc en els empats contra la Real Sociedad (1-1) i al camp del Betis (2-2). Ni, evidentment, quan al Girona se li va estroncar la sèrie d’imbatibilitat contra l’Alavés (2-3) una nit en què el porter marroquí no va estar gaire afortunat. Bounou es va redimir dilluns amb una notable actuació al camp de l’Espanyol que també va anar acompanyada del primer zero (0-1). Fins ara, els dos únics zeros del Girona els tenia Gorka Iraizoz, contra el Màlaga (1-0) i a Leganés (0-0).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)