2a divisió A

L’estabilitat somiada

En ratxa. El Cadis, club habitualment convuls i impacient, viu un present d’optimisme gràcies a les set victòries seguides i comença a veure a prop el retorn a primera dotze anys després

Cadis no és una plaça fàcil. Amb el record molt viu de l’època daurada, als anys vuitanta i principis dels noranta, amb vuit temporades seguides a primera divisió, tornar a la màxima categoria i consolidars’hi és l’objectiu d’un club que, massa sovint, paga l’excés de pressió autoimposada amb nervis i impaciència. Complicats han estat els últims anys a segona B, sis de consecutius, amb un ball d’entrenadors i futbolistes, però amb final feliç gràcies a la irrupció d’Álvaro Cervera, el tècnic que ara dirigeix amb bons resultats l’equip groc a la categoria de plata. Després de derrotar divendres el Barça B (3-1), el Cadis encadena set victòries, en les quals només ha rebut un gol, i ja és segon. A Cadis ja comencen a tenir a prop l’anhelat ascens.

La manera com va arribar Álvaro Cervera al Cadis va ser molt característica de la política habitual del club andalús. Malgrat que era el segon classificat, Claudio Barragán va ser destituït a quatre jornades del final de la temporada 2015/16 i Cervera va agafar el relleu. El nou tècnic, tot i que va tenir poc temps d’adaptació i que va acabar la lliga en la quarta posició, va aconseguir l’ascens superant les tres eliminatòries. La temporada passada, ja a segona A, una trajectòria ascendent va permetre a l’equip groc disputar la fase d’ascens, on va ser eliminat en la primera tanda pel Tenerife. Malgrat això, el Cadis va aplicar finalment la confiança i la paciència i va mantenir el crèdit en Álvaro Cervera, i ara n’està obtenint els resultats. Molt pragmàtic, el Cadis basa el seu joc en la fortalesa defensiva –tan sols ha rebut onze gols i només li fa ombra el líder, l’Osca, que n’ha encaixat tretze–, no li fa res cedir la possessió de la pilota al rival i té els contracops i la verticalitat, sobretot gràcies a uns extrems molt ràpids, com a principal arma. També ha aconseguit molt rèdit de les accions a pilota aturada.

Ara l’objectiu del Cadis és aprofitar la dinàmica per fer-se fort en la zona alta, on de moment les distàncies són curtes. Segon, té el líder a només un punt i el sisè classificat, el Granada, a quatre. Precisament, contra aquest equip tancarà la primera volta després de visitar, dijous, el Tenerife.

VELOCITAT

Álvaro Cervera basa el seu estil en la solidesa i en les transicions molt verticals

Un equip amb els gols molt repartits

Com que la solvència defensiva és el punt fort del Cadis, no li calen molts gols per aconseguir punts. N’ha fet 21, una xifra que milloren nou equips de la categoria. Amb molts futbolistes amb arribada des de la segona línia, els gols de l’equip d’Álvaro Cervera han estat fins ara molt repartits. Així, David Barral, Álvaro García i Carrillo han marcat quatre gols. Precisament, Carrillo en va marcar dos contra el Barça B malgrat jugar només nou minuts. Salvi n’ha fet tres i Dani Romera, dos.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)