Girona

Pablo Machín

Tècnic del Girona

“Hem lluitat i competit fins al final”

Res a veure amb la davallada d’Ipurua, on el Girona va oferir una imatge trista i gens habitual, l’equip va encadenar la segona derrota com a visitant a Mestalla, però amb una altra cara. “Sobre el paper es podia esperar que es veiés la diferència de potencial, però marxo satisfet de la manera de competir de l’equip”, va explicar Pablo Machín tot just arribar a la sala de premsa de Mestalla. “Hem fet el 0-1, i ja havíem avisat abans. Hem exigit al València la millor versió perquè ens pogués empatar. Amb el gol, han dominat. Hem arribat al descans amb la idea de corregir, perquè no aconseguíem tenir pilota, però no hem pogut perquè en la primera acció dubtosa, ens ha penalitzat amb el penal que ens ha fet molt mal i crec que no ha estat molt clar”, va exposar l’entrenador del Girona. “En la segona part, per fases, el València ha dominat, i nosaltres hem anat trobant les ocasions. El porter ha estat encertat. I quan hem anat a totes, ells han tingut algun contraatac. Marxem amb la sensació que hem lluitat i competit fins al final. I dolguts perquè, al final, perdem per culpa d’un autogol i d’un penal.”

En la visita a un dels equips més potents de la lliga, Machín va apostar per reforçar el mig del camp amb tres pivots. “La idea que teníem era jugar amb dos puntes, com Stuani i Portu, i tres al mig que ajudessin als carrils. Ells juguen molt pel mig i els volíem frenar. Quan hem fet el 0-1, ens han pressionat molt per fora, on ens generaven superioritats, tot i que tampoc tenien ocasions clares. Ho hem intentat corregir, però el gol en pròpia porta ens ha perjudicat.” El tècnic va refer el dibuix en el descans, però no descarta tornar-lo a aplicar. “Sempre havíem jugat amb dos puntes. I al mig volíem tres jugadors molt físics que ens ajudessin i fossin superiors en les segones jugades. El resultat marca molt. Estic content perquè hem començat guanyant, i després hem hagut de canviar una mica perquè ens han dominat. Són alternatives que valorarem amb calma.”

Machín va substituir Pablo Maffeo, que viu una fase força més fosca de l’arrencada enèrgica que va fer en la lliga. Ahir va tenir una feinada amb Guedes, un dels extrems més en forma de la lliga, i va ser l’autor del penal innocent que va significar el 2-1. “No vull personalitzar ni carregar sobre ningú. Té 19 anys i competeix de manera sensacional. Tenia al davant un superlateral i un superextrem. Ha fet un partit com sol fer, i al final que li xiulin aquell penal absurd i rigorós l’ha fet decaure una mica. Però la seva trajectòria no es taca per un o dos partits. Ens ha donat molt i ho continuarà fent.” L’entrenador de Gómara va explicar que no havia vist gaire clar el penal, cosa que va obrir un debat a la sala de premsa, amb diverses preguntes en relació amb l’arbitratge. Preguntat per si no havia vist el penal de Bounou a Rodrigo abans del descans, Machín va explicar: “Vull pensar que hem creat dificultats el València i a l’àrbitre se li ha complicat perquè el públic també pressionava molt. Abans del descans hi ha una acció polèmica que no nego. L’àrbitre no ho veu clar i pot passar qualsevol cosa. Estic tranquil perquè ens ha tocat un àrbitre amb molta experiència i, encara que en el descans algú hi hagi parlat, tinc clar que això no l’ha dut a pensar que a la mínima que hi hagués penal el xiularia, perquè és un àrbitre internacional i amb molta experiència. Però just quan comencem, una acció molt light, ha xiulat penal i ho hem d’assumir. Això també són petits detalls, com una relliscada d’un jugador.” I va seguir: “Espero que amb el pas del temps s’equilibri, però nosaltres hem de fer mèrits per arribar a l’àrea i que hi hagi accions dubtoses a l’àrea rival, perquè segur que ens serà més fàcil que ens afavoreixin.” Machín també va parlar del València: “No sé si els donarà per lluitar per la lliga, però per Europa segur. Amb dinàmica positiva, els jugadors saben que seguint l’entrenador poden fer-ho.”

ELS VESTIDORS

Ens hem avançat, però després ells han mogut molt bé la pilota i han aconseguit trobar els gols. Hem lluitat fins al final

EL TRIPLE PIVOT

Era important guanyar davant l’afició perquè feia partits que no ho aconseguíem
Luciano Vietto
davanter del valència
“Té 19 anys i competeix molt bé. La trajectòria no es taca per un o dos partits”

EL RESUM

El gol després del descans ha fet mal, però després hem tingut ocasions i no ha volgut entrar
Portu
mitjapunta del girona
Ara estem una mica emprenyats i tristos, però hem perdut 2-1 per culpa d’un gol en pròpia i d’un penal contra tot un València

LA INSINUACIÓ

Avui és clar que no hem fet el nostre millor partit amb pilota, però hem lluitat fins al final
Pere Pons
migcampista del girona

LA REFLEXIÓ

“Volíem tenir jugadors físics per ajudar molt i ser superiors. El resultat marca”

MAFFEO

“Els hem exigit la millor versió. Fa mal que perdem per un autogol i un penal”
“Hi ha una jugada polèmica, el descans i en una acció ‘light’, penal. Són petits detalls”
“Hem d’arribar a l’àrea i que hi hagi accions dubtoses. Serà més fàcil que ens afavoreixin”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)