Girona

ESPORTS

FUTBOL

Amb dos no n’hi ha prou

Stuani i Portu, autors de 15 dels 22 gols que el Girona ha marcat a primera, capitalitzen el poder ofensiu d’un equip que troba a faltar l’aportació de més jugadors d’atac

Els altres davanters estan desapareguts en la llista de golejadors i Machín espera rebre del mercat d’hivern alguna alternativa que el convenci més

El Girona no és, ni de bon tros, entre els equips amb més problemes per marcar. N’acumula 22 en 18 jornades, i hi ha vuit conjunts que han celebrat menys gols. Els blanc-ivermells estan traient molt suc del rendiment de Cristhian Stuani i Cristian Portugués, que estan oferint un nivell de productivitat per sobre de les expectatives. El murcià, que dissabte va celebrar a Mestalla el seu sisè gol de la temporada, s’ha convertit en el millor soci de l’uruguaià, màxim golejador de l’equip i un dels més inspirats de la lliga, amb nou dianes. Són els dos puntals ofensius del Girona, que agrairia que l’aportació golejadora s’estengués a altres jugadors, ja sigui mirant de rescatar per a la causa futbolistes que fins ara han mostrat un rendiment més que discret o procurant endevinar-ho amb algun reforç en el mercat que es converteixi en més alternativa real als davanters que jugadors com Marlos i Olunga, amb un paper entre testimonial i inexistent.

Com un davanter més

A Mestalla, Machín va apostar per reforçar el mig del camp i fer un dibuix que ja solia presentar quan jugava amb dos davanters de referència. Al costat de Stuani, i sense cap més punta que l’acabi de convèncer, el tècnic hi va situar Portu, que ja s’ha anat apropant a l’uruguaià. El rendiment l’avala, perquè el murcià està inspiradíssim i, en divuit jornades de la seva estrena seriosa en la màxima categoria –després d’un debut testimonial–, acumula dos gols menys que els que va fer en tot el curs anterior (8), el seu sostre com a professional. El sisè gol de Portu accentua la dependència que el Girona té del murcià i Stuani, ja que entre tots han marcat 15 dels 22 gols de l’equip. De cada tres gols, més de dos (un 68%) tenen la firma de Stuani o de Portu. No és gens estrany que Machín els mantingui de manera fixa en les alineacions inicials.

Al darrere dels dos màxims golejadors, no hi ha cap altre jugador de vocació ofensiva que hagi vist porteria més d’una vegada. De fet, només hi ha, amb dos gols, el central Juanpe i el migcampista Timor, que es va estrenar quan jugava com a central a Cornellà-el Prat. L’aportació és minsa també dels migcampistes –ni Granell ni Pere Pons, habituals en l’onze, han marcat– i dels carrilers, ja que només Aday, de penal, ha vist porteria. En qualsevol cas, la major responsabilitat ha de ser dels davanters. I se’ls continua esperant. Si és que són a temps de fer canviar d’opinió Machín –casos de Kayode i sobretot Olunga i Marlos, gairebé desapareguts–, o bé se’n pot convèncer algun d’arribar aquest mes.

MOLT LLUNY

68%
dels 22 gols
del Girona a primera divisió són obra o bé de Stuani (40,91%) o bé de Portu (27,27%). Pablo Machín els manté fixos al davant.
Després de Stuani i Portu, la llista de golejadors baixa fins als dos que han marcat Timor i Juanpe
DE DAVANTERS: 9 gols
Stuani 9
DE MITJAPUNTES: 7 gols
Portu 6 Borja García 1
DE MIGCAMPISTES: 2 gols
Timor 2
DE CARRILERS: 1 gol
Aday 1
DE CENTRALS: 3 gols
Juanpe 2 Alcalá 1
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)