Girona

Girona

Primera divisió

Amb més descans que cap altre

La plantilla del Girona reprèn avui la seva activitat després d’onze dies d’aturada nadalenca, més que cap altre equip de primera divisió

Amb les piles ben carregades, ara toca preparar el debut a València amb un marge més curt

Després de la important victòria contra el Getafe (1-0) del 17 de desembre, el tècnic Pablo Machín reconeixia que el rendiment de l’equip durant el primer tram de temporada bé mereixia un regal nadalenc. Aquest obsequi va arribar en forma de vacances més llargues, ja que el Girona, a diferència de la resta d’equips de primera divisió, ha estat l’únic que ha tornat a la feina amb el 2018 ja iniciat. La plantilla del Girona va desconnectar per l’aturada nadalenca just després del partit al camp de l’Eibar disputat el dia 21, i no ha estat fins avui que els futbolistes han tornat a la feina. En total, onze dies de desconnexió que han d’haver permès carregar del tot les piles i afrontar el segon tram del curs. Com en qualsevol equip professional però, els jugadors han seguit fent manteniment pel seu compte i en casos com per exemple el del lesionat Marc Muniesa, durant l’aturada se l’ha pogut veure a través de les xarxes socials intensificant la seva recuperació.

Els extrems

El Girona torna a la feina sis dies després que els dos equips de primera més matiners a trepitjar la gespa de nou: Las Palmas i el Leganés, dues plantilles condicionades per la disputa de la copa del Rei i per la data del seu últim matx durant el 2017. En el cas del Leganés, l’equip d’Asier Garitano va marxar de vacances el 20 de desembre, mentre que Las Palmas ho va fer l’endemà. El factor copa també ha afectat la planificació d’altres equips com per exemple els que hauran tingut menys dies de vacances, entre els quals el proper rival dels gironins en la lliga, el València. L’equip de la capital del Túria va tancar l’activitat futbolística el dia 23, va iniciar vacances el 24 i cinc dies després, el dia 28, ja començaven a preparar el partit de demà contra Las Palmas. De fet, el gros d’equips de primera divisió van reprendre els entrenaments entre el 28 i el 29 de desembre, això sí, en diversos casos fent una nova jornada de festa en el dia d’any nou o realitzant un entrenament de portes obertes dedicats a la mainada i amb poca exigència competitiva per als futbolistes. Mentre que el Girona haurà fet onze dies de vacances, equips com l’Atlético, el València i el Vila-real es troben a l’altre extrem de la balança, amb només cinc dies de festa.

Preparació concentrada

El fet de tornar a la feina amb l’any ja començat com ha fet el Girona no és habitual en el món del futbol. De fet, en categories inferiors com la 2a divisió A equips com el Nàstic i el Reus ja fa alguns dies que s’entrenen, i fins i tot a la 2a divisió B, l’Olot i el Peralada van reprendre l’activitat la setmana passada, mentre que el Llagostera ho va fer dissabte.

Amb els jugadors de nou al terreny de joc des d’avui, un dels reptes immediats de Pablo Machín serà activar ben ràpid els seus efectius. I és que el fet d’allargar les vacances haurà fet que els jugadors carreguin més les piles però també redueix el marge de preparació del proper partit de lliga a Mestalla contra el València. La plantilla gironina serà la que tindrà menys dies d’entrenament abans del partit. En total són quatre dies per refrescar conceptes tàctics, posar-se a to físicament i preparar l’estratègia per intentar assaltar l’estadi d’un dels equips en més bona forma del primer tram de temporada. Els quatre dies de preparació de cara al proper partit seran més escassos que els cinc que tindran com a mínim els conjunts que disputen la copa. Aquestes plantilles, però, veuran escurçat el seu marge d’entrenament respecte al partit de lliga que també hauran d’afrontar durant el cap de setmana vinent. És el cas del València, que haurà tingut cinc dies per estudiar el seu rival en la copa però després en disposarà de només dos per pensar exclusivament en el Girona. En aquest sentit, l’eliminació de la copa dels gironins ha permès allargar les vacances i afrontar amb més calma la tornada a la feina.

En la lliga hi ha casos d’altres equips que tampoc juguen la copa però que van tornar d’hora a la feina i estan aprofitant per fer una petita pretemporada. És el cas del Màlaga, que haurà tingut onze dies per preparar el seu duel contra l’Espanyol que es jugarà dilluns que ve, i de la Real Sociedad, amb deu dies a disposició del tècnic per organitzar la preparació del partit de diumenge contra el Leganés. López Muñiz, del Llevant que sí que juga copa, fins i tot va concentrar tres dies els seus futbolistes.

PER FEINA

4
dies
són els que el Girona té per preparar el partit a València després de l’aturada nadalenca

TEMPS DE SOBRES

11
dies
haurà pogut disposar el tècnic del Màlaga per fer entrenaments abans del seu partit de lliga

EL RIVAL

2
dies
sencers tindrà el València per a poder preparar el partit contra el Girona del dia 6 de gener
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)