Girona

Girona

Primera divisió

Bordalás sempre hi és

El Girona és el rival al qual s’ha enfrontat més vegades l’actual entrenador del Getafe al llarg de la seva carrera. Ho ha fet fins a 23 cops dirigint sis equips diferents

Després d’haver-se trobat a 2a divisió B i 2a divisió A, l’alacantí s’estrena en una banqueta de primera divisió el mateix any que el club de Montilivi

Contra el Girona de Pablo Machín, Bordalás només ha aconseguit una victòria en sis enfrontaments

Els camins del Girona i del tècnic José Bordalás es tornaran a creuar demà a Montilivi, i ho faran per vuitena temporada consecutiva. I és que si hi ha una llista d’entrenadors coneguts per l’afició gironina, de ben segur que el preparador alacantí ocupa els primers llocs. Segurament aquest fet es produeix perquè els duels entre els de Montilivi i els equips que dirigeix Bordalás han sigut d’alt voltatge en les últimes temporades, i perquè el nom de l’actual entrenador del Getafe s’ha repetit fins a 23 vegades com a rival en la història recent del Girona. El club de Montilivi, de fet, és el rival a qui més vegades s’ha enfrontat Bordalás al llarg de la seva carrera.

Tres categories

Els enfrontaments entre els gironins i Bordalás es remunten a la 2a divisió B, en concret a la temporada 2003/04. L’entrenador valencià es va fer càrrec de la primera plantilla de l’Alacant per afrontar les últimes nou jornades. En el darrer partit d’aquell curs, Bordalás va trepitjar per primer cop Montilivi i es va emportar els tres punts en guanyar per 0-2. La temporada següent, la 2004/05, es van produir quatre enfrontaments entre alacantins i gironins –dos de copa i dos de lliga–, i malgrat que el club que dirigia Bordalás va quedar campió de lliga, el balanç entre els dos equips va ser força igualat: dues victòries i un empat per al Girona i una victòria per a l’Alacant. Encara a 2a divisió B, l’entrenador valencià va tornar a Montilivi amb l’Alcoià abans de consolidar-se en la 2a divisió A dirigint l’Elx. Demà Bordalás es trobarà amb el seu enemic íntim en una nova categoria, la màxima del futbol estatal.

Un punt d’inflexió

El balanç en els duels entre Bordalás i el Girona són en global favorables al club de Montilivi, que n’ha guanyat onze, n’ha empatat quatre i n’ha perdut vuit. Aquestes bones xifres per als interessos gironins, però, van viure un punt d’inflexió en la fase d’ascens a primera divisió contra l’Alcorcón de la temporada 2012/13. Fins al partit d’anada –que va acabar amb empat–, l’entrenador alacantí dominava amb set victòries contra el Girona, quatre derrotes i tres empats. El triomf de l’equip blanc-i-vermell en la tornada va obrir un període en què els catalans s’han imposat clarament pel que fa a xifres als equips que dirigeix Bordalás. Des de llavors, la truita s’ha girat i ara per ara el Girona ha guanyat set partits, n’ha empatat un i tan sols n’ha perdut un dels últims nou que ha disputat. L’única ensopegada va ser fa dues temporades, quan l’equip de Machín va perdre a Vitòria contra l’Alavés per 1-0.

Precisament, l’actual entrenador del Girona, Pablo Machín, té un bon registre contra els equips que dirigeix Bordalás. S’hi ha enfrontat sis vegades –tres contra l’Alcorcón, dues amb l’Alavés i una contra el Getafe–, amb un balanç de cinc victòries i una derrota. D’aquests últims duels destaca el darrer precedent a Montilivi el març passat, amb els dos equips lluitant per pujar a primera. El Girona va guanyar per 5-1 en la victòria més àmplia contra José Bordalás.

El primer duel contra el Girona va ser a 2a B i dirigint l’Alacant el curs 2003/04

DE PLATA

En la 2a A, el Girona i Bordalás van encadenar vuit temporades d’enfrontaments

D’ESTRENA

Bordalás és un dels tres tècnics en actiu que ha debutat aquest curs a primera

AMB MACHÍN

5
victòries
suma el tècnic del Girona en els 6 partits contra José Bordalás

Intensitat, polèmica i caràcter més enllà del terreny de joc

És molt possible que els aficionats al futbol català encara recordin una de les primeres accions polèmiques protagonitzades per José Bordalás. Va ser el febrer del 2008, quan l’alacantí era entrenador de l’Alcoià a 2a divisió B, i es va produir en un duel contra la Gramenet. Bordalás, que estava sancionat i mirava el partit des de la grada, es va encarar a alguns aficionats fins al punt que els Mossos d’Esquadra van haver d’intervenir; i tot seguit, encara calent, va protagonitzar una roda de premsa en què va afirmar, respecte als seguidors de la Grama, que molts delinqüents “estan lliures mentre les presons són plenes de gent honrada”. El tècnic també va aprofitar per insinuar que aquesta situació era fruit del govern, aleshores amb el PSOE i Zapatero al capdavant, situant-se així, a poc més d’una setmana de les eleccions generals, al costat del PP. D’estil directe i sovint poc agradable en les rodes de premsa, a Girona no va poder seure a la banqueta el curs passat dirigint el Getafe perquè havia sigut expulsat en la jornada anterior. Enguany, els focus mediàtics de la primera divisió han descobert un personatge que al llarg de la seva dilatada carrera no ha deixat mai ningú indiferent. Aquest curs, Bordalás ha protagonitzat algunes rodes de premsa intenses, com la de després de perdre contra el Barça, o se li ha retret que permetés un estat de la gespa lamentable al seu camp per perjudicar el rival.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)