Barça B

Un punt que no canvia res

Barça B. El filial blaugrana empata contra el Saragossa un partit molt condicionat per la pluja tot i avançar-se amb un gol d’Abel Ruiz i continuarà una jornada més en zona de descens

saragossa 1 barça b 1

SARAGOSSA:Cristian Álvarez; Delmás, Grippo, Verdasca, Lasure; Javi Ros (Zapater, 85’), Eguaras; Guti, Pombo, Papu (Febas, 64’); i Vinicius (Buff, 79’).BARÇA B:Ortolá; David Costas, Fali, Martínez, Miranda; Ruiz de Galarreta, Oriol Busquets, Vitinho (Palencia, 62’); Aleñá, Choco Lozano (Rafa Mujica, 46’) i Abel Ruiz (Sergio Gómez, 86’).GOLS:0-1 (55’) Abel Ruiz. 1-1 (65’) Guti.ÀRBITRE:Prieto Iglesias (col·legi navarrès).T.G.:Als locals Javi Ros, Pombo i Íñigo Eguaras, i al visitant Aleñá.PÚBLIC:10.148 espectadors.

El Barça B visitava, ahir, Saragossa amb la fita d’oblidar un mal final d’any i començar el 2018 amb una victòria que li permetés abandonar la zona de descens. Els de Gerard, però, es van quedar a mig camí. En un partit condicionat per una pluja que va deixar el camp gairebé impracticable, el filial blaugrana va aconseguir avançar-se tot just després de la represa amb un gol d’Abel Ruiz, però, com malauradament ja està sent habitual aquesta temporada, va acabar encaixant un 1-1 que no es va moure.

La pluja, quan és tan abundant com ho va ser ahir a La Romareda, és un dels pitjors condicionants que hi ha en el futbol. El fet que el terreny de joc estigués ple de tolls va fer que cap dels dos equips pogués desenvolupar el seu joc habitual. En tot cas, qui va sortir-ne més perjudicat és el Barça B, ja que la combinació forma part de la seva identitat. Quan no es pot tocar i tocar, s’han de buscar alternatives. I això és que va fer, ahir, el filial blaugrana, que va veure que remenar-la en curt era una quimera i, a més a més, era també una estratègia perillosa. La consigna era fàcil: buscar espais per dalt i, si es volia jugar per sota, intentant conduir. En cap cas, sortir combinant com ho fa habitualment. Era impossible fer-ho. El Saragossa, per la seva banda, tampoc no es va complicar la vida, va buscar jugades a l’espai i xutava quan podia.

Tot plegat va fer que la primera part no fos vistosa quant al joc, però sí quant a les ocasions. Els partits així solen ser oberts i els dos equips van arribar a l’àrea rival. Tant els de Natxo com els de Gerard van tenir bones oportunitats per obrir la llauna. En algunes, de fet, si no ho van fer va ser perquè la gespa inundada feia errar futbolistes que no solen perdonar. El primer a avisar va ser el Saragossa, amb un xut amb rosca de Pobmo que va estavellar-se a la fusta (4’). Replicaria, dos minuts després, Abel Ruiz. Xut alt. Després, ho va intentar Vinícus, però el seu xut també va topar amb el pal. Aleñá, amb un xut llunyà, va ser el següent a provar-ho (33’). Va trobar-se amb la bona resposta de Cristian Álvarez. Després, Ortolà va salvar una canonada de Papu, mentre que, just abans del descans, Ruiz de Galarreta i Aleñá van tenir dues rematades a boca de canó que van acabar engaltant malament per culpa de la pluja. Es va arribar al descans amb la llauna per obrir.

Un guió ja habitual

El Barça B va començar la segona part de meravella. Amb un gol. En el 55, Abel Ruiz va rebre a la banda, va desfer-se de la pressió defensiva i va plantar-se davant de Cristian Álvarez, que va superar amb un excel·lent xut ras que se li va colar per sota de les cames. Per desgràcia, l’alegria va durar només deu minuts. És el temps que va trigar Guti a etzibar un xutàs des de la frontal que va sorprendre Ortolà. Amb l’1-1, i tenint en compte com estava el camp, hagués pogut passar qualsevol cosa, però al final no va passar res de transcendental.

Jugar en un camp així és difícil per a tots, però especialment per a nosaltres, que combinem
Gerard López
ENTRENADOR DEL BARÇA B
Volíem la victòria, però en les condicions en què estava el camp, el punt és bo
Sergio Gómez
mig del bvarça b
Hem de donar l’empat per bo. L’equip ha competit molt bé i ha llegit bé com estava el camp, que era gairebé impracticable

El juvenil Sergio Gómez debuta amb el B

Gerard López és un tècnic que sol donar oportunitats als jugadors del juvenil i ahir ho va demostrar tant en l’onze inicial com en els canvis. En l’alineació hi havia tres jugadors encara en etapa de formació: el lateral esquerre Miranda, el mig Oriol Busquets i el davanter Abel Ruiz. Tots tres ja havien tingut protagonisme fins ara i, ahir, també va debutar el juvenil Sergio Gómez, que va jugar els darrers cinc minuts. També va tenir els primers minuts de la temporada Rafa Mujica, ja recuperat de la seva llarga lesió, que va substituir el Choco Lozano en el descans.