Girona

Pablo Machín

Tècnic del Girona

“El València té dinamita a dalt i és molt difícil crear-li ocasions”

Pablo Machín no va voler mirar gaire més enllà del partit d’avui a Mestalla, malgrat que el calendari farà molta pujada de sobte a camp contrari a partir d’ara mateix. “Encara que tres dels quatre pròxims partits seran a fora, al cap només hi tinc el d’avui”. També serà el primer lluny de Montilivi contra un dels equips de dalt (el València és tercer). “Els mesos de competició ja ens han donat prou bagatge per creure que tenim personalitat per anar a qualsevol camp. És cert que les graderies de Mestalla impressionen, però també impressionaven les del Benito Villamarín i allà hi vam fer un gran partit. L’important és el que passa a dins del 105x68, que és on hem d’intentar ser millors que el rival.”

Machín va elogiar molt el València, del qual ja s’esperava que durant el curs 2017/18 trauria la seva millor versió: “Venien de dos anys amb molts dubtes, però tots estaríem d’acord que tenien una plantilla amb molta més qualitat que els resultats que treien. I, quan estàs en una dinàmica així, o t’enfonses o ve un entrenador que et sap treure el suc en benefici de l’equip. I així ha estat. Jo no tenia cap dubte que el València faria un gran any”. Machín va continuar tirant flors a l’equip de Marcelino: “Si veus la classificació, espanta. És un equip molt ben treballat que domina tots els aspectes del joc. A dalt té dinamita. Al darrere costa molt crear-li oportunitats de gol. Estan fent una primera volta espectacular a pesar que al desembre baixés una mica les prestacions.”

Els valencians jugaran sense la seva gran referència a dalt, Zaza. “Ja m’agradaria que quan tingués un jugador de baixa pogués venir un recanvi de fora de la qualitat de Vietto, que, a més, ja coneixia l’entrenador i el sistema, i segur que té els mecanismes adquirits.” A banda del seu golejador, Marcelino tampoc no disposarà de Montoya ni de Carlos Soler, un altre punta. “Totes les baixes són sensibles, no només per al València, sinó per a qualsevol equip. Tot i que el València es un dels que té prou fons d’armari per suplir-les.”

El tècnic del Girona va comentar que el seu equip no renunciarà a la seva identitat per jugar a Mestalla. “Nosaltres plantegem els partits igual, independentment del rival i de la seva classificació. Sí que és cert que contra un equip com el València serà necessari saber potenciar les nostres virtuts, que són moltes, i també minimitzar les del rival, que també són importants.”

Preguntat per la carta als Reis i per si el Girona ha de mirar a Europa o al dissetè classificat, Machín va ser clar: “Per demanar, jo demanaria la lluna, però hem de ser sensats i tocar de peus a terra. La permanència ja seria per posar-nos un excel·lent.”

CAP SORPRESA

“Després de dos anys amb dubtes, jo ja tenia molt clar que aquest cop farien una gran temporada”

ZAZA I SOLER

“Qualsevol baixa per a qualsevol equip és sensible, però el València, a més, té molt de fons d’armari”

LES OPCIONS

“Com sempre, haurem de saber potenciar les nostres virtuts i minimitzar també les del rival”

LA CARTA ALS REIS

“Per demanar podria demanar la lluna, però la salvació ja serviria per posar-nos un excel·lent”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)