Girona

Girona

Primera divisió

La vida lluny de Montilivi

A més dels quatre cedits (Coris, Alcaraz, Manel i Sandaza), dotze jugadors del Girona van haver de marxar després de l’ascens a primera

Marí, Cifu i Saúl van seguir en clubs d’elit; René, Longo, Kiko Olivas, Herrera i Cámara juguen a 2a A; Felipe, Mas i Carbó, a 2a B, i Richy es va retirar

Com és normal després d’un ascens a primera divisió, no tots els jugadors del Girona van tenir l’oportunitat de continuar l’aventura a l’elit. Uns van marxar en forma de cessió (Coris a l’Osasuna, Rubén Alcaraz a l’Almeria, Manel Martínez al Llorca i Fran Sandaza a l’Al Ahli de Qatar –el vincle ja ha quedat rescindit–), altres que estaven cedits a Montilivi van tornar al seu club d’origen abans d’iniciar una nova etapa (Juan Cámara, Saúl García, Samuele Longo, Cifu i Pablo Marí) i també hi van haver jugadors que van rescindir el seu contracte amb el Girona al no tenir lloc en la plantilla dirigida per Pablo Machín, com és el cas de René Román (Almeria), Cristian Herrera (Lugo) i Kiko Olivas (Valladolid). Finalment, una sèrie de futbolistes van quedar lliures i van buscar nous destins (Felipe Sanchón va fitxar pel Sabadell i Carles Mas per l’Olot), mentre que Richy Álvarez es va veure obligat a penjar les botes per culpa d’una inacabable lesió al genoll. Tots ells han continuat les seves carreres esportives lluny de Montilivi amb més o menys sort.

A tots els nivells

Pablo Marí (1.322 minuts i 2 gols amb el NAC Breda holandès), Cifu (Màlaga) i Saúl García (Deportivo) van ser els únics exjugadors del Girona que van continuar en lligues de primera divisió, tot i que els dos últims han tingut un paper residual en els seus equips –Cifu ha disputat tan sols dos partits de lliga i Saúl només ha actuat en la copa– i podrien sortir en el mercat de fitxatges d’hivern. De la resta, la majoria van continuar a segona A, molts d’ells en clubs que teòricament havien d’aspirar la part alta de la taula. Qui segurament ha destacat més fins ara és l’italià Samuele Longo, jugador del Tenerife cedit per l’Inter, que ja ha marcat nou gols en la lliga i continua amb la punteria afinada (el curs passat en va fer 14 amb el Girona). També estan tenint un paper important René a l’Almeria (ha disputat tots els minuts possibles), Cristian Herrera al Lugo (3 gols) i Kiko Olivas al Valladolid (15 titularitats en 15 partits de lliga), mentre que Juan Cámara està adoptant un rol més irregular en el Reus (516 minuts en 11 partits).

Un esglaó més avall, a segona B, hi competeixen Felipe Sanchón (6 gols amb el Sabadell) i Carles Mas (indiscutible amb l’Olot), com també Marc Carbó (titular al mig del Llagostera), que la temporada passada va debutar amb el Girona a 2a A en un partit contra el Numància tot i formar part del filial, el Peralada. Finalment, Richy ha començat a Vigo una nova etapa després de retirar-se com a futbolista.

Mata, la sensació de 2a A

Un altre exjugador del Girona, Jaime Mata, que va jugar a Montilivi els cursos 2014/15 i 2015/16, va en boca de tothom després d’haver marcat 16 gols en les primeres 20 jornades a 2a A, sent el pitxitxi en solitari de la categoria i batent el seu sostre personal de gols. El gran rendiment del davanter no ha passat desapercebut i diferents equips de primera el segueixen de ben a prop. A més de Mata, altres futbolistes del Girona 2015/16 han continuat fent passos endavant en les seves carreres, com és el cas de Florian Lejeune (Newcastle), Rubén Sobrino (Alavés), Dejan Lekic (Reus) i Carlos Clerc (Osasuna). Altres no han tingut tanta fortuna, com per exemple Isaac Becerra (aquesta temporada només ha jugat partits de copa amb el Valladolid) o Jairo (tot i tenir contracte amb l’Espanyol està sense equip recuperant-se d’una lesió).

RENÉ ROMÁN (34 anys) Almeria (2a A)
Partits de lliga 20
Minuts 1.800
Titularitats 20
Gols -24

EN ESTAT DE GRÀCIA

PABLO MARÍ (24 anys) NAC Breda (Eredivise)
Partits de lliga 16
Minuts 1.322
Titularitats 15
Gols 2
MARC CARBÓ (23 anys) Llagostera (2a B)
Partits de lliga 19
Minuts 1.678
Titularitats 19
Gols 0
RICHY ÁLVAREZ (33 anys) Retirat
9
gols
ha marcat Longo amb el Tenerife, set menys que el pitxitxi de 2a A, el també ex-Girona Jaime Mata (16).
CRISTIAN HERRERA (26 anys) Lugo (2a A)
Partits de lliga 20
Minuts 1.306
Titularitats 15
Gols 3
FELIPE SANCHÓN (35 anys) Sabadell (2a B)
Partits de lliga 15
Minuts 1.324
Titularitats 15
Gols 6
SAMUELE LONGO (25 anys) Tenerife (2a A)
Partits de lliga 15
Minuts 1.152
Titularitats 13
Gols 9
JUAN CÁMARA (23 anys) Reus (2a A)
Partits de lliga 11
Minuts 516
Titularitats 7
Gols 0
KIKO OLIVAS (29 anys) Valladolid (2a A)
Partits de lliga 15
Minuts 1.325
Titularitats 15
Gols 0
CIFU (27 anys) Màlaga (1a divisió)
Partits de lliga 2
Minuts 107
Titularitats 1
Gols 0
SAÚL GARCÍA (23 anys) Deportivo (1a divisió)
Partits de lliga 0
Minuts 0
Titularitats 0
Gols 0
CARLES MAS (24 anys) Olot (2a B)
Partits de lliga 16
Minuts 1.292
Titularitats 14
Gols 0

Els cedits, treballant pel futur

De la plantilla de la temporada passada, el Girona en va conservar un bon nombre de jugadors per a l’estrena a primera divisió, com també va preferir cedir quatre futbolistes que no tenien cabuda en l’equip de Pablo Machín. Tres d’ells van continuar la seva trajectòria a segona A, Sebas Coris a l’Osasuna, Rubén Alcaraz a l’Almeria i Manel Martínez al Llorca, mentre que Fran Sandaza va preferir provar una aventura exòtica amb l’Al Ahli de Qatar que no ha estat gens productiva –el davanter, que acaba de cancel·lar la cessió, es va quedar sense fitxa i no ha arribat ni a debutar–. Ara el Girona haurà de decidir que fer amb Sandaza, que té contracte fins al 2019, igual que Coris, mentre que Alcaraz en té fins al 2010 i Manel fins al 2018, amb una altra temporada opcional.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)