Girona

La il·lusió torna a Mestalla

El rival. Després de la desastrosa temporada passada, el València ha recuperat galons i rebrà el Girona com a tercer classificat. Tot i així, els del Túria només han sumat 4 punts dels últims 15

El canvi radical que ha viscut el València respecte al curs passat és digne d’estudi. Després de la lamentable temporada passada (l’equip va acabar dotzè i les mocadorades eren constants a Mestalla) el conjunt valencianista està sent una de les sorpreses agradables d’aquest curs, i és que el València rebrà la visita del Girona com a tercer classificat. L’arribada de Marcelino García Toral a la banqueta valencianista va provocar una reacció immediata en la plantilla, que a l’estiu va patir una profunda remodelació tant pel que fa a les altes (Gabriel Paulista, Neto, Andreas Pereira, Guedes, Maksimovic, Kondogbia i Murillo) com també a les baixes (Nani, Enzo Pérez, Mathew Ryan, Diego Alves, Munir, Cancelo, Mangala i Bakkali).

El València va començar la lliga amb bon peu des del principi i va ocupar la segona posició de la taula classificatòria durant moltes jornades –una ratxa de vuit victòries consecutives hi va ajudar decisivament–. Amb un joc vistós i la responsabilitat compartida els valencians van tornar a congeniar amb l’afició, que ha recuperat la il·lusió després de moltes decepcions acumulades. Tot i així, el València arriba al partit contra el Girona en el seu pitjor moment de la temporada quant a resultats, i és que només ha estat capaç de sumar quatre punts dels últims quinze en joc en la lliga, amb una última derrota a casa contra el Vila-real (0-1). Els de Marcelino també estan vius en la copa –el dimarts es jugarà el partit de tornada dels vuitens de final contra Las Palmas, després de l’1-1 de l’anada.

Solvència global

Segurament, la clau de l’èxit del València radica en el fet que l’equip, que combina experiència i joventut, s’està mostrant solvent i efectiu en totes les línies. Amb Neto a un bon nivell sota els pals, el València sol mostrar una bona compenetració en defensa i també al mig del camp, on s’ajunta la qualitat i la potència d’homes com ara Parejo, Kondogbia, Carlos Soler, Pereira i Guedes. Pel que fa a la punta d’atac, els de Mestalla tenen la pólvora de Zaza (10 gols), Rodrigo (8) i Santi Mina (6), que tot i ser suplent habitual és tota una assegurança. Pel que fa a l’estadística global, el València és el segon equip més golejador amb 36 gols (només el supera el Barça amb 45) i també el segon millor com a local (20 punts).

A TOT DRAP

36
dianes
ha fet el València, el segon equip més golejador de la lliga, només superat pel Barça (45).

ENDEVINEN LA TECLA

L’arribada de Marcelino a la banqueta ha tingut un efecte revitalitzant

LA MILLOR RATXA

El València va enllaçar vuit victòries que el van mantenir segon moltes jornades

‘KILLERS’

10
gols
ha marcat en la lliga Zaza, pitxitxi del València superant Rodrigo (8) i Santi Mina (6).

Després de Vietto el València en vol més

Tot i els bons números aconseguits fins ara, el València no es conforma i aspira a completar una plantilla encara més competitiva de cara a la segona meitat del campionat. El primer jugador a arribar a Mestalla en el mercat d’hivern ha estat el davanter Luciano Vietto, procedent de l’Atlético de Madrid, que reforçarà un atac de luxe en el qual ja hi ha futbolistes del nivell de Simone Zaza, Rodrigo i Santi Mina. A més de Vietto, el club del Túria vol aconseguir més reforços i en els últims dies han sonat amb força noms com els d’André Simoes, Sandro, Cancelo, Lichtsteiner, Cáceres, Slimani, Sturridge, Coquelin i Sturaro, entre d’altres. En contrapartida, també podrien sortir del València diversos futbolistes que fins ara no han tingut la participació esperada, com és el cas del xilè Fabián Orellana, que ja fa setmanes que s’entrena amb l’Eibar, el seu nou equip.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)