Nàstic

Nàstic

Segona divisió A

Una qüestió de fam

Nàstic. El conjunt tarragoní perd al camp d’una Cultural més ambiciosa, que va fulminar els grana amb dos gols després de la represa, i s’acosta de manera perillosa a la zona de descens

cultural 2 nàstic 0

CULTURAL LEONESA:Jesús Fernández; Isaac Carcelén, Iván González, Unai Albizua, Víctor Díaz; Mario Ortiz, Yeray González; Emi Buendía (Aridai, 83’), Josep Señé. Samu (Guarrotxena, 60’); i Rodri (Martínez, 90’).NÀSTIC:Dimitrievski; Kakabadze, Suzuki, Perone (Eddy Silvestre, 67’), Javi Jiménez (Abraham Minero, 44’); Jean Luc, Jon Gaztañaga, Xavi Molina, Maikel Mesa; Uche (Dongou, 60’) i Manu Barreiro.GOLS:1-0 (64’) Iván González. 2-0 (72’) Isaac Carcelén.ÀRBITRE:Areces Franco (col·legi asturià).T.G:al local Isaac Carcelén i als visitants Kakabadze i Xavi Molina.PÚBLIC:6.833 espectadors.

El Nàstic haurà de guanyar el líder dissabte que ve a casa si no vol que els torrons siguin amargs aquest Nadal. El conjunt grana va visitar ahir el feu d’un conjunt que encadenava dotze jornades sense celebrar cap victòria i va acabar claudicant. La Cultural va actuar de manera menys estratègica, amb les presses d’alimentar-se de qui té fam, i es va imposar a uns grana que no se’n van sortir de jugar amb els nervis dels lleonesos. L’estratègia no era dolenta, però va fer aigües en un córner i després ja va ser massa tard. El gol d’Iván González en el minut 65 ja va ser una llosa impossible d’aixecar per als tarragonins, que després ja no van transmetre la sensació que podien rascar alguna cosa positiva.

El Nàstic tenia la consigna d’aguantar ordenat el previsible domini quant a possessió de la Cultural i ho va fer bé en el primer temps. De fet, van ser els tarragonins els que van tenir la primera ocasió. En el minut 13, Jesús Fernández va acabar traient un un contra un amb Uche, i el refús caçat per Manu Barreiro va marxar massa alt. A partir de llavors, el bagatge ofensiu dels de Rodri va ser pobríssim. L’estratègia era esperar i caçar els lleonesos en algun contraatac, amb el desequilibri de Jean Luc i Maikel Mesa a les bandes i la capacitat resolutiva d’Uche i Barreiro a dalt. Aquestes situacions no es van produir. Almenys, els tarragonins van ser força solvents en defensa, ja que els va tocar treballar. De fet, i després de les ocasions d’Unai Albizua i Rodri, els de casa van estar a punt d’avançar-se al límit del descans amb una rematada a boca de canó de Señé que Dimitrievski va salvar.

Dos gols i poca història

Els primers vint minuts de la segona part van ser una continuació de la primera, en què la Cultural dominava contra un Nàstic ben replegat que va cedir poques ocasions. No feia la sensació que el gol pogués caure en alguna transició de joc. L’1-0, de fet, va arribar en un córner. Una bona rematada de cap d’Iván González va acabar al fons de la xarxa davant un Dimitrievski confós, que hauria pogut fer alguna cosa més per treure la pilota. Era el minut 65 i el Nàstic va haver de moure fitxa per trencar la dinàmica del partit. Va entrar Dongou. El problema, però, és que el 2-0 no va trigar gens ni mica a arribar. En el 72, Isaac Carcelén va culminar una acció directa amb un molt bon gol. Es va esmunyir de la pressió visitant el just per engaltar un xut que va entrar arran del pal. Dimitrievski no hi va arribar a temps. Amb el 2-0 ja no hi va haver història, el Nàstic ho va buscar amb el cor, però sense clarividència contra una Cultu que no va cedir espais i que va amarrar el triomf.

EL NÀSTIC, AL LÍMIT DE LA ZONA DE DESCENS

La Cultural Leonesa era un rival directe del Nàstic en la lluita per evitar els patiments i, amb la victòria contra els tarragonins, els va superar en la classificació. Els de Rubén de la Barrera, de fet, surten de la zona de descens gràcies a aquests tres punts i deixen el conjunt grana al límit d’aquestes posicions: l’equip de Rodri és divuitè i té el Barça B, que torna a caure a les places més compromeses de la classificació, a tan sols un punt. Val a dir, això sí, que els tarragonins han disputat un partit menys que tota la resta d’equips de sota: el que va quedar ajornat per la neu contra l’Osasuna, que continua enlaire, ja que el club navarrès va demanar que li donessin els tres punts perquè el Nàstic no es va quedar a Pamplona. La reclamació encara s’ha de resoldre. El partit de dissabte que ve contra l’Osca, que és el líder, serà molt important per evitar que els tarragonins puguin arribar a caure una posició abans de Nadal. Per sota tenen el Barça B, que dimarts rebrà l’Albacete i que, en cas de victòria, els superaria de manera provisional en la taula.
No hem fet un bon partit, i en aquesta categoria no jugar a un bon nivell et penalitza. En alguns moments ens hem vist superats pel rival
Marxo trist, però amb la il·lusió d’arribar als 24 o 25 punts en els tres partits de la primera volta que falten
Antonio Rodríguez
ENTRENADOR DEL NÀSTIC
No fent un bon partit, tampoc no podem perdre per un gol en un córner i en un contraatac