La solidesa s’encareix

El Girona, el setè equip que més gols ha encaixat de primera divisió, està experimentant les dificultats de protegir la seva porteria en la màxima categoria

El València va completar la segona remuntada en contra del Girona, després de la garrotada de l’Alavés a Montilivi (2-3)

Amb un gol en pròpia porteria de Jonas Ramalho i un de penal transformat per Dani Parejo, el València va transformar un 0-1 en un 2-1 a Mestalla i va frustrar el Girona. Era la segona remuntada completa en contra del conjunt blanc-i-vermell, que només ho havia experimentat una vegada, i de manera molt més dolorosa i injustificable, amb el 2-3 de l’Alavés a última hora. A primera divisió, el conjunt de Pablo Machín està tastant les dificultats de mantenir la solidesa al darrere. Lluny dels 40 gols amb què Las Palmas –pròxim rival– encapçala la llista d’equips més golejats de la categoria, el Girona n’ha encaixat 28 en divuit jornades, amb una mitjana d’1,55 per partit. És el setè equip que més n’ha rebut, després de Las Palmas, el Deportivo, el Betis, el Màlaga, l’Eibar i la Real Sociedad.

El Girona havia convertit en una missió gairebé impossible mantenir la porteria a zero. Rebre gols era un mal relatiu –va viure la millor ratxa després de guanyar tres partits seguits 2-1–, però no trobava la manera de tancar la seva porteria. Fins que, precisament quan més problemes de centrals tenia, l’equip va ser capaç d’encadenar 180 minuts sense rebre cap gol, ni de l’Espanyol (0-1) ni del Getafe (2-0). Just després de les dues porteries a zero, però, l’Eibar li va etzibar la golejada més contundent de la temporada (4-1) i el València en va fer dos més.

No és prou garantia

Amb el gol de Portu, el partit del Girona a Mestalla era el setè en què s’avançava. Dels set partits marcant primer, els gironins n’han guanyat tres, contra el Màlaga (el resultat no va variar), el Deportivo –els gallecs van empatar, però Portu va acabar donant els tres punts– i el Llevant, en què els valencians només van poder fer l’1-2 en el temps afegit. L’Atlético de Madrid va ser capaç d’igualar un 2-0 jugant amb deu, i el Betis va rescatar un punt després que Portu hagués marcat el 0-1 (45’) i també l’1-2 en la penúltima jugada del partit. Les derrotes del Girona tot i haver marcat primer han estat les remuntades de l’Alavés i el València.

Tot i que ha de mirar d’afinar en la solidesa defensiva, el Girona té com a factor per a la tranquil·litat el bon rendiment de l’estratègia defensiva. Dels 28 gols que ha rebut, 21 són de jugada. I dels set a pilota aturada, tres són de penal i dos de falta directa. Només hi ha un gol rebut en un córner –i va ser el que es va fer Aday en pròpia porteria contra el Barça– i un en una falta penjada a l’àrea, la que Coke va posar cap al cap de Giménez, que va frustrar l’estrena amb triomf en la lliga.

FORADATS

Després d’enllaçar dues porteries a zero, entre l’Eibar i el València li han marcat sis gols

DES DE L’AVANTATGE

Dels set partits en què ha marcat primer, el Girona n’ha perdut dos i n’ha empatat dos