2a divisió A

Una tarda màgica a Santander

El Barça B va tornar a segona després de superar un ‘play-off’ interminable, en què va acabar eliminant el Racing gràcies a un 1-4 en l’anada a El Sardinero

Abans, els de Gerard havien acabat líders destacats del grup tercer

El 18 de juny passat, a les 18.14 hores, el davanter del Racing Abdón Prats va marcar en el partit d’anada de la darrera eliminatòria del play-off d’ascens a segona A contra el Barça B. Els blaugrana venien de caure en la fase de campions i de classificar-se amb dubtes en la repesca, en què els va tocar el Cartagena. Tot feia una pinta horrible. A més, els cantàbrics havien aclaparat tothom fins aquell dia. L’1-0 semblava premonitori, però no hi va haver cap desgràcia. Ans al contrari. Les promocions d’ascens són precioses. Sempre passen coses que escapen a la lògica. I tot el que va succeir després d’aquell gol a El Sardinero va ser irracional. Pura màgia per als de Gerard López. Marc Cardona, un futbolista que més enllà de jugar al Barça és molt del Barça, va marcar dos gols abans del descans. Després de la represa qui va fer un doblet va ser Dani Romera. Al final, doncs, un 1-4 que va convertir el partit de tornada en un tràmit. Al Miniestadi el duel va acabar amb un 0-0 i una festassa per celebrar que l’equip tornava al futbol de plata dos anys després d’haver-hi baixat. Objectiu complert.

El retorn al futbol professional, amb tot, va tancar una etapa de contrastos del Barça B a segona B que va durar un parell de temporades. El primer curs va ser decebedor, ja que l’equip va començar molt malament i va costar Déu i ajuda refer-se. Si ho va aconseguir, va ser perquè en el mercat d’hivern va fer fitxatges atípics en un filial –jugadors ja bregats– per evitar patiments. La reacció va ser immediata i inqüestionable. En el segon any de Gerard, en canvi, la cosa va ser molt diferent. Tot va rutllar de seguida. El filial blaugrana va comandar amb solvència el grup tercer i va acabar líder destacat. Va sumar 82 punts, 15 més que el seu perseguidor més immediat. Tot i això, al Barça B li costaria un mes i mig pujar de categoria, ja que en la fase de campions contra la Cultural Leonesa, els castellans van aconseguir l’ascens directe després d’imposar-se 0-2 al Mini i 2-1 a casa. Al final, en tot cas, el desenllaç va ser tan boig com dolç per a un Barça B que ara batalla per sortir de la zona de descens a segona.

El Reus i el Nàstic, salvats

Si el Barça B va assolir l’esperat ascens de categoria, el Reus i el Nàstic van aconseguir mantenir-se a segona. Els del Baix Camp, que s’estrenaven en el futbol professional, van obtenir la permanència amb solvència, després de fer un primer tram de temporada per emmarcar. Al conjunt tarragoní, en canvi, li va costar molt més. Després d’una temporada convulsa, ja que per la banqueta hi van passar tres entrenadors –Vicente Moreno, Juan Merino i Nano Rivas–, els grana van reaccionar a última hora i es van salvar en un partit èpic al Nou Estadi contra l’UCAM, gràcies a un penal aturat per Manolo Reina.

82
punts
va sumar en la lliga el Barça B la temporada passada, quinze més que l’Alcoià, segon classificat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)