Girona

Girona

Primera divisió

Un tast de tot el que vindrà

El partit d’avui a Mestalla és el primer d’un tram duríssim a camp contrari, on els de Pablo Machín visitaran els sis primers classificats en els set propers desplaçaments

Els gironins han estat fins lluny de Montilivi, però per puntuar avui hauran de mostrar una imatge radicalment diferent a la de l’últim partit a Ipurua

El Girona inicia avui al camp del València (tercer) un tram temible lluny de Montilivi que continuarà amb els enfrontaments contra l’Atlético de Madrid (segon), el Màlaga (dinovè), el Sevilla (cinquè), el Barça (líder), el Vila-real (sisè) i el Real Madrid (quart). Són els sis primers classificats concentrats en els set propers desplaçaments. Autèntiques proves de foc per als de Machín, molt fiables com a visitants, que comencen avui a Mestalla, un escenari majúscul contra un dels equips que millor imatge ha donat en els quatre primers mesos de competició, malgrat la desacceleració del desembre. Els dos equips reprenen la lliga després d’acomiadar el 2017 amb derrota (els valencians contra el Vila-real, 0-1; i els gironins, a Eibar, 4-1).

És evident que per al Girona és imperatiu no repetir l’actuació d’Ipurua si vol sortir amb alguna cosa positiva de València. “Podem veure aquella derrota de dues maneres: el partit que no podem repetir o emmirallar-nos en el partit que va fer l’Eibar, que va tenir l’actitud que el Girona ha tingut el 95% de les vegades però no aquell dia”, va reflexionar Machín. Evidentment, les possibilitats de puntuar dels blanc-i-vermells depenen de fer un partit d’alta intensitat física i de màxima concentració defensiva. El València, malgrat les baixes de Soler i Zaza, té arguments de tota mena: fletxes a les bandes, rematada a dalt i fiabilitat a pilota aturada. Ho domina tot. L’atac estàtic i també el contraatac.

La solvència del Girona fora de Montillivi (les dues úniques derrotes han estat a Eibar i a Bilbao) també xocarà amb les altes prestacions del València com a local. Al seu camp, els de Marcelino han sumat 20 punts (de 27 possibles). Fins que el Vila-real no va assaltar Mestalla en el darrer enfrontament de l’any, allà hi havia perdut tothom, i alguns en van sortir escaldats com el Màlaga (5-0) i el Sevilla (4-0). No hi van guanyar ni l’Atlético (0-0) ni el Barça (1-1). Els valencians han aconseguit fer desaparèixer aquell clima corrosiu a l’ambient que solia presidir els seus partits com a local, amb una afició molt crítica amb els seus. Ara els aficionats estan entusiasmats amb l’equip i l’ambient a Mestalla pesa molt més als visitants. És un altre aspecte que el Girona s’haurà d’abstreure si vol oferir el millor to.

EL VALÈNCIA

Té la baixa per sanció del seu referent en atac, Zaza, però ja pot disposar de Vietto

A MESTALLA

Els de Marcelino només hi han perdut un partit, l’últim, contra el Vila-real (0-1)

EL GIRONA

Les possibilitats depenen de fer un partit sense fissures i imprimir un ritme altíssim
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)