2a divisió FEF

2a divisió B

Kevin Soni (Peralada)

El gol que encén la llum

Soni va marcar diumenge, en la derrota contra el Vila-real B (1-2), el seu primer gol del curs en l’onzè partit que jugava amb el Peralada

Els problemes burocràtics, una sanció de dos partits i l’angoixa per estrenar-se com a golejador han marcat la primera volta del camerunès

El Peralada-Vila-real B de diumenge podria marcar un abans i un després per a Soni, que va marcar un gol que no va servir de res als xampanyers però que pot ser vital per a un jugador que va aparèixer en el primer entrenament del curs del Peralada per sorpresa. Sense haver anunciat res, un davanter amb un físic imponent s’exercitava amb la resta de l’equip. Era Kevin Soni, camerunès de 19 anys, que arribava del Girondins de Bordeus, on ja havia debutat amb el primer equip. Pocs dies després, el Girona va anunciar el seu fitxatge i el Peralada va guanyar el que havia de ser la seva principal referència ofensiva. Ràpid i intens, Soni era el jugador perfecte per ser el davanter centre d’un Peralada que debutava a 2a divisió B. “Tot l’equip i el cos tècnic em van acollir de meravella i em van fer sentir com a casa meva”, explica Soni. Durant la pretemporada l’expectació que va generar va ser altíssima. L’absència de davanters al primer equip del Girona li va obrir les portes i va tenir un paper destacat, fins al punt de marcar un gol en l’amistós contra el Barça B (2-2). Després, però, la seva llum es va apagar.

Els problemes de Soni van arribar abans de començar la lliga. Les traves burocràtiques de la RFEF van fer que no pogués jugar els primers partits fins que aconseguís el visat i tota la paperassa necessària. Viatges a França i molta paciència van fer falta perquè Soni obtingués la fitxa abans de la sisena jornada i posés el punt final a unes setmanes d’espera que es van fer molt dures per a un jove jugador amb il·lusió i ambició. El mal temps que va passar el van fer debutar amb moltes ganes en el partit al camp del Sabadell (2-2), ja com a titular. Quinze dies després, quan la llum ja es deixava entreveure, la seva temporada es va tornar a enfosquir. En el partit al camp del Deportivo Aragó, Soni, segurament encara amb la tensió viscuda a l’inici de temporada a flor de pell, va cometre un error de joventut, va ser expulsat per agressió i sancionat amb dos partits.

En línia ascendent fins al gol esperat

Després de la sanció Soni va poder tornar a jugar, en l’onzena jornada a Mallorca contra l’Atlètic Balears, i ja va ser per quedar-se. Des d’aquell partit, l’últim cap de setmana d’octubre, el camerunès no s’ha perdut ni un sol minut, i és que el tècnic Arnau Sala li ha dipositat sempre la màxima confiança –sempre que l’ha tingut a disposició ha estat titular–. “Estic molt content perquè la confiança que em donen em fa ser millor al camp”, valora el camerunès. La lluita incansable amb els centrals, la seva aportació en el treball defensiu amb una pressió intensa, la seva capacitat d’associació i la seva velocitat són les armes que ha demostrat en cada partit i que l’han fet indiscutible en l’onze, ja sigui sol en punta com acompanyat de Joel Arimany. L’únic però dels seus primers deu partits amb el Peralada ha estat la falta de gol. “Marcar és part de la meva feina, però no ho he passat malament perquè crec que ho havia fet tot normal encara que el gol no arribés”, assegura Soni. No és que no el busqués, al contrari. D’ocasions per veure porteria n’ha tingut, força i clares, però no ha tingut afinada la punteria, i és que deixar enrere la foscor que l’ha acompanyat en aquesta primera volta, esportivament però sobretot en temes extraesportius, és difícil. Diumenge per fi va trencar el malefici i va marcar el primer gol amb la samarreta del Peralada que, de cop i volta, encén una llum que podria servir per il·luminar una segona volta plena de gols i èxits per a ell i per a l’equip. I perquè no, el somni de debutar a primera amb el Girona continua: “Tinc confiança i jo estic preparat per debutar i intentar guanyar-me un lloc”.

952
Minuts
ha jugat aquesta temporada Kevin Soni, repartits en onze partits, tots com a titular.
1
Gol
ha marcat Soni, el de diumenge contra el Vila-real B (1-2).
7
Partits
s’ha quedat sense jugar el camerunès aquesta temporada, tots per obligació.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)